افزایش رضایتمندی همسران با همدلی

اگر همسران گاهی مواقع مسائل موجود بین خودشان را از نگاه همسرشان ببینند و با تمام وجود خود را بجای همسر خود تصور و احساس او را درک کنند و سپس قضاوت کنند، زندگی رضایتمندتری خواهند داشت.
دوشنبه، 16 بهمن 1396
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: سیدروح الله حسین پور
موارد بیشتر برای شما
افزایش رضایتمندی همسران با همدلی
امام جواد علیه­ا السلام در حدیثی ارزشمند، می ­فرمایند: «هم­ دردی در سختی­ ها، موجب جلب محبت می ­شود».[1]
 
اگر همسران گاهی مواقع مسائل موجود بین خودشان را از نگاه همسرشان ببینند و با تمام وجود خود را بجای همسر خود تصور و احساس او را درک کنند و سپس قضاوت کنند، زندگی رضایتمندتری خواهند داشت.

تعداد کلمات 672 / تخمین زمان مطالعه 3 دقیقه 

همدلی

از نگاه دیگری

برای افزایش رضایتمندی زندگی مشترکمان و حفظ آن، میبایست گاهی مواقع، مسائل موجود را از نگاه همسر خود ببینیم؛ اینکه با تمام وجود، خود را به جای همسرمان تصور کنیم، احساسی مانند او داشته باشیم، و سپس در مورد مسائل و امور به خوبی قضاوت کنیم و مسئولیت اعمال خود را بپذیریم.
اجرها باشدت اى خسرو شیرین‌دهنان               گر نگاهى سوى فرهاد دل‌افتاده کنى
 

سهم من

پذیرفتن مسئولیت و اقرار­ داشتن به بخشی از مشکل، به همسر ما کمک می­کند که احساس محکومیت یا خفّت نکند؛ زیرا تقریباً هیچ مشکل زناشویی نیست که تنها یکی از همسران مقصر باشد و دیگری هیچ تقصیری نداشته باشد. شاید زمانی که باید مسئله را علنی بیان می­کردیم، بیان نکردیم، و شاید مشکل خود با همسرمان را به دیگران گفتیم، اما به طور مستقیم با خود وی در میان نگذاشته­ایم و... .
 

پذیرش عذرخواهی

از سوی دیگر، لازم است زمانی­ که همسرمان عذرخواهی کرد و یا دست کم متوجه اشتباهش شد، برای پایان یافتن تنش و خصومت، گذشت کنیم و بی­دلیل موضوع را ادامه ندهیم. این امر سبب می­شود تا سردی روابطِ ما به درازا نکشد و مودت و محبت دوباره بین ما حاکم شود.
غمى که چون سپهِ زنگ، مُلکِ دل بگرفت           ز خیلِ شادىِ رُومِ رُخت، زُداید باز[2] 
رسول اکرم صلی­الله­علیه­وآله­وسلم در مورد ارزش و جایگاه عفو و گذشت و پی­آمد مثبت آن می­فرمایند:«بر شما باد به گذشت و عفو؛ زیرا که گذشت چیزی جز عزت بر شما نیفزاید و از یکدیگر بگذرید تا اینکه خدا شما را عزیز گرداند»[3].
گر چه حافظ درِ رنجش زد و پیمان بشکست                 لطف او بین که به لطف از در ما بازآمد[4]
حضرت علی علیه­السلام هم در این زمینه فرموده­اند: « عذرخواهی و عذرپذیری دلیل بر خرد است ».[5]
اگر بر من نبخشایى، پشیمانى خورى آخِر           به خاطر دار این معنى که در خدمت کجا گفتیم[6]
 

سخت کوشی

دوام زندگی مشترک، مستلزم چیزی بیش از دو تن عاشق است که عشق را زنده نگه دارند. زندگی سعادتمند علاوه بر عشق، نیازمند سخت­کوشی و پشت سرنهادن دشواری­های پیش­روست.
زان طُرّۀ پُرپیچ‌وخم، سهل است اگر بینم ستم        از بند و زنجیرش چه غم، هرکس که عَیّارى کند
لازمه رسیدن به این سعادت و خوش­بختی این است که زن و شوهر یکدیگر را با تمام ضعف­ها و قوّت­هایش بپذیرند و همدیگر را بدون ­قید و شرط، همانند خود دوست بدارند و در ناملایمت­های زندگی با تمام وجود از یکدیگر حمایت کنند.
 

انسان ناکامل

بسیاری از مردم ازدواج می­کنند و از کمبودهای همسر خود بی خبر می­مانند. در واقع، بسیاری از عاشق شدن­ها بت کردن یک انسان ناکامل در ذهن است و ندانستن این نکته که آن زن یا مرد، چه چیزی از آن ایده­آل کم دارد. اما سرانجام در هر رابطه­ای، واقعیت آشکار خواهد شد. بنابراین، بسیار اهمیت دارد که به شیوه­های مفید با آن برخورد کنیم.[7]
 

منابع:

کتاب رمز و راز دلبران، علی محمد صالحی
مرزهای زناشویی، هنری کلود، جان تاونزند، ترجمه: هادی همامی، چاپ دوم، تهران، نشر دانژه، 1390.
 

بیشتر بخوانید : 
چگونه در خانواده همدلی کنیم؟
نقش هم دلی در زندگی زناشویی

 

​​​​​​پی نوشت :

[1]. بحارالأنوار، ج75، ص82.
[2]. «غمى که چون سپاه سیاه زنگبار، سرزمین دل را اشغال کرده، با لشکر شادى جمال روشن تو، از دل زدوده خواهد شد». (سپه زنگ: سپاه مردم زنگبار؛ روم رخت: روی سپید تو). راز خلوتیان، ص250.
[3]. اصول کافی،ج2،ص 108.
[4] . «هر چند حافظ رنجیدگى خاطر را دست آویز قرار داده و عهد و پیمان خود را شکست، محبت و مهربانى محبوب را ببین که با صلح و آشتى به سوى ما (حافظ) بازگشت». شرح جلالى بر حافظ، ج‌2، ص 943.
[5]. تصنیف غرر الحکم و درر الکلم، ص 447.
[6] . «هرگاه مرا نبخشى، عاقبت پشیمان شده افسوس خواهى خورد. یادت باشد که در حضورت، این مطلب را کجا با تو در میان نهادم». شرح جلالى بر حافظ، ج‌3، ص 1965. 
[7] . ر.ک: مرزهای زناشویی،صص 226-229.


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی مرتبط
موارد بیشتر برای شما