دوشنبه، 1 اسفند 1390

پرسش :

در مورد خريد هاردهاي اکسترنال، کدام مدل و اينترفيس از سرعت بالاتري برخوردار است؟

پاسخ :
در حال حاضر هاردهاي اکسترنال در دو گروه اصلي با اينترفيس هاي متنوعي به بازار ارايه مي شوند. شما مي توانيد محصولات شرکت هاي مختلف را در يکي از دو گروه 2/5 اينچي و 3/5 اينچي پيدا کنيد. اکثر هاردهاي اکسترنال 2/5 اينچي تغذيه خود را از درگاه USB دريافت مي کنند اما هاردهاي 3/5 اينچي براي تأمين نيروي مورد نياز خود به يک آداپتور خارجي متکي هستند.
از نظر اينترفيس، هاردهاي 3/5 اينچي داراي تنوع بيشتري بوده و از اينترفيس هاي E-SATA , FireWire, , USB 2.0 و LAN پشتيباني مي کنند. اينترفيس USB 2.0 از پوشش بسيار گسترده تري در بين هاردهاي اکسترنال برخوردار است و تقريباً تمام مدل ها از آن پشتيباني مي کنند. دو اينترفيس Firewire 400/800 و E-SATA از سرعت بالاتر و در عين حال جمعيت آماري کمتري در ميان اين محصولات برخوردارند. اينترفيس LAN نيز بر روي مدل هايي مورد استفاده قرار مي گيرد که براي استفاده به عنوان NAS در محيط هاي خانگي يا اداري کوچک در نظر گرفته شده اند. در بين اينترفيس هاي مذکور، ESATA داراي بالاترين سرعت عملياتي است، در حالي که FireWire و USB 2.0 به ترتيب در مقام هاي بعدي قرار مي گيرند. در مورد مدل هاي مبتني بر LAN، سرعت انباره ذخيره سازي شما به عوامل متعددي چه در خود ابزار و چه در شبکه اي که به آن متصل مي شود بستگي خواهد داشت. در بين دو گروه 2/5 اينچي و 3/5 اينچي نيز گروه دوم به دليل داشتن کاشه بزرگتر غالباً از سرعت و عملکرد بالاتري نسبت به گروه اول برخوردار است.
منبع: نشریه عصر شبکه، شماره 112.

نظرات کاربران