چهارشنبه، 17 اسفند 1390

پرسش :

نگاه به تصوير زن ها و مردها كه از تلويزيون و سينما پخش مى شود چگونه است؟

پاسخ :
فيلمى كه به طور مستقيم پخش مى شود، حكم انسان زنده را دارد و اگر به طور غير مستقيم پخش مى شود حكم عكس را دارد.
امام خمینی(رحمت الله علیه): استفتاء در كتاب احكام بانوان، محمد وحيدى، سؤال 42، ص 32.
آيات عظام: اراكى فاضل و گلپايگانى: فيلم اعم از مستقيم يا غير مستقيم حكم عكس را دارد. استفتاء.
بنابراين، بنابر فتواى آقاى اراكى ديدن فيلم زنان نامحرم براى مردان اشكالى ندارد، اگر چه آن ها را بشناسد؛ مشروط به آن كه به قصد لذت و ريبه نباشد و انسان نترسد كه به گناه بيفتد (با همان تفصيلى كه گذشت.) و بنابر فتواى آیت الله العظمی گلپايگانى(رحمت الله علیه) ديدن فيلم زنان نامحرم براى مردان در صورتى كه آن ها را نمى شناسند، بنابر احتياط مستحب و اگر مى شناسد بنابر احتياط واجب جايز نيست. به همان تفصيلى كه گذشت.
آیت الله العظمی بهجت(رحمت الله علیه): ديدن نامحرم از طريق تلويزيون و شنيدن صداى آن ها، اگر مقرون به فساد و ريبه باشد اشكال دارد.
توضيح المسائل، مسائل متفرقه، مسئله ى 2.
آیت الله العظمی خامنه اى(دامت برکاته): بنابر احتياط واجب در پخش مستقيم به زنان بى حجاب نگاه نشود.
استفتائات ج 2، مسئله 102.
در نتيجه: اگر فيلمى به طور مستقيم پخش شود، نگاه به آن فيلم همان احكام نگاه كردن به انسان زنده را دارد؛ بنابراين مردان نمى توانند به غير از وجه و كفين زنان نامحرم - آن هم با شرايطى كه ذكر شد - نگاه كنند و هم چنين خانم ها نمى توانند به بدن مردان كه در فيلم هاى ورزشى يا غير آن كه به طور مستقيم پخش مى شود، نگاه كنند.
منبع: جوانان و روابط، ابوالقاسم مقيمى، مركز مطالعات و پژوهشهاى فرهنگى حوزه علميه (1380)