شنبه، 19 آذر 1390

پرسش :

چه عواملي باعث زمينه سازي انحراف جنسي نوجوان مي شود؟

پاسخ :
انحراف جنسي نوجوان، يکباره در دوران بلوغ پديد نمي آيد؛ بلکه زمينه هاي پيشين در آن مؤثر است. اين زمينه ها عبارتند از:
1. ياد شيطان پيش از آميزش: اگر زن و مرد قبل از آميزش، نام خدا را بر زبان جاري نسازند، ممکن است شيطان در نطفه آن ها شريک و سبب انحراف فرزند در آينده شود؛ به همين جهت، توصيه شده است که زن و مرد، پيش از آميزش، از شيطان رانده شده به خدا پناه برند و با نام خدا آغاز کنند و بگويند:
اعوذ بالله من الشيطان الرجيم. بسم الله الرحمن الرحيم.
2. دستکاري آلت تناسلي کودک: برخي مادران يا پدران، آلت تناسلي دختر يا پسر خود يا قسمت هاي حساس بدن دختر( ران پا، سينه) را لمس مي کنند و مي فشارند که عملي ناپسند است. گاهي اين گونه تماس ها هنگام بازي با کودک انجام مي شود که بايد از آن پرهيز کرد.
امام علي(ع) فرمود:
مباشرة المرأه ابنتها اذا بلغت ستّ سنين شعبةٌ من الزني(1)
مادري که آلت تناسلي دختر 6 ساله خود را لمس کند، نوعي زنا را مرتکب شده است.
3. بوسيدن و در آغوش گرفتن کودک به وسيله نامحرم: بوسيدن کودکان به وسيله پدر و مادر و در آغوش گرفتن آن ها، سبب رشد عاطفي شان مي شود. اين روش اولياي الاهي بوده است و بر آن تأکيد داشته اند(رک: ج1، ص 138 و 139)(2)؛ اما بوسيده شدن دختر از سوي نامحرم از 6 سالگي به بعد و پسر از 7 سالگي به بعد پسنديده نيست.
رسول اکرم فرمود:
إذا بلغت الجاريةُ ستّ سنين فلا يقبلها الغلام و الغلام لا تقبله المرأه اذا جاوز سبع سنين(3)
هنگامي که دختر به 6 سالگي رسيد، پسر، او را نبوسد و وقتي پسر به 7 سالگي رسيد، زن او را نبوسد.
نزديک به همين مضمون از امام صادق(ع) نيز نقل شده است:
إذا بلغت الجارية ست سنين فلا ينبعي لک ان تقبلها(4)
وقتي دختر به 6 سالگي رسيد، سزاوار نيست او را ببوسي.
امام علي(ع) افزون بر بوسيدن، به مسأله در آغوش گرفتن نيز اشاره مي فرمايد:
إذا اتت علي الجاريه ست سنين لم يجز ان يقبلها رجلٌ ليست هي بمحرم له و لا يضمها اليه(5)
هنگامي که دختر 6 ساله شد، جايز نيست مرد نامحرم او را ببوسد و وي را در آغوش بگيرد.
4. اشتراک بستر کودکان: بستر کودکان بايد جدا باشد. اشتراک بستر، زمينه هاي انحراف جنسي را پديد مي آورد؛ به همين جهت، دين اسلام آن را نهي کرده است.
رسول خدا فرمود:
الصبي و الصبي و الصبي و الصبية و الصبية و الصبية يفرق بينهم في المضاجع لعشر سنين(6)
بستر کودکان را از 10 سالگي جدا کنيد.
در روايات ديگري 6 سالگي ذکر شده است.(7)
5. رفتارهاي عشقي- جنسي در حضور کودک: با توجه به اين که پسران، روحيه مردنمايي، و دختران، روحيه زن نمايي دارند، با ديدن رفتارهاي عشقي- جنسي والدين يا ديگران، ممکن است آن رفتارها را با همسالان خود تقليد کنند. اين رفتار در ابتدا گرچه جنبه جنسي و شهواني ندارد و صرفاً تقليد است، کم کم جنبه جنسي مي يابد و انحراف هايي را در پي خواهد داشت.
توجه داشته باشيد که عشق ورزي والدين به هم( اظهار محبت) با عشق بازي فرق مي کند.
پی نوشتها:
1. طبرسي، مکارم الاخلاق، ص 115.
2. مناسب است از 6-7 سالگي به بعد، بوسيدن پسر به وسيله مادر، و دختر به وسيله پدر، از پيشاني و قسمت هاي غيرحساس صورت باشد، و پدر، دختر خود، و مادر، پسر خويش را در آغوش نگيرد. نوازش سر و صورت و دست هاي آنان اشکالي ندارد.
3. طبرسي، مکارم الاخلاق، ص 115.
4. حر عاملي، وسائل الشيعه، ج5، ص 28.
5. همان.
6. شيخ صدوق، من لا يحضره الفقيه، ج3، ص 436.
7. همان.
منبع: کتاب نسیم مهر(2)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388