چهارشنبه، 15 آبان 1392

پرسش :

طلاى سفید براى مردان چه حکمى دارد؟

پاسخ :
همه مراجع (به جز مکارم و فاضل): اگر از جنس طلا باشد، جایز نیست؛ هر چند به رنگ سفید باشد.1
آیات عظام مکارم و فاضل: استفاده از طلاى سفید، براى مردان جایز نیست.2
تبصره. هیچ گونه اختلافى بین فقیهان در مسأله یاد شده نیست و همگى معتقدند: اگر طلاى سفید از جنس همان طلاى متعارف بین مردم باشد (ذهب) استفاده از آن جایز نیست؛ ولى برخى مانند آیات عظام مکارم و فاضل با بررسى موضوع و کسب آگاهى از اهل خبره به این نتیجه قطعى دست یافته اند که طلاى سفید، همان طلاى متعارف است که تنها رنگ آن تغییر کرده است.
پی نوشت:
1. تبریزى، استفتاءات، س2194؛ نورى، استفتاءات، ج2، س517؛ امام، استفتاءات، ج1، لباس نمازگزار، س52؛ سیستانى، sistani.orgزینت، س2؛ صافى، جامع الاحکام، ج2، س1737؛ خامنه اى، اجوبه الاستفتاءات، س443؛ دفتر: بهجت، وحید.
2. مکارم، استفتاءات، ج1، س811؛ فاضل، جامع المسائل، ج1، س969.
منبع: پرسمان

نظرات کاربران