سه‌شنبه، 13 ارديبهشت 1390

پرسش :

آيا عريضه نويسى به امام زمان عليه السلام مدرک معتبرى دارد؟

پاسخ :
در مورد جواز بلكه رجحان عريضه نويسى به امام زمان عليه السلام مى‌توان به ادله‌اى تمسک كرد:

1- عريضه نويسى از انواع توسلات و استغاثه هاى به امام عصر عليه السلام به شمار مى آيد، توسلى كه اصل آن از مستحبات مسلم در مصادر دينى به حساب مى‌آيد.

2- عريضه نويسى از كارهاى مسلمى است كه عمل و سيره بزرگان بر آن بوده و آثار و بركات شگفت انگيزى از آن برده شده است. محدث نورى در كتاب «نجم الثاقب» قضاياى عجيبى را در اين رابطه نقل مى‌كند.(1)

3- كفعمى در «المصباح» و «البلد الامين» كيفيت و چگونگى عريضه نويسى را نقل كرده و اين خود دليل بر آن است كه عريضه نويسى را مشروعيت برخوردار است.(2)
مرحوم مجلسى نيز فرموده است: «هنگام انداختن عريضه چنين خيال كند كه نامه را به نايب خاص تسليم مى‌كند.»(3)
شيخ الطائفه ابو جعفر طوسى رحمة الله عليه در كتاب «مصباح المتهجد» مى‌گويد: «عريضه‌اى به سوى خداوند متعال مى‌نويسى و آن را مى‌پيچى، سپس عریضه ديگرى به محضر والاى حضرت بقية الله اروحنا فداه مى‎نويسى ...»(4)، آن گاه كيفيت نوشتن هر يک از عريضه‌ها را بيان مى‌دارد.

پی‌نوشت‌ها:
1- نجم الثاقب، ص 421 ؛ جنة الماوى، ص 248 ؛ دارالسلام، ج 2، ص 264.
2- المصباح، ص 531 ؛ البلد الامين، ص 227.
3- بحارالانوار، ج 94، ص 30.
4- بحارالانوار، ج 94، ص 27.

منبع: موعود شناسی و پاسخ به شبهات، علی اصغر رضوانی، انتشارات مسجد مقدس جمکران