دوشنبه، 14 اسفند 1391

پرسش :

اگر ملکى که توسط مالک، حبس دائم بر چیزى که وقف بر آن صحیح است شده و یا ثلث میّتى که وصیت به حفظ عین آن براى ابد نموده تا درآمدهاى آن در جهتى که معیّن کرده مصرف شود، توسط ورثه بین خودشان به عنوان ارث تقسیم شود و آن را در سند رسمى به نام خودشان ثبت کنند و یا آن را بدون مجوّز شرعى به دیگرى بفروشند، آیا حرمت تملّک و بیع املاک و آبها و زمین‌هاى وقفى شامل آن هم مى‏شود؟

پاسخ :
ملک و ثلثى که حبس دائم شده‏اند، در عدم جواز تملّک و بیع، در حکم وقف هستند و تقسیم آنها بین ورثه به عنوان ارث و همچنین بیع آنها باطل است.
منبع : رساله اجوبة الاستفتائات حضرت آیت الله العظمی خامنه ای مدظله العالی