يکشنبه، 17 ارديبهشت 1391
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما

پرسش :

وقتي احساس اعتماد نمي‏كنم چگونه از پس آن برآيم؟


پاسخ :
اعتماد به نفس، توجه فرد به توانايي‏هاي خود و استفاده از آن‏ها است و شجاعت، عدم ترس در برخورد يا سختي‏ها و قوت نفس در مبارزه با مشكلات. انسان در ابتدا لازم است اعتماد به نفس به دست آورد؛ يعني، توانايي خود را باور داشته باشد و در مرحله بعد با استفاده از توانايي‏ها با مشكلات برخورد كند. از اين رو، شجاعت در مرتبه بعد از اعتماد به نفس قرار مي‏گيرد. اعتماد به نفس دو ركن دارد:
1. شناخت استعدادها و توانايي‏ها ي خود
2. باور كردن اين توانايي‏ها
در مرحله اول بايد فرد به خودشناسي پردازد و ابعاد وجود خويش را به خوبي ارزيابي كند. خداوند به هر كس استعدادي خاص داده است. سيد بن طاووس بر اين عقيده بود كه هر انسان در زمينه‏اي نابغه است. هر فرد بايد استعداد ويژه خود را بشناسد و آن را به كار بندد. پس از شناخت توانايي‏ها، طبعاً فرد آن‏ها را باور مي‏كند. مرحله بعدي براي كسب اعتماد به نفس، استفاده از اين توانايي‏ها در حل مشكلات و پيشبرد امور است. در اين جا قوت نفس لازم است. روان شناسان اين امر را بُعد انگيزشي فرد مي‏نامند. امور زير در تقويت انگيزه فرد مؤثر است:
الف) ورزش‏هاي پر تحرك
تحقيقات روان‏شناسي نشان مي‏دهد افراد پر تحرك كه به طور پيوسته ورزش‏هاي بدني مي‏كنند، در برخورد با مشكلات موفق‏ترند.
ب) به عهده گرفتن كارهاي سنگين و تلاش در جهت انجام آن سبب قوت نفس مي‏گردد.
ج) به دست آوردن تكيه گاهي كه قدرتي مافوق همه نيروهاي مادي داشته باشد. چنين پناهگاهي خداوند متعال است كه قدرت مطلق حاكم بر هستي است. توكل بر خداوند قدرتي به انسان مي‏دهد كه در مقابل قوي‏ترين افرد مي‏ايستد و در سخت‏ترين شرايط، به حل مشكلات مي‏پردازد.
مطالعه كتاب‏هاي زير در زمينه‏هاي فوق سودمند است:
1. قدرت تفكر، ژوزف مورفي، ترجمه هوشيار رزم آرا
2. قدرت اراده، محمد حسين سروري
3. غلبه بر ترس و خستگي، ادوارد اسپنسرث
eporsesh.com


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.