يکشنبه، 20 آذر 1390

پرسش :

با توجه به اين كه وقت بسيارى را در آشپزخانه مى‏گذرانم و فرزند 1 ساله‏ام دائم كنار من است، چه نكاتى را براى حفاظت او رعايت كنم؟

پاسخ :
آشپزخانه، مكان مناسبى براى كودكان، به ويژه خردسالان نيست. شما مى‏توانيد او را در خارج از آشپزخانه سرگرم كنيد (ر. ك: ص 93 - 92)؛ اما در صورت ضرورت، به نكات ايمنى ذيل توجه داشته باشيد:
1. توجه به نوع قرار گرفتن ظرف‏هاى غذا بر روى اجاق (حتما از شعله‏هاى عقب اجاق براى پخت و پز با شعله زياد، و از شعله‏هاى جلو براى پختن غذا با شعله كم و جوشاندن ملايم استفاده كنيد. در همين صورت هم، دسته قورى و كترى را به سمت عقب اجاق و دسته‏هاى قابلمه را به سمت راست و چپ بگردانيد). مراقب باشيد كه لباس خودتان نيز به دستگيره‏هاى ظروف گير نكند؛ چرا كه احتمال واژگونى آن‏ها وجود دارد؛
2. قرار دادن اشيا و وسايل خطرناك مثل چاقو، چنگال، كبريت و... در كابينت‏هاى ديوارى يا در مكانى با ارتفاع دست كم 1 متر؛
3. محافظت از وسايل آشپزخانه، مانند چزخ گوشت، مخلوطكن، آب ميوه‏گيرى و... با قفل كردن كشوها و كابينت‏ها؛
4. در دسترس نبودن سماور و كترى آب جوش و ظروف داغ غذا؛
5. توجه به ذغال‏هاى داغ منقل يا داغى اتو و كباب‏پز پس از استفاده؛
6. در دسترس نبودن كيسه فريزر و كيسه‏هاى پلاستيكى ديگر (احتمال به سر كشيدن كودك و خفگى وجود دارد)؛
7. استفاده نكردن از بترى‏هاى نوشابه براى ساير مواد غير خوراكى (كودك شما قدرت تشيخص ندارد و ممكن است اين مواد را سر بكشد).
منبع: کتاب نسیم مهر(3)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388