يکشنبه، 15 ارديبهشت 1392

پرسش :

آیا می شود به فارسی دعا کرد ؟ اگر به عربی دعا کنیم بهترمستجاب می شود ؟ آیا می شود نماز را به فارسی خواند ؟

پاسخ :
هر کسی می تواند به زبان خودش دعا کند . ما دعا کردن با دعا خواندن را اشتباه گرفته ایم . دلیلی ندارد که ما چیزی را که نمی فهمیم بخوانیم . دعا خواندن کار ارزشمندی است ولی ما دعا نکرده ایم . اگر زبان عربی را می فهمیم یا حداقل معنای دعا را متوجه می شویم ، دعاها را به زبان عربی بخوانیم بخاطر احترام به پیامبر که این زبان ، زبان پیامبر و ائمه بوده است . نماز یک فرمت بخصوصی دارد که بخشی از آن قرائت است یعنی قرائت قرآن . ما در قسمت قرائت نماز حرف خدا را تکرار می کنیم . در قنوت که دعا می کنیم بعضی از مجتهدین فتوا داده اند که می شود به فارسی دعا کرد و یک صلوات هم فرستاد . مردم بدانند که ما هیچ نقشی در دین داری شما نداریم . در این ماه با خدا آشتی کنید .