جمعه، 8 ارديبهشت 1391

پرسش :

ياد خدا در همه كارها ، به چه معناست و اين همه سفارش به آن براي چيست ؟

پاسخ :
در حديث مي خوانيم : براي هر كاري « بسم الله » بگوييد ، حتي سر سفره اگر نوع غذا را تغيير داديد « بسم الله » را تجديد كنيد . (1)
اگر شما به يك كارخانه توجه كنيد ، به تمام كالاها و توليدات خود ، آرم و نشانه خود را مي زند . مثلاً يك كارخانه چيني سازي ، به همه ظرف هاي كوچك و بزرگ ، حتي كارتون و كاميوني كه مربوط به حمل و نقل است ، نام و آرم خود را مي زند .
پرچم هر كشوري ، هم روي ميز مديران آن كشور است ، هم بالاي ساختمان ادارات و هم روي كشتي هايي كه از آن كشور به اطراف دنيا مي روند .
انسان خداپرست نيز تمام كارهايش ، نام و آرم خدايي دارد ؛ چه كوچك و چه بزرگ .
حضرت ابراهيم عليه السلام مي گويد : نمازم ، عباداتم ، زنده بودنم و مرگم براي پروردگار جهانيان است . ( ان صلاتي و نٌسكي و مَحيايَ و مَماتي لله رَب العالَمين ) (2)
قرآن به پيامبر صلي الله عليه و آله مي فرمايد : هم در آغاز كار ، ياد پروردگارت باش : ( اِقرأ بِاسمِ ربِك ) (3) و هم پس از فراغت ، كاري ديگر شروع كن كه در راه رضاي پروردگارت باشد ، ( فاذا فَرَغتَ فَانصَب و الي ربكً فَارغَب ) (4)
پی نوشتها:
1- بحارالانوار ، ج 63 ، ص 421.
2- سوره انعام ، آيه 162.
3- سوره علق ، آيه 1 .
4- سوره انشراح ، آيه 7-8 .
منبع: پرسش هاي مهم پاسخ هاي كوتاه، حجت الاسلام محسن قرائتي