چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

چرا در عيدين‌ روزه‌ گرفتن‌ حرام‌ است‌؟

پاسخ :
دليل‌ بر حرام‌ بودن‌ روزه‌ در عيدين‌ رواياتي‌ است‌ كه‌ از روزه‌ گرفتن‌ نهي‌ كرده‌ است‌ .
امام‌ صادق‌ (ع‌) فرمود: "روزه‌ نگير در عيدين‌ و در سه‌ روز مني‌ (ايام‌ تشريق‌) و در مسافرت‌ و وقتي‌ كه‌ مريض‌ هستي‌".
فرمود: "پيامبر (ص‌) از روزه‌ گرفتن‌ در عيدين‌ و در ايام‌ تشريق‌ و در روزي‌ كه‌ مشكوك‌ است‌ از ماه‌ رمضان‌ است‌، نهي‌ كرده‌".
بنابراين‌ دليل‌ بر تحريم‌ روزه‌ در عيدين‌ روايات‌ است‌ و دليل‌ عقلي‌ ندارد، بلكه‌ تحريم‌ آن‌ جنبة‌ تعبدي‌ دارد، گرچه‌ تعبديات‌ وجه‌ عقلايي‌ دارد؛ يعني‌ اين‌ كه‌ پيامبر ني‌ كرد، وجه‌ عقلايي‌ دارد، ولي‌ ما بي‌ اطلاعيم‌.
www.eporsesh.com