متخصص طب سنتی با اشاره به اینکه یکی از علل شایع دردهای مفصلی به ویژه مفصل زانو کمبود کلسیم است، راههای طبیعی و سنتی درمان کمبود این ماده معدنی در بدن را تشریح کرد.
به گزارش راسخون ف محمدجواد اسلامیپور در گفتوگو با فارس، در رابطه با درمان و تشخیص کمبود کلسیم به روش طبیعی اظهار داشت: کلسیم در بین مواد معدنی جایگاه ویژهای در بدن دارد و میتوان گفت عامل استحکام استخوانها، تنظیم ضربان قلب، تنظیم سیستم اعصاب بدن همچنین برای عملکرد عضلات کلسیم نقش مهمی را در بدن دارد، همچنین کلسیم بیخوابی را کاهش داده و انتقال پیامهای عصبی به وسیله یون کلسیم انجام میشود.
متخصص طب سنتی در مورد راههای تشخیص کمبود کلسیم در بدن بیان داشت: یکی از راحتترین و دسترسترین راههای تشخیص کمبود کلسیم در بدن بررسی وضعیت ناخنها است به طوریکه نرمی ناخن، کاهش رشد و گوشه کردن ناخنها نشان از کمبود کلسیم در بدن دارد.
به گفته وی، ریزش مو علل زیادی داشته ولی یکی از عوامل شایع این مسئله کمبود کلسیم در بدن است. به طوریکه افراد دچار نرمی ناخنها همراه با ریزش مو به احتمال زیاد کمبود کلسیم دارند.
اسلامیپور با اشاره به رابطه کمبود کلسیم و دردهای مفصلی اظهار داشت: یکی از علل شایع دردهای مفصلی به ویژه مفصل زانو کمبود کلسیم است و کاهش کلسیم در بدن تخریب غضروفهای مفصلی به ویژه مفاصل زانو و کمر را شدت میبخشند و جبران کلسیم سبب تسریع در بهبودی بیمار میشود.
متخصص طب سنتی تأکید کرد: علاوه بر فرآوردههای لبنی همچون شیر، ماست، پنیر و کشک که دارای میزان مناسبی از کلسیم هستند بادام درختی، کنجد نیز مصرف آنها توصیه میشود.
اسلامیپور ادامه داد: بادام درختی علاوه بر ویتامین B1 و B2 دارای مقادیر زیادی کلسیم بوده و مصرف آن اگر به مدت 40 روز، روزانه 14 عدد مصرف شود بخش زیادی از کمبود کلسیم را در بدن جبران میکند. در زنان بارداری که نیاز بیشتری به کلسیم دارند برای تأمین آن بهتر بوده علاوه بر مصرف فرآوردههای لبنی و دیگر مواد کلسیمدارد روزانه 5 تا 7 عدد بادام خام میل کنند تا علاوه بر کلسیم مورد نیاز مادر و جنین افزایش هوش و حافظه نوزاد را نیز تأمین کنند.
وی خاطر نشان کرد: کنجد و انواع فرآوردههای آن همچون ارده علاوه بر دارا بودن ویتامینهای D، B و E دارای مقادیر زیادی کلسیم بوده و منبع سرشاری از انرژی به شمار میرود به طوریکه 100 گرم کنجد 783 میلیگرم کلسیم دارد که 2.5 برابر کلسیم موجود در یک لیوان شیر است.
متخصص طب سنتی با اشاره به اینکه یک لیوان شیر 300 میلیگرم کلسیم دارد، گفت: در میان سبزیجات جعفری، کلمپیچ، اسفناج و در میان حبوبات سویا و لوبیاچیتی دارای مقادیر زیادی کلسیم بوده که با قرار دادن آن در رژیم غذایی تا حدود زیادی میتوان کمبود کلسیم در بدن را به ویژه در دوران کودکی، بلوغ، بارداری، شیردهی و سالمندی جبران کرد.
/117/