چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

در جريان خلقت آدم , ملائكه چرا گفتند كه انسان در زمين فساد و خونريزى خواهدكرد . آيا اين كلام آنها به عنوان اعتراض نبود ؟

پاسخ :
از آنجا كه خداوند فرمود [ انى جاعل فى الارض خليفه ] من در زمين خليفه قرارمى دهم , ملائكه درك كـردند كه موجود زمينى كه مركب و مادى و داراى قواى شهوانى است , در جهانى كه محل تزاحم است و محدود و متغير . بـدون اجـتـماع و نظم نمى تواندزندگى كند و همه اين امور سبب و زمينه ساز فساد و خونريزى خواهد بود و كلام آنهادر پيشگاه الهى براى آگاهى و وقوف به حكمت خلق انسان در چنين جهانى بود نه براى اعتراض .
منبع: تفسير الميزان،علامه سيد محمد حسين طباطبائى ج 1 ص 115 سوره بقره آيه 30