چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

آيا دوران عقد فوايدى دارد كه بر وجود آن تأكيد مى‏شود؟

پاسخ :
بله، دوران عقد فوايدى دارد و اگر حذف شود، يعنى عقد و عروسى همزمان صورت پذيرد يا زمان دوره عقد بسيار محدود باشد زوج جوان از فوايد آن محروم مى‏شوند؛ بنابراين بايد مدت زمان متعادل داشته باشد تا افزون بر استفاده از آن فوايد، جلو مشكلات احتمالى نيز گرفته شود.
فوايد دوران عقد عبارتند از:
1. شناخت بهتر و عميق‏تر و ورود به زندگى با تفاهم بيشتر؛
2. فرصت تجديد نظر در صورت عدم تفاهم جدى و جدايى؛
3. قطع تدريجى ارتباط عاطفى دختر و پسر با خانواده؛
4. كارورزى ازدواج )كسب مهارتهاى زندگى مشترك براى دختر، و كاهش ارتباط با دوستان مجردى، زودتر آمدن به منزل و تعديل در خرج‏ها براى پسر(؛
5. آمادگى تدريجى براى پذيرش بار مسئوليت با مطالعه كتاب‏هاى مناسب روابط زناشويى و شركت در جلسات آموزش خانواده؛
6.آمادگى والدين دختر براى تهيه جهيزيه و پسر براى فراهم آوردن مقدمات ازدواج.
همان‏گونه كه پيش‏تر ذكر شد، مدت دوره عقد بايد متعادل باشد؛ بنابراين از طولانى كردن آن نيز بپرهيزيد، مگر اين كه دليل خاصى )ادامه تحصيل، اتمام خدمت نظام وظيفه، عدم امكانات اوليه، ترديد در تفاهم و...( داشته باشيد. در صورت طولانى‏شدن دوره عقد، مشكلاتى پديد مى‏آيد كه عبارتند از:
1. فشار اقتصادى بر خانواده دختر به جهت پذيرايى از داماد؛
2. محدوديت مكانى احتمالى دختر در منزل پدر و سختى ارتباط؛
3. وجود خواهر يا برادران دختر در منزل پدرى و محدوديت در ارتباطات عاطفى بين زوج جوان؛
4. برجسته شدن احتمالى نقاط ضعف و ايجاد ترديدهاى بيجا در دختر و پسر.

نظرات کاربران