چهارشنبه، 24 مهر 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما

ویلیام کارپو دورانت

ویلیام کارپو دورانت
 ویلیام دورانت موسس شرکت خودرو سازی سوئدی جنرال موتورز، او اگرچه زندگی موفقی نداشته، اما از سرنوشت او می توان درس های خوبی گرفت. در اینجا قصد داریم با نکات ظریفی که سبب شکست او شد آشنا شویم و با استفاده از این نکات بتوانیم موفقیت کسب و کار خود را تضمین نماییم.
 
در زندگی نامه ویلیام کارپو دورانت اینگونه آمده است که : ویلیام کارپو دورانت در هشتم دسامبر سال 1861 در شهر بوستون به دنیا آمد و در میشیگان بزرگ شد. سال 1860 پس از ورشکستی پدر ویلیام، پدر و مادرش از هم جدا شدند.
 
ویلیام با مادر خود برای زندگی نزد پدربزرگش رفت که در آن زمان شهردار میشیگان بود و هم زمان یک کارخانه چوب بری را نیز اداره می کرد.
 
ویلیام خیلی زود تحصیل را رها کرد و به کارخانه پدربزرگش رفت. او هم زمان شغل های دیگری را هم تجربه کرد. ویلیام فروشنده ای معمولی بود و فلسفه اصلی او در کار فروش این بود:
 
در سال 1885 کارخانه دورانت دورت، تولید کننده کالسکه که در آن زمان اصلی ترین وسیله حمل و نقل داخل شهری در آمریکا بود، را تاسیس کرد. این کارخانه اولین موفقیت ویلیام دورانت به حساب می آمد. به گونه ای که در سال 1900 به بزرگترین کارخانه تولید کننده کالسکه در آمریکا تبدیل گردید.
 
نقطه عطف این کارخانه این بود که در تولیدات خود تنوع بالایی داشت و به تولید یک نوع کالسکه اکتفا نمی کرد، بلکه چند نوع کالسکه از ساده و ارزان گرفته تا لوکس و گران قیمت تولید می کرد. ویلیام در همین زمان متوجه شد که با تولید اتومبیل می تواند آینده موفقی داشته باشد نه کالسکه ای که تنها با اسب حرکت می کند.
 
در سال 1904 مدیریت کارخانه بیوک موتور را به عهده گرفت. در آن زمان شرکت با مشکلات مالی شدیدی مواجه بود. در همان سال کارخانه بیوک را در نمایشگاه نیویورک شرکت داد و توانست 1108 تا سفارش بگیرد. چیزی در حدود 25 برابر کل اتومبیل هایی که بیوک موتور تا آن زمان تولید کرده بود.
 
ویلیام دورانت برای تامین سرمایه مورد نیاز برای این سفارش ها، سهام کارخانه بیوک را به هرکسی که تمایل داشت، فروخت.
 
در سال 1905 تولیدات این کارخانه به 725 اتومبیل، سال 1906 به 1400 تا و سال 1907 به 4641 اتومبیل رسید. در سال 1908 کارخانه بیوک بیشترین میزران فروش را در کشور به خود اختصاص داد، جمعا 8820 اتومبیل که به عبارتی با مجموع کل فروش کارخانه کادیلاک و فورد برابر بود.
 
دورانت در سال 1907 سعی داشت کارخانه فورد را خریداری کند. اما هنری فورد کل مبلغ آن را نقد می خواست، به همین دلیل دورانت موفق به این کار نشد.
 
ویلیام دورانت در سال بعد کارخانه جنرال موتورز را تنها با دو هزار دلار سرمایه خود راه اندازی کرد. هدف او از تاسیس این کارخانه این بود که تمام بخش های مربوط به اتومبیل اعم از تولید، ارائه قطعات و خدمات پس از فروش را به دست بگیرد.
 
دورانت کارخانه اولدزموبیل را به قیمت 5 میلیون دلار خریداری کرد. بعد از آن توانست کارخانه کادیلاک را نیز به مبلغ 5 میلیون دلار، به همراه پنج کارخانه ی کوچک دیگر خریداری کرده و به مجموعه جنرال موتورز اضافه نماید.
 
او فروشنده خوبی بود اما خریدار موفقی محسوب نمی شد. در سال 1910 جنرال موتورز بدهی های زیادی داشت و به مشکلات مالی سختی دچار شد. بانکدارهای زیادی به کمک او آمدند و این گونه بود که جنرال موتورز توانست از بار این مشکلات رهایی یابد.
 
اما هزینه ای که او در ازای این کمک پرداخت کرد، این بود که کنترل کارخانه خود را از دست داد. در واقع معضل اصلی جنرال موتورز گسترش بیش از حد آن بود و به همین دلیل دورانت نتوانست آن را به خوبی مدیریت کند.
 
به همین دلیل جیمز استورو به جای ویلیام دورانت مدیریت جنرال موتورز را بر عهده گرفت و واحدهای فنی و آزمایشگاه مرکزی تحقیقات را تاسیس کرد. در همان سال شرکت کامیون سازی جنرال موتورز راه اندازی شد، و فعالیت واحد فروش شرکت نیز فعالیت خود را آغاز کرد.
 
با این حال او همچنان علاقه زیادی به صنعت اتومبیل سازی داشت. بنابراین با یکی از اتومبیل ران های آن زمان لوئیس شورولت، کارخانه شورولت موتور را راه اندازی کرد و نیمی از سهام شرکت شورولت را خریداری کرده و به عنوان مدیرعامل منصوب گردید.
 
این کارخانه بلافاصله با تولید مدل 490 که طراحی لوئیس بود توانست موفقیت فراوانی را به دست آورد. اتومبیل مدل 490 از اتومبیل مدل تی شرکت فورد گران تر بود اما امکانات زیادتری داشت.
 
در سال 1915 سررسید وامی که بانکدارها به ویلیام دورانت داده بودند، فرا رسید و به دلیل این که دورانت نتوانست آن را پرداخت کند، کارخانه را به طور کل از دست داد.
 
دورانت در سال 1916 با کمک خانواده دوپونت مجدد توانست جنرال موتورز را خریداری کند. بعدها شورولت هم به مجموعه جنرال موتورز اضافه شد و کارخانه مجدد گسترش پیدا کرد. البته دورانت در سال 1920 نتوانست از پس بحران سهام کارخانه به خوبی بربیاید.
 
در ماه مارس همان سال سرمایه جنرال موتورز از 42 دلار برای هر سهم تنها به 14 دلار رسید. دورانت در مقابل بسیاری از سهامداران احساس مسئولیت می کرد به همین سبب به بسیاری از دوستان و همسایگان قول داد که سهام را بفروشد.
 
دورانت برای افزایش قیمت سرمایه اش تلاش های زیادی کرد، بلکه بتواند دارایی دوستان خود را نجات دهد اما متاسفانه از پس آن بر نیامد.
 
وقتی خانواده پونت متوجه شدند که دورانت در چه وضعیتی قرار دارد از او درخواست کردند که کنار بکشد تا بتوانند سرمایه خود را نجات دهند.
 
در سال 1926 درست 6 سال بعد از آن جریانات، جنرال موتورز با قیمت 210 دلار بابت هر سهم معامله می شد. از ماه آوریل تا نوامبر سال 1920 ویلیام دلار حدود 90 میلیون دلار سرمایه را از دست داد. بنا به عقیده ی بسیاری از بزرگان این مبلغ بیشترین پولی بوده که در تاریخ فروش سهام از دست رفته است.
 
در سال 1921 دورانت تصمیم گرفت تا یک بار دیگر شانس خود را در صنعت اتومبیل سازی امتحان کند و در همان سال کارخانه دورانت موتورز را راه اندازی کرد اما نتوانست خود را در بازار به اثبات برساند. در سال 1929 میلادی با تزلزل بازار سرمایه، دورانت موتورز جایگاه خود را به طور کل از دست داد تا سرانجام در سال 1935 رسما ورشکستگی خود را اعلام کرد.
 
ویلیام دورانت پس از آن به کارهای دیگری در زمینه های مختلف شغلی مشغول شد. اما در هیچ کدام نتوانست موفقیت چشمگیری کسب کند. تا این که در سال 1947 از دنیا رفت.
 
اگر در تاریخ صنعت خودروسازی آمریکا به دنبال نامی بزرگ باشیم بدون تردید نام ویلیام دورانت در صدر نام های دیگر قرار دارد. او موسس یکی از بزرگ ترین امپراتوری های صنعت خودروسازی در سطح جهان شود و توانست تا سالیان سال بر صنعت خودرو و خودروسازی حکمرانی کند. نام ویلیام دورانت همچنان قابل احترام باقی خواهد ماند.
 
منبع:
parvaresheafkar.com

 


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مشاهیر مرتبط