يکشنبه، 11 تير 1391

پرسش :

شرافت مسجد صاحب الزمان در جمکران به چه جهت است؟

پاسخ :
مسجد صاحب الزمان در 6 كيلومتری شهر مقدس قم واقع شده و همواره پذيرای زائرينی از نقاط مختلف ايران و جهان می‌باشد. اين مكان مقدس، تحت توجهات و عنايات خاصه حضرت بقية الله قرار دارد و خود آقا از شيعيانشان خواسته‌اند كه به اين مكان مقدس روی آورند، زيرا اين مكان مقدس دارای زمين شريفی است و حق تعالی آن را از زمين‌های ديگر برگزيده است. لذا سزاوار است كه زائرين عزيز از بركات اين مكان مقدس، حداكثر استفاده را ببرند و مراقب باشند كه مسائل فرعی توجه‌شان را به خود جلب نكند و خود را در برابر حضرت مهدی (ارواحنا فداه) حاضر ببينند و از انجام اعمالی كه قلب مبارک آن حضرت را آزرده می‌سازد خودداری كنند. علما و شفيتگان آقا، استفاده‌های فراوان از اين مسجد مقدس برده‌اند. سعی كنيد در اين مكان مقدس، لحظاتی را با آقای خود خلوت كرده و خالصانه برای ظهور مقدس حضرتش دعا كنيد. زيرا بهبود هر چيز، تنها در سايه قيام شكوهمند امام زمان (عجّل الله تعالی فرجه الشریف) امكان پذير است.
فراموش نكنيم كه حق امام زمان ما غصب شده و آقا در نهايت غريبی زندگی می‌كند و حقيقتاً دل آقا خون است. آقا شاهد تمام مصيبت‌هایی است كه بر شيعيانش وارد می‌شود. پس ظهور آقا را از درگاه احديت سبحانه و تعالی بخواهيد و چه مكانی بهتر از مسجد شريف جمكران برای دعا كردن جهت ظهور آقا امام زمان (عجّل الله تعالی فرجه الشریف).

اما تاريخچه مسجد صاحب الزمان
شيخ حسن بن مثله جمكرانی می‌گويد: من شب سه شنبه، 17 ماه مبارک رمضان سال 393 قمری در خانه خود خوابيده بودم كه ناگاه، جماعتی از مردم به در خانه من آمدند و مرا از خواب بيدار كردند و گفتند برخيز و طلب امام مهدی (عجّل الله تعالی فرجه الشریف) را اجابت كن كه تو را می‌خواند.
آنها مرا به محلی كه اكنون مسجد (جمكران) است آوردند. چون نک نگاه كردم، تختي ديدم كه فرشی نيكو بر آن تخت گسترده شده و جوانی بر آن تخت، تكيه بر بالش كرده و پيری هم پيش او نشسته است، آن پير حضرت خضر (علیه السلام) بود. پس آن پير مرا بنشاند.
حضرت مهدی (عجّل الله تعالی فرجه الشریف) مرا به نام خود خواند و فرمود: برو به حسن مسلم، كه در اين زمين كشاورزی می‌كرد، بگو كه اين زمين شريفی است و حق تعالی آن را از زمين‌های ديگر برگزيده است و ديگر نبايد در آن كشاورزی كنند.
حسن بن مثله گفت: يا سيدی و مولای، لازم است كه من دليل و نشانه‌ای داشته باشم و الا مردم حرف مرا قبول نمی‌كنند. آقا فرمودند: تو برو و آن رسالت را انجام بده، ما خودمان نشانه‌ایی برای آن قرار می‌دهيم و پيش سيدابوالحسن برو و به او بگو حسن مسلم را احضار كند و سود چند ساله را كه از زمين به‌دست آورده است وصول كند و با آن پول مسجد را بنا كند.

نماز امام زمان در مسجد جمكران
امام زمان (عجّل الله تعالی فرجه الشریف) به حسن بن مثله جمكراني فرمود: و به مردم بگو: بدين مكان رغبت كنند و آن را عزيز دارند. و چهار ركعت نماز در آن گذارند. دو ركعت اول به نيت نماز تحيت مسجد است كه در هر ركعت آن يک «حمد» و هفت «قل هو الله احد» خوانده می‌شود و در حالت ركوع و سجود هم هفت مرتبه ذكر را تكرار كنند. دو ركعت دوم به نيت نماز صاحب الزمان خوانده می‌شود، بدين صورت كه سوره حمد را شروع می‌كنيم و چون به آيه «اياک نعبد و اياک نستعين» می‌رسيم اين آيه شريفه را صد مرتبه تكرار می‌كنيم و بعد از آن بقيه سوره حمد را می‌خوانيم، بعد از پايان حمد، سوره «قل هو الله احد» را فقط يک بار می‌خوانيم و به ركوع می‌رويم و ذكر «سبحان ربی العظيم و بحمده» را هفت مرتبه، پشت سر هم تكرار می‌كنيم و ذكر هر كدام از سجده‌ها نيز، هفت مرتبه است. ركعت دوم نيز به همين گونه است. چون نماز به پايان برسد و سلام داده شود، يک بار گفته مي شود: «لااله الاالله» و به دنبال آن تسبيحات حضرت زهرا (علیها السلام) خوانده شود و بعد از آن به سجده رفته و صد بار بگويد: «اللّهمّ صلّ علی محمّد و آل محمّد».

فضيلت خواندن نماز در مسجد جمكران
آن گاه امام مهدی (عجّل الله تعالی فرجه الشریف) فرمودند: هر كس اين دو ركعت نماز (نماز امام صاحب الزمان) را در اين مكان (مسجد مقدس جمكران) بخواند، مانند آن است كه دو ركعت نماز در كعبه خوانده باشد.
حسن بن مثله می‌گويد: چون من پاره‌ای راه آمدم، دوباره مرا بازخواندند و فرمودند: بزی در گله جعفر كاشانی است، آن را خريداری كن و بدين موضع آور و آن را بكش و بر بيماران انفاق كن، هر بيمار و مريضی كه از گوشت آن بخورد، حق تعالی او را شفا دهد.
وی می‌گويد: من سپس به خانه بازگشتم و تمام شب را در انديشه بودم تا اين كه نماز صبح خوانده و سپس به سراغ علی المنذر رفتم و ماجرای شب گذشته را برای او نقل كردم و با او به همان موضع شب گذشته رفتم. وقتی كه رسيديم، زنجيرهايی را ديديم كه طبق فرموده امام زمان (عجّل الله تعالی فرجه الشریف) حدود بنای مسجد را نشان می‌داد، سپس به قم نزد سيد ابوالحسن رضا رفتيم و چون به در خانه او رسيديم، خادمان او گفتند كه سيد از سحر در انتظارت است و تو از جمكران هستی، به او گفتم: بلی، به درون خانه رفتم و سيد مرا گرامی داشت و گفت: ای حسن بن مثله، من در خواب ديدم كه شخصی به من گفت كه حسن بن مثله نام از جمكران پيش تو می‌آيد، هر چه گويد تصديق كن و بر قول او اعتماد كن كه سخن او سخن ماست، و قول او را رد نكن و از هنگام بيدار شدن از خواب تا اين ساعت منتظر تو بودم و آن گاه بود كه ماجرای شب گذشته را بر وی تعريف كردم.
سيد بلافاصله فرمود تا اسبها را زين نهادند و بيرون آوردند و سوار شدند. چون به نزديک روستای جمكران رسيدند گله جعفر كاشانی را ديدند، حسن بن مثله به ميان گله رفت و آن بز كه از پس همه گوسفندان می‌آمد پيش حسن بن مثله دويد، جعفر سوگند ياد كرد اين بز در گله من نبوده و تاكنون آن را نديده بودم، به هر حال آن بز را در مسجد آورده و آن را ذبح كرده و هر بيماری كه از گوشت آن خورد با عنايت خداوند تبارک و تعالی و حضرت بقية الله (ارواحنا فداه) شفا يافت. حسن مسلم را احضار كرده و منافع زمين را از او گرفتند و مسجد جمكران را با چوب و ديوار پوشانيدند، سيد زنجيرها و ميخ‌ها را با خود به قم برد و در خانه خود گذاشت. هر بيمار و دردمندی كه خود را بدان زنجير می‌ماليد، خدای تعالی او را شفای عاجل عنايت می‌فرمود. ولی پس از فوت سيدابوالحسن، آن زنجيرها پنهان گشته و ديگر كسی آن‌ها را نديد.
اين بود تاريخ مختصري از مسجد مقدس جمكران و چگونگي بنای آن و نماز حضرت صاحب الزمان.
مشروح فرمان مقدس حضرت بقية الله (ارواحنا فداه) برای تأسيس مسجد مقدس جمكران را علامه نوری در كتاب شريف نجم ثاقب، صفحه 294 و جنة المأوی، صفحه 230 از كتاب گران‌قدر مونس الحزين تأليف شيخ صدوق نقل كرده است.

منبع: مسجد مقدس جمكران تجلی‌گاه صاحب الزمان، مؤلف: سيد جعفر مير عظيمی، ناشر: انتشارات مسجد مقدس جمكران.