دستاورد راهبردی
ایران در زمان پهلوی بزرگترین متحد راهبردی آمریکا بود و این اتحاد به شاه ایران این اجازه را می داد که سلاح های متعدد و متنوعی از این کشور خریداری کند اما خرید سلاح از آمریکا یک خط قرمز بزرگ داشت و آن عدم اجازه خرید تسلیحات هسته ای و موشک های با برد بیش از ششصت کیلومتر بود. این خط قرمز در دوران دفاع مقدس خود را به خوبی نشان داد. صدام حسین همه شهرهای ایران را هدف موشک قرار می داد و ایرانیان در این زمینه فقط شاهد و قربانی بودند. بنابراین ریشه فعالیت های این چنینی سپاه ریشه در تجربه دوران دفاع مقدس دارد.موفقیت سپاه در پرتاب ماهواره نظامی نور، ایران را در زمره تعداد کشورهای محدودی قرار داد که کره زمین را می توانند رصد کنند. اطلاعات مناسبی از دشمن در خصوص محل استقرار و تحرکات را به دست آورند. بر این اساس یکی از اصلی ترین نگرانی مقامات آمریکایی از توان تصویر برداری ماهواه نور است. زیرا ماهواره نور در مسیر حرکت خود تاکنون از آمریکا و فلسطین اشغالی عبور کرده است و تصویر برداری از این مکان ها می تواند اطلاعات مهمی را در اختیار مقامات ایرانی ها قرار دهد.
علاوه بر آن وقتی کشوی می تواند پرتاب موفق ماهواره در مدار زمین داشته باشد، این به معنی دستیابی به فناوری موشک های بالستیک است. موشک بالستیک از جو زمین خارج می شود و همراه با گردش در زمین به مقاصدی چند هزار کیلومتری می رسد.
بنابراین دستاورد ماهواره نور می تواند تفسیر درستی از فرمایش مقام معظم رهبری در دانشگاه افسری و تربیت پاسداری امام حسین (علیهالسلام) در سال ۱۳۹۶ باشد که فرمودند: «تا آنجایی که بتوانیم و با همهی همّتمان، با همهی تلاشمان، با همهی استعداد نیروی انسانیمان که کم هم نیست، در راه افزایش قدرت بازدارندگی پیش خواهیم رفت و آن را به کار خواهیم گرفت، برای اینکه دشمن به فکر تعرّض نیفتد و بداند که اگرچنانچه تعرّض کرد، ضربهی محکمی خواهد خورد، واکنش سختی خواهد دید. من مدّتها قبل گفتم دوران بزن و دررو به جمهوری اسلامی دیگر گذشته است؛ اینکه بیا بزن و دررو، اینجوری نیست؛ اگر زدند پایشان گیر میافتد؛ شروع ممکن است با آنها باشد امّا تمام کردن دیگر با آنها نیست و در اختیار آنها نیست. این همان قدرتی است که دشمن از آن بیمناک است؛ این همان اقتداری است که دشمن مایل نیست که جمهوری اسلامی آن را داشته باشد.»
شکست فشار حداکثری
از زمان پیروزی انقلاب اسلامی تا به امروز کشور در زیر تحریم و فشار قرار گرفت و از زمان خروج آمریکا از برجام، این سیاست به فشار حداکثری تبدیل شد تا از این طریق آمریکا بتواند سیاست های خود را بر کشور تحمیل شود. در کنار تحریم ظالمانه علیه ملت، در ۱۹ فروردین ۱۳۹۸ دولت تروریستی ایالات متحده آمریکا سپاه را لیست گروه های تروریستی قرار داد و بسیاری از فرماندهان و شرکت های وابسته به سپاه در لیست گروههای تحریم آمریکا قرار گرفتند. اما سپاه به درستی نشان داد که پیشرفت خود در عرصه دفاعی را ادامه خواهد داد و از انگیزه و روحیه لازم برای پشت سرگذاشتن تمامی مشکلات و چالش ها برخوردار می باشد.سپاه با این اقدام خود نشان داد که به شکل گیری دستاوردهای نظامی و پیشبرد توان دفاعی و راهبردی خود ادامه خواهد داد و از عزم و اراده کافی برای پشت سر گذاشتن تمامی مشکلات و چالش ها برخوردار است. دستاورد جدید سپاه این پیام مهم را با خود به همراه دارد که حتی با قرار دادن سپاه در این گونه لیست ها نمی توانند مانع از پیشرفت کشور در عرصه های مختلف شوند و آمریکا مجبور به تغییر سیاست خود در این خصوص علیه ایران خواهد شد.
اتکا به توان داخلی
با توجه به آنکه تمامی اجزاء ماهواره متکی به دانش داخلی و بدون وابستگی به خارج است و ایران در شرایطی وارد کشورهای انگشت شمار دارای توانمندی پرتاب موشک شده است که تحت شدیدترین تحریمهای اقتصادی قرار داشت. این موضوع می تواند پیام مهمی داشته باشد که مدیران می توانند از شرایط به وجود آمده و تحریم های ظالمانه در جهت پیشرفت کشور بهره لازم را ببرند یا به عبارت دیگر پرتاب موفق ماهواره نور می تواند الگویی برای تمام فعالان و مدیران اقتصادی باشد و با نگاه به درون چالش هایی که با آن واجهه هستیم را برطرف کرد. البته این موضوع نیاز به مجلس و دولت انقلابی دارد که اولویت خود را در نگاه به درون قرار دهد که در این سالها از آن محروم بوده ایم.شوک برای دشمنان
انتشار موفقیت ایران در عرصه موشکی به نوعی یک شوک برای مخالفین جمهوری اسلامی بوده است. آنها در گزارش های اولیه تلاش کردند ادعای ایران در زمینه موفقیت پرتاب ماهواره نظامی را کذب بدانند. اما وزارت دفاع آمریکا( پنتاگون) بعد از ارزیابی خبر را تائید کرد. بعد از آن رسانه های شاهد نوعی شوک و سرگیجه از سوی مقامات غربی ها بودند. از یک سو توئیت ترامپ در خصوص دستور به نیروی دریایی به منظور حمله به قایق های ایرانی در صورت اقدامات تحریک آمیز انتشار یافت و از سویی دیگر مقامات وزارت خارجه آمریکا پرتاب ماهواره را نقض قطعنامه 2231 شورای امنیت اعلام کردند و مدعی شدند پرونده ایران را به شورای امنیت سازمان ملل ارجاع خواهند داد.در کنار واکنش وزارت خارجه آمریکا، کشورهای فرانسه، آلمان و انگلیس به این دستاورد ایران واکنش نشان دادند و نسبت به آن ابراز نگرانی کردند و آن را مغایر قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل دانستند. این کشورها در حالی به قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل استناد می کنند که آمریکا از سال 2017 به آن توجهی نکرده است و اروپا نیز دنباله روی این کشور بوده است و ایران هیچ بهره ای از برجام نبرده است. بنابراین خود این کشورها از سال 1394 در ناقض این قطعنامه بوده اند.