سه‌شنبه، 17 ارديبهشت 1392

پرسش :

آیا حضرت زهرا (س) شهید شده و حق‌شان غصب گردیده است؟

پاسخ :
بر اساس منابع معتبر تاریخی و زیارت نامه‌ای که برای حضرت زهرا نوشته‌اند و در کتب معتبره آمده به صراحت، این حقیقت بیان شده است که آن حضرت هم مظلومه و هم مغصوبة الحق و هم شهیده هستند.
علی بن جعفر از امام کاظم ـ علیه السّلام ـ نقل می‌کند:
«ان فاطمه ـ علیها السّلام ـ صدیقة شهیدة ...»[1]
در بحار الانوار درباره غصب شدن حق آن حضرت چنین آمده: «... مکروبة مهمومة‌ مغصوبة مقتوله ...»[2]
پیامبر ـ صلّی الله علیه و آله ـ به دخترش می‌فرماید: «... فانت اول من تلحقین بی مظلومة مغصوبة ...»[3]
در امالی شیخ صدوق نیز این روایت آمده است.[4]
معرفی منابع جهت مطالعه بیشتر:
1. شرح نهج البلاغه، ابن ابی الحدید.
2. الفدک فی التاریخ، شهید سیدمحمدباقر صدر.
3. فاطمة الزهراء بهجة قلب المصطفی، احمد رحمانی همدانی.
4. الحجة الغراءعلی شهادت فاطمه الزهرا، آیت الله سبحانی.
پاورقی ها:
[1] . کلینی، کافی، ج 1، ص 458.
[2] . مجلسی، بحار الانوار، بیروت، دار الوفاء، 1404،‌ ج 28، ص 39.
[3] . همان، ج 36، ص 228 و ج 43، ص 174.
[4] . شیخ صدوق، امالی، تهران، انتشارات کتابخانه اسلامیه، 1363، ص 113.