يکشنبه، 15 ارديبهشت 1392

پرسش :

چرا حضرت یوسف در زندان به غیر خدا توسل جست ؟ یعنی به دوست زندانی اش گفت که سفارش من را به پادشاه بکن . راهنمایی بفرماییید .

پاسخ :
پاسخ – در اینجا دو تا نظریه وجود دارد. یکی اینکه خود حضرت یوسف گفت که وساطت من را پیش پادشاه بکن و تفسیر دیگر این است که یکی از یاران حضرت یوسف این را گفتند نه خود حضرت یوسف . توسل به امور مادی حرام نیست ولی اگر حضرت یوسف این حرف را زده باشد ، این یک ترک اولی است که با موقعیت حضرت یوسف نمی سازد که در ا ین امور به وسایل مادی توسل بکند . بخاطر همین ترک اولی ، خدا زندانی یوسف را تمدید کرد . خوردن نوشابه حرام نیست ولی اگر یک روحانی در کنار خیابان نوشابه بخورد چون این کار با منزلت او سازگار نیست ، این مورد توبیخ است .
نظام جهان ، نظام علت و معلولی است واین یک اصل مسلم است . امیرالمومنین می فرمایند :نظام عالم ، نظام سبب است و این روایت از امام زمان (عج) هم نقل شده است . هر کاری را باید با سبب هایش انجام داد . گاهی توسل مادی وعادی است و گاهی توسل معنوی است . در داستان یوسف شاید توسل باید به خدا می بود نه به شخص دیگری .