يکشنبه، 20 آذر 1390

پرسش :

مسؤوليت پذيرى به چه معنايى است و اگر كودك يا نوجوان در كارهاى منزل به ما كمك كند، آيا مى‏توان گفت مسؤوليت‏پذير است؟

پاسخ :
مسؤوليت‏پذيرى به اين معنا است كه فرزند ما قدرت تصميم‏گيرى مناسب و مؤثر داشته باشد تا بتواند در پى اين تصميم‏ها به نتايج مثبتى در زندگى دست يابد؛ بنابراين، انجام كارهاى منزل (بردن زباله‏ها، شستن ظرف‏ها، مرتب كردن تخت خواب، جمع كردن بستر و... گر چه براى اداره منزل اهميت دارند و زمينه‏هاى مسؤوليت‏پذيرى را فراهم مى‏آورند، به معناى مسؤوليت‏پذيرى فرزند نيستند.
فرزند مسؤوليت‏پذير كسى است كه در انجام تكاليف مدرسه، بيدار شدن، آماده شدن براى مدرسه، عبادت، نظافت شخصى و... روى پاى خودش مى‏ايستد و به ديگران (والدين) متكى نسيت (ر. ك: ص 171 و 172).
منبع: کتاب نسیم مهر(3)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388