يکشنبه، 23 بهمن 1390

پرسش :

آيات قرآن پيرامون «زوجيت» در عالم گياهان به چه صورت است؟

پاسخ :
در پنج آيه از قرآن مجيد، اشاره به زوجيت در عالم گياهان شده است، در آيه 10 سوره لقمان مي خوانيم «وَاَنْزَلْنا مِنَ السَّماءِ ماءً فَانْبَتْنا فيها مِنْ كُلِّ زَوْجٍ كَريمٍ» [از آسمان آبي فرستاديم و به وسيله آن در روي زمين جفتهايي پرارزش، از هر گياهي رويانديم.]
همين مضمون در آيه 7 سوره شعراء و 7 سوره ق آمده است.
و در آيه 5 سوره حج مي فرمايد «وَتَرَي الاَرْضَ هامِدَةٌ فَاِذا اَنْزَلْنا عَلَيْهَا الْماءَ اهْتَرَّت، وَرَبَت، وَانْبَتَتْ مِنْ كُلِّ زَوْجٍ بَهيجٍ» [زمين را خشك و مرده مي بيني، اما هنگامي كه باران را بر آن فرو مي فرستيم، به حركت در مي آيد و نمو ميكند، و از هر جفت زيبايي (از گياهان) مي روياند.]
در آيه 53 سوره طه نيز مي خوانيم «وَاَنْزَلَ مِنَ السَّماءِ ماءً فَاخْرَجْنا بِه اَزْواجاً مِنْ نباتٍ شَتّي» [و از آسمان، آبي فرو فرستاد كه به وسيله آن زوجهايي از انواع گياهان مختلف را (از خاك تيره) بيرون آورديم.]
قرآن مجيد دوازده قرن قبل پرده از روي اين راز برداشته بود، و در موارد متعددي به زوجيت در جهان گياهان اشاره كرده بود، ولي آنها كه جرأت ابراز اين حقيقت را نداشتند زوجيت را به معني ديگري كه برخلاف ظاهر آن بود، تفسير مي كردند.
جالب اينكه گياهان از اين نظر مختلفند، در بسياري از آنها نر و ماده بر يك پايه قرار دارند و در بعضي ديگر، درختان نر از درختان ماده جدا است.
به هر حال با تصريح قرآن در آيات مختلف، بر عموميت مسأله زوجيت در گياهان كه اگر استثنايي هم داشته باشد، كم و ناچيز است (و در هر قانون كلي استثناهايي وجود دارد) پرده از روي اين راز مهم كه در آن عصر و قرنها بعد از آن از چشم تيزبين دانشمندان نهان بوده برداشته شده است، و اين خود يك معجزه جالب علمي است.
در پنج آيه از قرآن مجيد، اشاره به زوجيت در عالم گياهان شده است، در آيه سوره لقمان مي خوانيم «وَاَنْزَلْنا مِنَ السَّماءِ ماءً فَانْبَتْنا فيها مِنْ كُلِّ زَوْجٍ كَريمٍ» [از آسمان آبي فرستاديم و به وسيله آن در روي زمين جفتهايي پرارزش، از هر گياهي رويانديم.]
همين مضمون در آيه سوره شعراء و سوره ق آمده است.
و در آيه سوره حج مي فرمايد «وَتَرَي الاَرْضَ هامِدَةٌ فَاِذا اَنْزَلْنا عَلَيْهَا الْماءَ اهْتَرَّت، وَرَبَت، وَانْبَتَتْ مِنْ كُلِّ زَوْجٍ بَهيجٍ» [زمين را خشك و مرده مي بيني، اما هنگامي كه باران را بر آن فرو مي فرستيم، به حركت در مي آيد و نمو ميكند، و از هر جفت زيبايي (از گياهان) مي روياند.]
در آيه سوره طه نيز مي خوانيم «وَاَنْزَلَ مِنَ السَّماءِ ماءً فَاخْرَجْنا بِه اَزْواجاً مِنْ نباتٍ شَتّي» [و از آسمان، آبي فرو فرستاد كه به وسيله آن زوجهايي از انواع گياهان مختلف را (از خاك تيره) بيرون آورديم.]
قرآن مجيد دوازده قرن قبل پرده از روي اين راز برداشته بود، و در موارد متعددي به زوجيت در جهان گياهان اشاره كرده بود، ولي آنها كه جرأت ابراز اين حقيقت را نداشتند زوجيت را به معني ديگري كه برخلاف ظاهر آن بود، تفسير مي كردند.
جالب اينكه گياهان از اين نظر مختلفند، در بسياري از آنها نر و ماده بر يك پايه قرار دارند و در بعضي ديگر، درختان نر از درختان ماده جدا است.
به هر حال با تصريح قرآن در آيات مختلف، بر عموميت مسأله زوجيت در گياهان كه اگر استثنايي هم داشته باشد، كم و ناچيز است (و در هر قانون كلي استثناهايي وجود دارد) پرده از روي اين راز مهم كه در آن عصر و قرنها بعد از آن از چشم تيزبين دانشمندان نهان بوده برداشته شده است، و اين خود يك معجزه جالب علمي است.
eporsesh.com