چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

يكى از خصوصيات پيامبر اكرم(ص) اين بود كه شعر نمى‏گفتند،نسبت به‏بدگويان به خصوص شعرا به شدت هشدار مى‏دادند،در اين باره توضيح دهيد؟

پاسخ :
اينكه پيامبر(ص) شعر نمى‏سرود (و ماهو بشاعر) از اين روست كه شعر فن و هنرى است كه اصل در آن چنان كه در صناعات پنجگانه منطق بيان گرديده ذوق و خيال است نه برهان و حكمت. البته اين كه در قالب شعر مى‏توان سخنان حكيمانه نيز گفت مطلب ديگرى است. ليكن شايسته پيامبر خدا(ص) آن بود كه سخنانش هم از جهت محتوايى سراسر حكمت باشد و هم از نظر قالبى چيزى برتر از صناعات شعرى.
www.payambarazam.ir