هدف آمریکا از افزایش تحرکات نظامی در عراق چیست؟

احتمالاً عملیات نظامی آمریکا به خاطر هوشیاری نیروهای عراقی به تعویق افتاده است. مقامات آمریکا با متهم‌سازی جمهوری اسلامی به دنبال ایجاد بهانه و دلیلی مناسب و قابل پذیرش برای انجام عملیات نظامی در عراق هستند/ «انتقام سخت» برای خروج آمریکایی‌ها از منطقه شاید نزدیک انتخابات ریاست جمهوری آمریکا انجام گیرد.
شنبه، 16 فروردين 1399
تخمین زمان مطالعه:
نویسنده : مرتضی عسکری
موارد بیشتر برای شما
هدف آمریکا از افزایش تحرکات نظامی در عراق چیست؟
در حالی که نیروهای آمریکایی طی روزهای اخیر تحرکات نظامی مشکوکی را در عراق داشته و حتی با نقض آشکار حاکمیت عراق اقدام به استقرار سامانه‌های دفاع موشکی پاتریوت در پایگاه عین‌الاسد کرده‌اند، دونالد ترامپ در حساب کاربری رسمی خود در توییتر بدون ارائه هیچ‌گونه شواهد و مدارکی مدعی شد: «بر اساس اطلاعات و بررسی‌ها، ایران یا نیروهای نیابتی‌اش در حال برنامه‌ریزی برای یک حمله غافلگیرکننده علیه نیروها و یا دارایی‌های [اماکن و تأسیسات] آمریکا در عراق هستند.» وی در ادامه تهدید کرد: «اگر چنین اتفاقی رخ دهد، ایران در عمل بهای بسیار سنگینی خواهد پرداخت».

رئیس‌جمهور آمریکا چند ساعت پس از پیام توییتری خود، این بار در یک کنفرانس خبری مدعی شد که اطلاعاتی در اختیار دارد که نشان می‌دهد برای انجام حملاتی علیه نیروهای‌ آمریکایی در عراق برنامه‌ریزی شده است؛ اما گفت که اطلاعات بیشتری در این زمینه نخواهد داد. سخنگوی تروریست‌های سنتکام نیز گفت که واشنگتن، سامانه‌های دفاعی به عراق منتقل کرده است.
 
وی مدعی شد ایالات‌متحده سامانه‌‌های دفاع موشکی را به‌منظور محافظت از نیروهای عراقی، ائتلاف بین‌المللی و نیروهای آمریکایی مستقر در عراق در برابر انواع تهدیدهای بالقوه به پایگاه‌های میزبان نیروهای ائتلاف در عراق منتقل می‌کند.
 

پروپاگاندای رسانه‌ای آمریکا با یک خبر طبقه‌بندی‌شده

اولین بار رسانه آمریکایی نیویورک‌تایمز در گزارشی از دستور پنتاگون به فرماندهان نظامی برای طراحی نقشه‌ای برای تشدید درگیری‌های آمریکایی‌ها در عراق خبر داد که از آن‌ها خواسته شده بود تا برای حمله به نیروهای مقاومت عراق آماده شوند. در این دستور گفته شده نیرو‌های ایرانی (سپاه) در صورتی که در میان مبارزان کتائب حزب‌الله باشند، می‌توانند مورد هدف قرار بگیرند. با این حال فرمانده ارشد آمریکا در عراق نسبت به اجرای این طرح هشدار داده و گفته می‌تواند به یک درگیری خونین و غیر سازنده با ایران بدل شود.
 
دستور پنتاگون که ظاهراً سند بسیار محرمانه طبقه‌بندی‌شده بود به دست نیویورک‌تایمز رسید و به دنبال آن موجی از هراس افکنی رسانه‌های آمریکایی و البته برخی از رسانه‌های ضدانقلاب را به دنبال داشت. در این بین برخی مقامات ارشد نظیر مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا و روبرت اوبرین مشاور امنیت ملی ترامپ برای اعمال فشار بیشتر علیه ایران و نیرو‌های مقاومت اسلامی اصرار دارند و بر اساس روحیه امپریالیستی خود، شرایط پیش آمده (به دلیل شیوع ویروس کرونا) را فرصتی برای نابودی نیرو‌های جبهه مقاومت در عراق مناسب می‌دانند. به گفته برخی از تحلیلگران شاید یکی از مواردی که تندروهای آمریکایی را به فکر ماجراجویی جدید علیه نیروهای جبهه مقاومت انداخته است، درگیری ایران به بحران ویروس کرونا باشد.
 
اظهارات جنگ‌طلبانه ترامپ و برخی از مقامات تندروی آمریکا در حالی در رسانه‌های اپوزیسیون به صورت گسترده بازتاب داده می‌شود که فرماندهان باسابقه ارتش این کشور نسبت به هرگونه اقدام نظامی به کاخ سفید هشدار داده‌اند. به نحوی که مارک اسپر وزیر دفاع و مارک میلی رییس ستاد کل نیرو‌های مسلح با تشدید درگیری‌های نظامی مخالفند و آن را باعث افزایش بی‌ثباتی در خاورمیانه می‌دانند.
 
در ادامه برجسته‌سازی تحرکات نظامیان آمریکا در عراق، خبرگزاری فرانسه فاش کرد که آمریکا سامانه دفاع موشکی پاتریوت را در پایگاه نظامی‌اش در اربیل و پایگاه عین الأسد در استان الانبار عراق مستقر کرد. البته سامانه‌های جدید پاتریوت در خاک عراق دیده شده است. به‌طوری که یکی از سامانه‌ها هفته گذشته در اختیار پایگاه عین الاسد در غرب قرار گرفت و دیگری نیز در پایگاهی واقع در اربیل مرکز اقلیم کردستان در شمال عراق مستقر شده است.
 
رسانه سعودی «الحدث» نیز که در روزهای گذشته نقش پررنگی در بزرگنمایی اتفاقات اخیر عراق ایفا می‌کند مدعی شد که حضور حجم عجیبی از بالگردهای آپاچی در عراق خبر از وقوع یک عملیات گسترده می‌دهد.
 
‏ورود ادوات سنگین توپخانه‌ای و زرهی ارتش ایالات‌متحده USAF و بریتانیا BAF از مرز کویت به داخل عراق، ورود چهل دستگاه کامیون حامل جنگ‌افزار و ادوات نظامی ارتش آمریکا از طریق مرز الولید در استان حسکه سوریه به عراق، آمادگی پایگاه هوایی «عین الاسد» برای فرود بمب‌افکن استراتژیک Boeing B-۵۲، دستور آمریکا و انگلستان به شهروندان خود مبنی بر از خاک عراق و... تنها چند مورد از اخبار این رسانه‌ی سعودی است که بلافاصله از طریق رسانه‌های ضدانقلاب و البته شبکه‌های اجتماعی معاند بازتاب داده می‌شود.
 

اتحاد گروهای مقاومت برای پاسخ به حمله احتمالی آمریکا

هفته گذشته کتائب حزب‌الله در بیانیه‌ای به مبارزانش هشدار داده که برای هرگونه حمله احتمالی آمریکا آماده باشند. در بیانیه کتائب حزب‌الله آمده است: «در شرایط دشوار کنونی عراق و زمانی که همه امکانات برای مقابله با خطر ویروس کرونا که ترامپ تروریست و دولت جنایتکارش متهم به گسترش آن است، بسیج شده و در شرایطی که نیرو‌های مردمی و گروه‌های مقاومت سرگرم حمایت از تلاش‌های دولت و تقویت آن از قبیل ضدعفونی کردن و کمک به خانواده‌ها هستند، تحرکات مشکوک نیرو‌های آمریکایی و مزدوران آن را زیر نظر گرفته‌ایم که از این شرایط برای دستیابی به اهداف مشکوک خود و اجرای برنامه‌هایی بهره‌برداری می‌کنند».
 
سخنگوی جنبش النجبا عراق نیز عنوان کرد مقاومت اسلامی عراق هرگاه اراده کند، قادر به درهم ‌کوبیدن پایگاه‌های آمریکا خواهد بود. الشمری در گفتگو با شبکه تلویزیونی «النجباء» اظهار داشت: «اگر انتخاب بین آن باشد که ما کشته شویم، بمیریم و مورد هدف قرار گیریم و یا اشغالگری آمریکا را بپذیریم و آن هم با این میزان از گستاخی، جنایت و بی‌احترامی به خون، کرامت و حاکمیت عراق، بدون شک ما با کمال میل درگیری و مواجهه را انتخاب می‌کنیم.» الشمری تاکید کرد که «ما متوقف نخواهیم شد و بگذارید همگان از این پیام مطلع باشند. تحت هیچ شرایطی خواه با روی کار آمدن دولتی نزدیک به آمریکا و یا دولتی غیر هم‌پیمان با آن، مقاومت جز تا هنگام خروج آخرین سرباز اشغالگر آمریکایی از سرزمین عراق متوقف نخواهد شد و این یک تصمیم قطعی، واضح و نهایی است.»
 
«محمد محیی» سخنگوی گروه کتائب حزب‌الله از دیگر گروه‌های الحشد الشعبی عراق نیز در گفت‌وگو با پایگاه خبری المعلومه گفت: «آمریکا می‌داند که گروه‌های مقاومت و به خصوص کتائب حزب‌الله مانع اساسی در مسیر پیاده کردن نقشه‌هایش در عراق است. از همین رو سعی در تضعیف آن دارد، اما گروه‌های مقاومت و به خصوص کتائب قدرت و ظرفیت بالایی برای مقابله با نیروهایش آمریکایی را داراست». وی افزود: «اگر نیروهای آمریکا بنا را بر ماندن در عراق بگذارند و رزمندگان ما را هدف بگیرند، ما در اوج آمادگی برای مقاومت در برابر آنها هستیم».
 
سرتیپ «علی محمود الربیعی» مدیر امور عشایر دیالی نیز بر مخالفت با هرگونه تهدیدی علیه سازمان الحشد الشعبی تأکید کرد. الربیعی با بیان اینکه الحشد الشعبی یک گروه ملی است که خون‌های پاکی را در راه آزادسازی کشور از تروریست‌های داعش، اعطا کرده است، تصریح کرده عشایر دیالی با هر گونه تلاشی برای هدف قرار دادن نیروهای مجاهد الحشد الشعبی و یا هر تهدیدی علیه هر یک از رهبران آن مخالف است و هرگونه اقدامی علیه الحشد الشعبی اقدام علیه همه عراقی‌هاست.
 

هشدار مقامات و فرماندهان نظامی ایران به کاخ سفید

ایران از طریق سفارت سوئیس به آمریکا پیغام داده است در صورت اقدام نظامی با واکنش مخرب مواجه خواهد شد. در این رابطه ستاد کل نیرو‌های مسلح نیز اعلام کرده، با آمادگی کامل مسائل منطقه را زیر نظر دارد و در صورتی که شیطان بزرگ مرتکب غلطی دوباره بشود دیگر جواب ایران محدود به حمله موشکی به یک پایگاه نخواهد بود، بلکه همه پایگاه‌های آمریکا در منطقه در زمین و دریا منتظر پاسخ وحشتناک و ویرانگر ایرانی باشند؛ حتی تل آویو و حیفا هم در امان نخواهند بود.
 
سرلشکر سید یحیی صفوی به سیاست‌مداران و ارتش آمریکا توصیه کرد، قبل از هر اقدامی به مسئولیت و تبعات اقدامات تحریک‌آمیز خود بیاندیشند. دستیار و مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا عنوان کرده است: «ملت عراق، جوانان برومند عراقی و گروه‌های مقاومت با هوشمندی و درایت کامل آماده دفع تحرکات احتمالی نظامیان آمریکایی هستند و هر اقدام آمریکا شکست راهبردی بزرگ‌تری را در کارنامه رئیس‌جمهور فعلی آمریکا رقم خواهد زد.»
 
محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در توییتی نوشت: «هرگونه اقدام نظامی آمریکا در عراق مانند حمله به داعش است. ترور و تجاوز در شکل دولت و گروه فرقی ندارد. آمریکا از عراق خارج شود وگرنه مردم عراق اخراجشان می‌کنند.» سیّد مصطفی میرسلیم یکی دیگر از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام در صفحه خود در توییتر آورده است: «امنیت و آبادانی عراق، به امنیت و آبادانی ایران پیوسته است. هر دستی را که برای ظهور صدامی جدید، تجزیه عراق یا حمله به نیروهای مقاومت به قبضه شمشیر برود، جوانان برومند عراقی از بازو قطع خواهند کرد».
 

آیا تحرکات اخیر آمریکا در عراق یک عملیات روانی است؟

برخی از تحلیلگران سیاسی معتقدند اقدامات اخیر آمریکا که از طریق هژمونی رسانه‌ای غرب به‌صورت گسترده برجسته می‌شود یک نوع عملیات روانی است که ترامپ هم‌زمان با افزایش بحران کرونا در این کشور برای انحراف افکار عمومی از ناکارآمدی دولت خود سعی در تغییر فضای رسانه‌ای دارد. در همین راستا حسین امیرعبداللهیان دستیار ویژه رئیس مجلس در امور بین‌الملل، با انتشار پستی در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: «جابجایی و تحرکات نظامی این روزها آمریکا در عراق و منطقه می‌تواند نوعی جنگ روانی باشد. کاخ سفید قدرت مرجعیت و مردم عراق را از نزدیک دیده است. اگر آمریکایی‌ها مرتکب خطای نظامی جدید شوند، بی‌تردید به خروج سریع‌تر آمریکا از منطقه و پایان صهیونیسم می‌انجامد.»
 
همچنین سردار یدالله جوانی معاون سیاسی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درباره تحرکات اخیر آمریکا در عراق و تهدید گرو‌های مقاومت در این کشور گفت: «آمریکایی‌ها با تمرکز بر نوعی عملیات روانی می‌خواهند کار‌های خود را به پیش ببرند و در این زمینه تهدیداتی علیه گرو‌های مقاومت در عراق و بعضاً هم تهدیداتی علیه ایران مطرح می‌کنند.» وی افزود: «آن‌ها به دنبال این هستند تا از این طریق بتوانند بر روند تحولات تاثیر بگذارند و آن‌ها را به سمت و سویی که مدنظر خودشان است به خصوص در موضوع انتخاب نخست‌وزیر در عراق و روند‌های سیاسی در این کشور سوق بدهند.»
 
در کنار تاکید برخی از تحلیلگران ایرانی به عملیات روانی بودن اقدامات اخیر آمریکا در عراق، تعدادی از مقامات و سیاسیون عراق نیز به وجود این سناریو تاکید دارند. در همین خصوص «فراس الیاسر» عضو دفتر سیاسی جنبش «النجباء» عراق عنوان کرده است: «نظر من یکی از اهداف ادعاهای مذکور آمریکا مسئله جنگ روانی است، همچنین شاید هدف دیگر آنها فرار رو به جلو باشد. به‌ویژه که «دونالد ترامپ» و کاخ سفید در زمان حاضر با بحران کرونا که ضعف بزرگ دولت ترامپ و مؤسسات بهداشتی ایالات متحده را آشکار کرد و نیز مسئله نفت و جنگ نفتی میان عربستان و روسیه دست و پنجه نرم می‌کنند».
 

سناریو «کودتا» در عراق

عراق از مهرماه ۱۳۹۸ در شرایط ناآرام به سر می‌برد. به دنبال این اعتراضات، عادل عبدالمهدی نخست‌وزیر پیشین عراق استعفا کرد و پس از عبدالمهدی، «برهم صالح» رئیس‌جمهور عراق ابتدا «محمد توفیق علاوی» را مامور تشکیل کابینه عراق کرد. محمد توفیق علاوی نیز اسفندماه پس از به حد نصاب نرسیدن تعداد اعضای پارلمان در نشست آن روز برای رای اعتماد به کابینه وی، در پیامی مکتوب به برهم صالح رئیس‌جمهور عراق انصراف خود را از تشکیل کابینه اعلام کرد و صالح هم به دنبال آن عدنان الزرفی را مأمور تشکیل کابینه کرد که این اقدام او مورد اعتراض گروه‌های سیاسی شیعه قرار گرفته است.
 
با این شرایط برخی معتقدند ورود نیروهای آمریکایی به عراق برای فشار بر روی مرجعیت کردها و سنی‌ها است تا به عدنان الزرفی رای بدهند؛ زیرا عدنان الزرفی فرد مورد نظر امریکا است و تلاش می‌شود وی نخست‌وزیر عراق شود تا آمریکایی‌ها بتوانند ایده‌هایی که در عراق و منطقه دارند را پیاده کنند.
 
به نظر می‌رسد آمریکا به وجود عدنان الزرفی در رأس قدرت به منظور تحقق اهداف خود در منحل کردن الحشد الشعبی و مبارزه با گروه‌های مقاومت دل‌خوش کرده است تا الزرفی با استناد به توافقنامه امنیتی امضا شده بین بغداد و واشنگتن درخواستی به دولت آمریکا ارائه کرده و به این ترتیب نیروهای رزمی آمریکا وارد عراق شده و الزرفی از آن‌ها برای به دست گرفتن قدرت در کشور با توسل به زور، استفاده کند. برخی از نمایندگان مجلس عراق معتقدند الزرفی از اقدامات عناصر موسوم به جوکرهای آمریکایی در استان نجف حمایت کرده و ماهانه مبالغی را به این عناصر پرداخت کرده است.
 
اخیرا «کریم علیوی» عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس عراق نیز هدف اصلی تحرکات اخیر آمریکا در خاک عراق را فشار برای نخست‌وزیر شدن «عدنان الزرفی»‌ دانست و فاش کرد که اطلاعاتی در اختیار کمیسیون امنیت ملی پارلمان عراق است که حمایت الزرفی از عناصر موسوم به جوکر را ثابت می‌کند.
 
لازم به ذکر است در ماههای اخیر که برخی شهرهای عراق از جمله شهر نجف شاهد اعتراضات خیابانی بود، ساختمان کنسولگری ایران در این شهر حداقل دو بار هدف حمله و آتش‌سوزی عناصر ناشناس قرار گرفت.
 

نتیجه‌گیری

در حالی که در یک هفته گذشته تمام منابع خبری عربی و انگلیسی زبان مشغول انتشار اخباری مبنی بر حمله پیش‌دستانه امریکا به مواضع حشد الشعبی در عراق بودند، به ناگاه ترامپ مدعی شد که ایران و گروه‌های تحت حمایتش در عراق قصد انجام عملیاتی علیه نیروهای آمریکایی در عراق را دارند و در صورت انجام این کار تاوان سختی خواهند داد.
 
به موازات این سخنان رییس‌جمهور امریکا، خوراک خبری رسانه‌های بیگانه نیز با چرخش ۱۸۰ درجه‌ای از احتمال حملات یا کودتای امریکا، تبدیل به احتمال حمله نیروهای حشد الشعبی به پایگاه‌های امریکایی و عملیات تلافی‌جویانه متقابل ارتش امریکا شد.
 
خبرگزاری آسوشیتدپرس بلافاصله مدعی شد اسماعیل قاآنی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، برای «متحد کردن گروه‌های عراقی» وارد بغداد شده است.
 
رادیو فرانسه در ادامه این خط رسانه‌ای ادعا کرد «در روزهای گذشته گروه‌های شبه‌نظامی وابسته به ایران در عراق حملات خود را به مراکز نظامی و دیپلماتیک آمریکا در عراق تشدید کردند».
 
مجموعه این تحولات رسانه‌ای موجب شده است تا بسیاری از کارشناسان احتمال بدهند که مقامات امریکا به دنبال ایجاد بهانه و دلیلی مناسب و قابل‌پذیرش برای انجام عملیات نظامی در عراق و از بین بردن توان نیروهای بسیج مردمی این کشور باشند.
 
در واقع ممکن است ارتش امریکا با اجرای سناریوی خودزنی به دنبال دستیابی به هدف خود در خاک عراق باشد. همچنان که حملات ۱۱ سپتامبر به برج‌های دوقلوی مرکز تجارت جهانی در امریکا و تبدیل به بهانه‌ای برای آغاز لشکرکشی ارتش امریکا به افغانستان و عراق شد.
 
حال به نظر می‌رسد توطئه‌ای جدید از طریق حملات به پایگاه‌های ارتش عراق به بهانه حضور نیروهای آمریکایی در جریان است تا ارتش و نیروهای مردمی در این کشور را رو در روی هم قرار داده و پروژه نابودی بسیج مردمی عراق در بحبوحه احتمال فرار نیروهای آمریکایی از خاک این کشور کلید بخورد.
 
در هر صورت شاید موضوع فراتر از یک عملیات روانی باشد و دولت ترامپ واقعا قصد حمله داشته باشد. اما بسیاری اعتقاد دارند احتمالاً این عملیات به خاطر هوشیاری نیروهای عراقی به تعویق افتاده است. اینکه چرا آمریکا می‌خواهد چنین عملیاتی انجام دهد بیش از آنکه به گماردن «الزرفی» مربوط باشد، به ترس از انتقام ایران بابت اقدام تروریستی این کشور در به شهادت رساندن سپهبد شهید سلیمانی مرتبط باشد.
 
به نظر می‌رسد آمریکایی‌ها چنین محاسبه کردند که ایران «انتقام سخت» را که قرار است ـ آن‌طور که رهبر معظم انقلاب و سید حسن نصرالله تأکید کردند ـ آمریکایی‌ها را از منطقه اخراج کند، برای نزدیک انتخابات ریاست جمهوری گذاشته تا ترامپ را به شکست بکشاند.
 
با این حال در میان تحلیلگران، اگر نگوییم اتفاق‌نظر، حداقل اجماع وجود دارد که برهم خوردن توازن قوا در منطقه به سود ایران تمام شده است. حالا گویا آمریکایی‌ها قصد دارند تا نقطه آغاز هر طرحی برای بازگرداندن توازن قوای منطقه‌ای ضد ایران را، عراق قرار دهند. این به معنای انحصاری بودن عراق در آغاز ماجرا نیست بلکه طیفی از مناطق را در بر می‌گیرد که عراق، نقطه اصلی آن خواهد بود.


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
اخبار مرتبط
موارد بیشتر برای شما
بررسی مرقع و قطاع در خوشنویسی
بررسی مرقع و قطاع در خوشنویسی
خیابانی: آقای بیرانوند! من بخواهم از نام بردن تو معروف بشوم؟ خاک بر سر من!
play_arrow
خیابانی: آقای بیرانوند! من بخواهم از نام بردن تو معروف بشوم؟ خاک بر سر من!
توضیحات وزیر رفاه در خصوص عدم پرداخت یارانه
play_arrow
توضیحات وزیر رفاه در خصوص عدم پرداخت یارانه
حمله پهپادی حزب‌ الله به ساختمانی در نهاریا
play_arrow
حمله پهپادی حزب‌ الله به ساختمانی در نهاریا
مراسم تشییع شهید امنیت وحید اکبریان در گرگان
play_arrow
مراسم تشییع شهید امنیت وحید اکبریان در گرگان
به رگبار بستن اتوبوس توسط اشرار در محور زاهدان به چابهار
play_arrow
به رگبار بستن اتوبوس توسط اشرار در محور زاهدان به چابهار
دبیرکل حزب‌الله: هزینۀ حمله به بیروت هدف قراردادن تل‌آویو است
play_arrow
دبیرکل حزب‌الله: هزینۀ حمله به بیروت هدف قراردادن تل‌آویو است
گروسی: فردو جای خطرناکی نیست
play_arrow
گروسی: فردو جای خطرناکی نیست
گروسی: گفتگوها با ایران بسیار سازنده بود و باید ادامه پیدا کند
play_arrow
گروسی: گفتگوها با ایران بسیار سازنده بود و باید ادامه پیدا کند
گروسی: در پارچین و طالقان سایت‌های هسته‌ای نیست
play_arrow
گروسی: در پارچین و طالقان سایت‌های هسته‌ای نیست
گروسی: ایران توقف افزایش ذخایر ۶۰ درصد را پذیرفته است
play_arrow
گروسی: ایران توقف افزایش ذخایر ۶۰ درصد را پذیرفته است
سورپرایز سردار آزمون برای تولد امیر قلعه‌نویی
play_arrow
سورپرایز سردار آزمون برای تولد امیر قلعه‌نویی
رهبر انقلاب: حوزه‌ علمیه باید در مورد نحوه حکمرانی و پدیده‌های جدید نظر بدهد
play_arrow
رهبر انقلاب: حوزه‌ علمیه باید در مورد نحوه حکمرانی و پدیده‌های جدید نظر بدهد
حملات خمپاره‌ای سرایاالقدس علیه مواضع دشمن در جبالیا
play_arrow
حملات خمپاره‌ای سرایاالقدس علیه مواضع دشمن در جبالیا
کنایه علی لاریجانی به حملات تهدیدآمیز صهیونیست‌ها
play_arrow
کنایه علی لاریجانی به حملات تهدیدآمیز صهیونیست‌ها