سه‌شنبه، 23 فروردين 1390

پرسش :

از وقتی بچه بدنیا می آید تا چه مدت می توان تشخیص داد که نوزاد دچار بیماری قلبی است ؟

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر سعید مجتهدی زاده ، فوق تخصص قلب کودکان:
حتی قبل از اینکه بچه به دنیا بیاید ما می توانیم بیماری قلبی را تشخیص بدهیم . دکترهای زنان و زایمان با سونوگرافی که میکنند و بررسی جنین تا حد زیادی می توانند شک ببرند که قلب این جنین مشکل دارد . مثلا ضربان قلب کم و زیاد است و رشد آنچنان خوب پیش نمی رود یا در سونوگرافی چیزهایی ببینند بعد به ما ارجاع می دهند و ما اکوی جنینی انجام می دهیم . معمولا از هفته ی بیستم به بعد میشود اکوی جنینی را انجام داد زیرا تقریبا قلب جنین تشکیل شده است و ما می توانیم اختلالات را ببینیم. پس وقتی بچه بدنیا می آید از همان لحظه ی اول مورد معاینه ی دکتر اطفال قرار می گیرد .این از اولین کارهایی است که در بیمارستان ها انجام میشود . یکی از توجهات پزشکان قلب بچه است که می خواهند ببینند مشکل دارد یا نه و از آنجا تشخیص داده میشود و اگر نیاز باشد دکترهای قلب اطفال را خبر می کنند تا کارهای بیشتری روی بچه انجام بشود . ما با گوشی پزشکی قلب را معاینه می کنیم ، دیدن بچه ، تنفس بچه ، انجام نوار قلب و عکس قفسه ی سینه به ما کمک می کند بخصوص نوار قلب یا اکو کاردیوگرافی که امروز تحول بزرگی ایجاد کرده است . در بین بطن ها و دهلیزها دیواره ای است که بین بطن ها سوراخ کوچکی است که خود قلب این سوراخ رابا پرده ای می بندد . این بچه ها که مشکل قلبی دارند نباید رها بشوند ومرتب زیر نظر باشند ، اکو و معاینه بشوند چون ممکن است زمانی نیاز به جراحی داشته باشند . البته مقداری دارو می دهیم ولی زمان جراحی نباید به عقب بیفتد زیرا جان بچه به خطر می افتد .
www.ch3.ir