دوشنبه، 14 اسفند 1391

پرسش :

شخصى مقدارى آب و زمین زراعى را وقف پسران خود نموده، ولى به علت کثرت اولاد و سنگینى کارهاى کشاورزى و کمى محصول، کسى تمایلى به زراعت در زمین ندارد و به همین دلیل وقف در آینده نزدیک، خراب و از قابلیت انتفاع خارج خواهد شد، آیا جایز است به همین دلیل، زمین و آب مذکور فروخته شوند و پول آنها در کارهاى خیر مصرف شود؟

پاسخ :
تا زمانى که وقف، قابلیت انتفاع و استفاده در جهت وقف را دارد، هرچند با اجاره دادن آن به بعضى از موقوف علیهم یا به شخص دیگر و مصرف اجاره آن در جهت وقف باشد و یا نوع استفاده از آن تغییر کند، فروش و تبدیل آن جایز نیست، و در صورتى که به هیچ وجه قابل انتفاع نباشد، فروش آن جایز است، ولى در این صورت واجب است با پول آن ملک دیگرى خریده شود تا منافع آن در جهت وقف به مصرف برسد.
منبع : رساله اجوبة الاستفتائات حضرت آیت الله العظمی خامنه ای مدظله العالی