مهمترین مأموریت جانسون خارج کردن بریتانیا از اتحادیه اروپا خواهد بود.
جانسون اکنون 3 ماه فرصت دارد تا بریتانیا را از اتحادیه اروپا خارج کند. وی در رقابتهای سیاسی بارها وعده داده بود تا بریتانیا را با توافق یا بدون توافق از اتحادیه اروپا خارج کند.
وی جانشین ترزا می شده است که پیش از این بهعلت مخالفت پارلمان با توافق برگزیت با اتحادیه اروپا از این سمت کنارهگیری کرده است.
جانسون که پیش از این وزیر خارجه کابینه ترزا می بوده است، سال گذشته بهعلت اختلاف بر سر طرحهای برگزیت از سمتش استعفا کرد.
جانسون میراثدار یک بحران شدید سیاسی بر سر خروج انگلیس از اتحادیه اروپا خواهد بود. وی باید مقامهای ارشد اتحادیه اروپا را متقاعد کند تا مذاکرات مجددی را بر سر برگزیت آغاز کنند. نگرانیهای مربوط به برگزیت تاکنون فشارهای اقتصادی و مالی زیادی را بر انگلیس وارد کرده است.
تنها توافق موجود بین دولت لندن و بروکسل تاکنون 3 بار توسط پارلمان انگلیس رد شده، و جانسون بارها اعلام کرده است که برای خروج بدون توافق از اتحادیه اروپا کاملاً آماده است.
واکنش رئیس جمهور آمریکا به انتخاب جانسون به عنوان نخست وزیر
به گزارش راسخون به نقل از خبرگزاری مهر، دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا امروز سه شنبه در پیامی توئیتری به انتخاب بوریس جانسون به عنوان نخست وزیر انگلیس واکنش نشان داد.رئیس جمهوری آمریکا در این خصوص نوشت: انتخاب بوریس جانسون به عنوان نخست وزیر انگلیس را به وی تبریک می گویم. او نخستوزیر فوق العاده ای خواهد بود.
گفتنی است،در مراسم معرفی نخست وزیر جدید انگلیس، بوریس جانسون به عنوان رئیس حزب محافظه کار معرفی گردید.
در رأیگیری نهایی که میان بیش از ۱۶۰ هزار عضو حزب محافظهکار انجام شد، جانسون با کسب ۹۲ هزار ۱۵۳ رأی در مقابل ۴۶ هزار و ۶۵۶ رأی هانت، رهبر حزب و نخستوزیر جدید انگلیس لقب گرفت.
حمایت ترامپ از نخست وزیری جانسون
پیش از این نیز، «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا روز شنبه با تعریف از «بوریس جانسون» گفته بود: اگر جانسون نخست وزیر شود، روابط واشنگتن – لندن بسیار خوب خواهد شد.ترامپ با انتقاد از عملکرد ضعیف دولت «ترزا می» نخست وزیر انگلیس در زمینه برگزیت، افزود: از بوریس جانسون خوشم می آید. فکر می کنم که بوریس برگزیت را درست می کند. خیلی ها می گویند جانسون، فرد متفاوتی است.
با این حال پیش از نخست وزیری جانسون، انگلیس با آمریکا اختلافاتی داشت که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
پس از خروج ترامپ از توافق هستهای برجام و تلاش انگلیس برای همراهی با آلمان و فرانسه بهعنوان طرفهای اروپایی برجام، شاهد تقابل دیدگاه آمریکا و انگلیس در قبال این توافق بودیم. انگلیس خواهان ادامه برجام است اما آمریکا از آن خارج شده است.
انگلیس اکنون در کشاکش دیپلماتیک با آمریکا بر سر «کیم داروش» سفیر خود در واشنگتن است. در این تقابل دو سوی اقیانوس اطلس، انگلیس بهطرز شدیدی تحقیر شده است، بهطوری که برخی استعفای اخراجگونه این سفیر از آمریکا را نقض حاکمیت ملی انگلیس تعبیر کردهاند، این رابطه در پایینترین حد خود است.