رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در سخنرانی خود در این همایش ضمن ارائه خلاصه مقالهای پیرامون وقف پول با تبیین و توضیح سرفصلهایی همچون حقیقت پول، حقیقت وقف، دلایل مخالفان وقف پول و شروط وقف، گفت: یکی از مهمترین موضوعاتی که در زمان کنونی میتواند موردبحث علمی قرار بگیرد، بحث وقفهای جدید است.
وی ادامه داد: وقف پول و صندوق وقف پول هم میتواند ازجمله وقفهای جدید محسوب شود که ان شا الله باید اندیشمندان، فقیهان معاصر، کرسیهای درس حوزوی و دانشگاهی به این مسئله بپردازند. به نظر میآید وقف پول خیلی موردنیاز خواهد بود همانطور که وقف اشتراکی نیز امروز میتواند تأثیرگذار باشد مثلاً در ساخت دانشگاه یا بیمارستانی عده زیادی بیایند سرمایهگذاری کنند و سرمایه خود را باهدف خاصی وقف کنند.
خاموشی در بخش دیگری از سخنانش در پاسخ به سؤال یکی از مهمانان خارجی این همایش گفت: در ایران ۱۹۳ هزار موقوفه ثبتشده است که به نظر میرسد موقوفاتی هم وجود دارد که هنوز به ثبت نرسیده است.
وی ادامه داد: چیزی حدود یکمیلیون و ۴۲۰ هزار رقبه داریم. بعضی موقوفات تک رقبه ای هستند بعضی از موقوفات هم دارای رقبات متعددی هستند بهعنوانمثال ممکن است موقوفهای دارای ۳ هزار رقبه باشد. این موقوفات در قالب بیش از ۷۰۰ نیت وقف شدهاند که اگر آنها را در درختوارهای بگنجانیم میتوانیم ۶۰ نیت اصلی را از میان آنها استخراج کنیم.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در ادامه به خدمات ارزشمند مرحوم حسینعلی البرز و بنیاد فرهنگی البرز اشاره کرد و یادآور شد: این واقف تمام سرمایهاش را وقف جایزه علمی کرده است و گفته است هیچ مال دیگری هم در آن دخیل باشد.
خاموشی بخش پایانی سخنانش را به تشریح دستاوردهای سازمان اوقاف در زمینه فعالیتهای دانش بنیان اختصاص داد.