دانشجویان اتریشی برای فراگرفتن طب سنتی به ایران می‌آیند

مشاور بین‌الملل دفتر طب سنتی وزارت بهداشت گفت: دانشجویان اتریشی تا چند هفته دیگر برای فراگیری طب سنتی وارد ایران می‌شوند.
يکشنبه، 9 خرداد 1395
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
دانشجویان اتریشی برای فراگرفتن طب سنتی به ایران می‌آیند

 مشاور بین‌الملل دفتر طب سنتی وزارت بهداشت گفت: دانشجویان اتریشی تا چند هفته دیگر برای فراگیری طب سنتی وارد ایران می‌شوند.

به گزارش راسخون به نقل از تسنیم، امیرهومن کاظمی با اشاره به اینکه دانشجویان اتریشی تا چند هفته دیگر برای فراگیری طب سنتی وارد ایران می‌شوند، اظهار داشت: این دانشجویان در راستای نشست مشترک دانشگاه علوم پزشکی تهران با متخصصان طب سنتی اتریش برای تحصیل به ایران می‌آیند و در دانشگاه علوم پزشکی تهران مشغول به تحصیل می‌شوند.

کاظمی از توسعه همکاری‌های آموزشی طب سنتی بین ایران و اروپا در راستای تلاش‌های جهانی ساختن طب ایرانی، خبر داد و گفت: طی چند ماه گذشته نشست‌های مشترکی با متخصصان طب سنتی چین، کره جنوبی، اسپانیا و اتریش برگزار شده است.

وی عنوان کرد: ظرف چند ماه آینده نیز تبادل استاد طب سنتی را با اتریش و اسپانیا خواهیم داشت؛ ضمن اینکه با آکادمی طب سنتی چین و کره جنوبی همکاری‌هایی را آغاز کردیم.

مشاور بین الملل دفتر طب سنتی اظهار کرد: به‌زودی با کشورهای منطقه مانند تاجیکستان و عراق و افغانستان ــ کشورهایی که تشابه فرهنگی بیشتری با ایران دارند ــ همکاری‌های بیشتری صورت خواهد گرفت و امید است در آینده نزدیک طب سنتی ایران را بیش از پیش به دنیا معرفی کنیم.

کاظمی افزود: برخی مباحث در طب سنتی ایران مانند اصول طب سنتی از نظر ابن‌سینا، داروهای گیاهی بومی و توانمندی طب ایرانی در اصلاح تغذیه و سبک زندگی برای جهانیان از جذابیت ویژه‌ای برخوردار است.

این عضو هیأت رئیسه فدراسیون جهانی طب سوزنی، خاطرنشان کرد: در زمان حاضر طب سنتی در جهان به نام طب سنتی هندی و طب سنتی چینی شناخته شده است چون این کشورها سالهاست که در این مقوله کار می‌کنند اما در ایران، فقط چند سالی است که ساختاری برای طب سنتی تعریف شده است.

مشاور بین الملل دفتر طب سنتی وزارت بهداشت، گفت: کشورهایی مانند هند و چین، حدود 60 سال است که در زمینه طب سنتی کار می‌کنند و ایران 6 سال است که وارد این عرصه شده است؛ اما با وجود این مدت کم، هرچند که به اقدامات بیشتری نیاز است،‌ جایگاه ما در طب سنتی خوب است.

کاظمی تصریح کرد: طب سنتی ایران را نمی‌توان با کشوری مانند چین یک میلیاردی با آن حمایت عظیم دولتی مقایسه کرد.

وی تأکید کرد: ما هم می‌توانیم طب سنتی ایران را جهانی کنیم اما این امر، نیازمند حمایت‌های فراتر از وزارت بهداشت و برنامه‌ریزی‌های بیشتر است.

مشاور بین الملل دفتر طب سنتی در ادامه به برگزاری سمپوزیوم «جایگاه طب سنتی در ایران و اسپانیا» در ماه گذشته با حضور مسئولان دانشکده پزشکی دانشگاه سانتیاگوی اسپانیا در دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران اشاره کرد.

کاظمی گفت: نگرش مثبتی به آکادمیک شدن طب سنتی و مکمل در دنیا از دهه 80 میلادی ایجاد شد و امروزه بالغ بر صدها دانشگاه، دانشکده، انستیتو و کالج در سراسر دنیا به آموزش، پژوهش و ارائه خدمات درمانی طب سنتی، سوزنی، گیاهان دارویی و کایروپراکتیک (نوعی طب فیزیکی) می‌پردازند.

به گزارش وزارت بهداشت، وی یادآور شد: به‌عنوان نمونه اسپانیا از جمله کشورهای پیشگام در زمینه آموزش طب سنتی است و دانشگاه سانتیاگو بیش از 20 سال است که دوره‌های تحصیلات تکمیلی طب سوزنی و طب سنتی را برگزار می‌کند.

مشاور بین الملل دفتر طب سنتی وزارت بهداشت در ادامه هدف از برقراری این‌گونه تعاملات بین المللی را استفاده از تمام فرصت‌ها برای معرفی طب سنتی ایران به‌عنوان بخشی از علوم و فرهنگ این سرزمین به سایر کشورها و همچنین بهره‌مندی از تجارب سایر کشورها در زمینه بهره‌گیری از طب سنتی بیان کرد.

کاظمی به فعالیت‌های بین الملل اخیر دانشکده طب سنتی و دفتر طب سنتی وزارت بهداشت اشاره کرد و هدف همه این فعالیت‌ها را جهانی کردن طب سنتی ایرانی دانست.

این مقام مسئول در وزارت بهداشت تأکید کرد: برای رشد و پیشرفت طب ایرانی باید از مرزهای ایران فراتر رویم؛ تمام کشورهایی که راه پیشرفت را در این حوزه طی کردند به‌صورت فراملی فکر و عمل کردند.

کاظمی خاطرنشان کرد: رویکرد ما نیز از آغاز شکل‌گیری آکادمیک طب سنتی علاوه بر مستند سازی مباحث، معرفی و گسترش طب سنتی ایران در عرصه بین المللی بوده است.

بیشتر بخوانید:

آشنایی با تخصص طب سنتی در دانشکده‌های پزشکی ایران



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
اخبار مرتبط