دانشمند ایرانی ناسا در قلب یکی از بزرگترین پروژه های تحقیقاتی تاریخ آژانس فضانوردی آمریکا قرار گرفت.
به گزارش راسخون به نقل از مهر، پروفسور بهرام مبشر استاد ایرانی دانشمند ارشد ناسا و استاد دپارتمان فیزیک و اخترشناسی دانشگاه کالیفرنیا در ریورساید هدایت پروژه همکاری این دانشگاه و ناسا را با هدف توسعه تحقیقات اطلاعات وسیع (Big Data) و آموزش موسوم به FIELS را بر عهده گرفته است.
در قالب این همکاری گسترده، آژانس فضانوردی آمریکا کمک قابل توجه ۴.۵ میلیون دلاری به تیم تحت امر پروفسور مبشر اعطا می کند.
بر اساس توافقاتی که بر روی جزئیات آن با دقت برنامه ریزی شده است، در طی ۵ سال این حمایت مالی (گرنت) به دانشگاه کالیفرنیا تزریق خواهد شد. طرف مقابل، تیم تحت امر پروفسور مبشر مطالعات گسترده ای با هدف ایجاد و توسعه فرصتهای آموزشی و تحقیقاتی در حوزه اطلاعات وسیع و تصویرسازی را آغاز می کند.
پروژه FIELD برنامه مشترکی میان دانشگاه کالیفرنیا در ریورساید، آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا و دانشگاه دولتی کالیفرنیا محسوب می شود که طی آن دانشجویان و فارغ التحصیلان علوم، فناوری، مهندسی و ریاضیات جذب و پرورش داده می شوند.
در حال حاضر ناسا در هر دقیقه ۲ گیگابایت داده جمع آوری می کند که این رویداد عظیم توسط حدود یکصد فرایند موسوم به «مأموریت فعال» صورت می گیرد.
حالا پیش بینی می شود با مطالعاتی که توسط پروفسور مبشر و تیم تحت امرش صورت می گیرد، این رقم (۲ گیگابایت) به یکهزار افزایش پیدا کند.
/117/