چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

می خواستم بپرسم زوج ها ی جوان چگونه همدیگر را خطاب کنند تا محبتشان بیشترشود. آیا اشکال دارد با لفظ تو خطاب کنند؟

پاسخ :
پاسخ از حجت الاسلام حسین دهنوی:
ببینید، خودشان چه می خواهند و چه جوری دوست دارند. ما چقدر روایت داریم در این زمینه حضرت رسول اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند : ابراز محبت به دیگر به سه صورت خالص می شود مورد سوم این است که او را همان جوری صدا کنند که دوست دارد :و یدعوه باحب اسماءالیه ...
فرموده اند : از طرف مقابل بپرسد دوست داری شما را چه جوری صدا بزنم . مثلا دو تا همکار در مورد خانم و آقایان هم صادق است ممکن است همسر دوست داشته باشند شما با لفظ شما ، او را صدا کنید یا عزیز صدا کنید و ... جوانان خودشان آن قدر درایت دارند که من به دو سه مورد اکتفا می کنم . البته توجه داشته باشید آقایان دوست دارند نوع عاطفی و صدازدنشان بین خودشان و بین فامیل فرق داشته باشد. این راهم توجه کنید. وقتی شما خودتان هستید ممکن است کلمات جالبی بکار ببرید ولی در جمع خانواده و دوست رسمی تر باشید و خانم هم همین جور جلوی غریبه ها آقا را با اسم فامیل صدا بزنند و دوست دارند جایگاهشان در مقابل اجتماع حفظ شود. اشکالی ندارد . من توصیه ام این است که خانم و آقا اگر به اسم کوچک صدا می کنید بهتر است یک پسوند جان یا آقا اضافه کنید. خیلی بهتر است البته بعضی ها می گویند وقتی همان علی را می گوییم با تمام جان و عشق می گویم . چون خیلی با هم مهربان هستیم این جوری همدیگر را صدا می کنیم . درمورد تو یا شما ، سلیقه شخصی خودم تو را نمی پسندم . من از اول زندگی به همسرم تو نگفتم و شما خطاب می کنم . احساس می کنم شأن زن و مرد بالاتر از این است که ما این جوری خطاب کنیم البته که بعضی ها سختشان است که این جوری شما بگویند. اگر گمان می کنند قابل جمع نیست اشتباه می کنند یعنی اگر من به همسرم گفتم شما ، یعنی ما با هم مهربان نیستیم . چه کسی این را گفته است . امام عاشق همسرش بود و به همسرش شما می گفت. حضرت علی (علیه السلام) و حضرت فاطمه(علیها السلام) که محبوب هم بودند وعاشق به معنای واقعی بودند، گفته اند: و کنا کزوجه حمامه فی ایکه؛ ما مثل دو تا کبوتر توی آشیانه بودیم. ببینید چطور با هم برخورد می کردند . حضرت فاطمه(علیها السلام) به حضرت علی(علیه السلام) می گفتند : ابن ابی طالب یا شهرت ابوطالب را بکار می بردند یا اباحسن خطاب می کردند نه علی و حضرت علی(علیه السلام) هم می گفتند : بنت رسول اله . نمی فرمودند : فاطمه . یا می فرمودند : ام الحسن یا حبیبی زهرا این ها تعبیرهایی بوده که بکار می بردند . من این نکته را عرض کنم ، زوج های جوان می گویند اگر ما خودمان دو تا هستیم اگر محترمانه صحبت کنیم سخت است . بله ، تا خودشان هستند مشکلی نیست ولی خداوند که به آنها فرزندی بدهد ، دوست دارند فرزندتان آنها را شما خطاب کنند . شما همدیگر را تو خطاب می کنید و به بچه می گویید، شما بگو. این یک بام و دو هوا می شود . روش تربیت ما الگویی است . هر جور که ما مشي می کنیم بچه همان طور تربیت می شود. نکته دیگر این که ، زن و مرد در زندگی تنش هایی دارند ، اختلاف دارند، اختلاف سلیقه دارند، البته باید باشد و گرنه زندگی یک نواخت می شود.
یک فایده دیگر که ما محترمانه با همسرمان صحبت کنیم مثلا با ضمیر جمع این است: آنجایی که به اوج عصبانیت برسید با ضمیرمفرد خطاب می کنید. من مواردی دیدم وقتی عصبانی می شوند تو خطاب می کنند ولی کسانی که تو می گویند موقع عصبانیت ممکن است یک جورهایی با بی ادبی همدیگر را خطاب کنند که این خیلی زشت است .
ch3.iribtv.ir

نظرات کاربران