سه‌شنبه، 23 فروردين 1390

پرسش :

تغذیه در بیماری های قلبی و عروقی را توضیح دهید .

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر عبدالرضا محجوب، متخصص بیماری های قلب و عروق:
متأسفانه بیماری های قلبی در جامعه ی ما خیلی رایج و شایع است . در تمام دنیا اولین عامل مرگ و میر بیماری های قلبی و عروقی است که البته کشور ما نیز از این مسئله جدا نیست . بنابراین اولاً این موضوع بسیار مهم و خطرناک است و دوماً در بسیاری از اوقات این بیماری ها می توانند لطماتی را به فرد بزنند که ادامه پیدا کند . به عنوان مثال اگر قلب فرد ضعیف و بیمار و رنجور شد دیگر از آن به بعد فرد نتواند تحرک داشته باشد و همیشه مجبور باشد با آرامی حرکت کند و از حرکات سریع خودداری کند . ممکن است بیماری های دیگری مانند گز گز زدن برخی از قسمت های بدن او را آزار دهد . تنفس فرد دچار مشکل شود و ریه ی او دچار خیز شود . و خیلی مشکلات دیگر هم بعد از بیماری های قلبی و عروقی فرد ممکن است تجربه کند . حالا که ما همگی می دانیم که بیماری های قلبی و عروقی چیز خوبی نیست و لطمه زننده است و همگی ما نیز می دانیم که نقش بدخوری غذا در این بیماری ها بسیار واضح است . بیاییم وبرای افرادی که هنوز به اینگونه بیماری ها دچار نشده اند پیشگیری کنیم . یعنی با خوردن غذای کافی و نه زیاد و با خوردن سبزیجات که منابع بسیار خوب از مواد آنتی اکسیدان و سالم هستند ، با خوردن میوه ی کافی و لبنیات کم چرب البته به میزان نه خیلی زیاد و نه خیلی کم از این بیماری جلوگیری کنیم . کسانی که خیلی کم لبنیات می خوردن به خود و به قلب خود خدمت نمی کنند . اگر ما تمامی موارد تغذیه ای را به خوبی رعایت کنیم مسلماً به قلب سالم خود کمک کرده ایم . خوردن غذاهای پرچرب و بیرون از منزل و به مقدار زیاد مطمئناً مارا در معرض بسیاری از بیماری ها از جمله بیماری های قلبی و عروقی قرار می دهد . کسانی که به این بیمار مبتلا شده اند و عوارض و عذاب آن را متحمل می شوند، باید یک تغذیه ی مناسب داشته باشند که شدت بیماری کاهش پیدا کند و باقیمانده ی عمر خود را با سلامت بیشتر سپری کنند . بعضی از افراد به طور ناگهانی شروع به فعالیت ورزشی شدید می کنند . کسی که مدت ها ورزش نمی کرده حالا می خواهد در حد یک ورزشکار حرفه ای تحرک داشته باشد مسلم است که لطمه ی ناگهانی می خورد . چون تغذیه ی مناسب به شدت با فعالیت بدنی مناسب مرتبط است. ما توصیه می کنیم که چه کسانی که می خواهند از این بیماری پیشگیری کنند و چه کسانی که مبتلا هستند در حد مناسب ورزش کنند و تغذیه ی مناسب و خوبی را برای خود در نظر بگیرند . این تغذیه ی مناسب برای افراد مختلف متفاوت است . در سنین مختلف ، در دو جنس مختلف ، سایز بدنی و ورزشکار بودن یا نبودن متفاوت است . پیشنهاد ما این است که با یک متخصص تغذیه تماس بگیرید تا یک رژیم غذایی مناسب را به شما پیشنهاد بدهد که از بیماری پیشگیری شود یا عوارض بیماری کاهش پیدا کند .
www.ch3.ir