وی با بیان اینکه این پاداشها حق کارگران عزیز ماست افزود: در سالهای 97، 98 و 99 سه سال سخت، تحریمهای شدیدی و شرایط سختی بر روی مردم ما اعمال شده است.
رئیس جمهور تصریح کرد: ایمان، نشاط، ایستادگی و مقاومت کارگران، کارآفرینان و کشاورزان ما مانع شد تا دشمنان نتوانند به اهداف خودشان برسند.
وی با بیان اینکه خوشحالم که تمام این پروژهها در زمان کوتاهی با تلاش و فعالیت مهندسان و مسئولان به ثمر نشسته است گفت: در واقع افتتاح این کارخانه کار سوخت را تسهیل میکند
ساعتی پیش به دستور حسن روحانی رئیس جمهور، کارخانه اسید خاتون آباد با ظرفیت تولید 600 هزار تن اسید سولفوریک افتتاح شد. شروع عملیات اجرایی این طرح، سال 90 بوده است. در این طرح 125 میلیارد تومان سرمایه گذاری صورت گرفته است.
کارخانه اسید خاتونآباد ظرفیت جدید تولید اسید کشور و در راستای حل مسایل آلودگیهای زیست محیطی و حرکت به سمت صنعت سبز در منطقه خاتونآباد است.
همچنین کارخانه توسعه ذوب خاتون آباد با فرمان رییس جمهور و به صورت ویدیو کنفرانس افتتاح شد.
بهره برداری از کارخانه ذوب خاتون آباد با هدف افزایش ظرفیت ذوب خاتون آباد از 80 هزار تن به 120 هزار تن، اواسط سال گذشته کلید خورد.این طرح در اوج تحریم ها و با تکیه بر توان داخلی ظرف مدت پنج ماه به بهره برداری رسید.
طرح فوق باعث شد تا برای نخستین بار ظرفیت ذوب کشور به 400 هزار تن برسد. اشتغالزایی این طرح 120 نفر و سرمایه گذاری ارزی و ریالی آن به ترتیب 118 میلیون دلار و 1110 میلیارد ریال است. پیش از این کارخانه ذوب خاتون آباد از تکنولوژی نسل های قدیم کوره ذوب فلش بهره می برد که دارای محدودیت های تکنیکی متعددی بود.
هدف از راه اندازی طرح فوق، رفع ضعف های اشاره شده با به روز کردن تکنولوژی بود که هم زمان افزایش ظرفیت 50 درصدی در دستور کار شرکت ملی مس قرار گرفت.
افتتاح کارخانه تولید اکسیژن خاتون آباد هو سومین طرحی بود که امروز به طور رسمی وارد مدار شد. این کارخانه با ظرفیت 750 تن در روز به بهره برداری رسید. سرمایه گذاری ریالی این طرح 192 میلیارد ریال و ارزی آن 31 میلیون یورو است.
اردشیر سعدمحمدی مدیرعامل شرکت ملی مس در باره جزئیات این چهار طرح شامل طرح توسعه ذوب مس خاتونآباد، کارخانه اسید، کارخانه اکسیژن و انبار کنسانتره اظهار داشت: ارزش سرمایهگذاری این 4 طرح جمعاً 252 میلیون یورو بهعلاوه 221 میلیارد تومان است و منجر به اشتغالزایی برای 248 نفر خواهد شد.
مدیرعامل شرکت مس با بیان اینکه طرح توسعه ذوب مس خاتونآباد شامل دو طرح پروژه احداث انبار کنسانتره مس بهظرفیت 60 هزار تن در سال و کارخانه تولید اکسیژن بهظرفیت 440 تن در روز است اظهار داشت: طرح توسعه ذوب مس خاتون با هدف افزایش 50درصدی تولید مس آندی از 80 هزار تن به 120 هزار تن در سال تعریف و طراحی شد و با اتکا به توان داخلی تنها ظرف مدت 5 ماه به بهرهبرداری رسید که یک رکورد زمانی در راهاندازی این کارخانه محسوب میشود.
وی با اشاره به سرمایهگذاری 118 میلیون یورویی و 111 میلیارد تومانی طرح توسعه ذوب خاتونآباد و اشتغالزایی 120نفری این طرح گفت: برای دو پروژه احداث انبار کنسانتره مس و کارخانه تولید اکسیژن نیز جمعاً 34 میلیون یورو و 35 میلیارد تومان سرمایهگذاری صورت گرفته است و منجر به اشتغالزایی برای 63 نفر خواهد شد.
سعدمحمدی با اشاره به اینکه با بهرهبرداری از انبار کنسانتره مس از اتلاف فیزیکی ماده ارزشمند کنسانتره مس جلوگیری میشود بیان کرد: پروژه احداث کارخانه تولید اسید سولفوریک خاتونآباد که یکی از مهمترین طرحهای محیط زیستی صنعت مس است، با هدف تولید 600 هزار تن اسید سولفوریک در سال طراحی شده است.
وی افزود: این طرح با سرمایهگذاری 100 میلیون یورو و 75 میلیارد تومان و با ظرفیت اشتغال برای 65 نفر به بهرهبرداری رسیده است.
وزیر صنعت در این مراسم گفت: ایران جزء 10 کشور برتر معدنی جهان است و سال گذشته 470 میلیون تن ماده معدنی در کشور استخراج شد.
رضا رحمانی افزود: با هماهنگی وزارت اقتصاد بخشی از سهام معادن در بورس عرضه خواهد شد.
وزیر صنعت، معدن، تجارت گفت: خام فروشی در هفت سال اخیر روند کاهش داشته است. از سال 86 تا 94 بیست و سه میلیون تن سنگ آهن صادر می شد، این رقم با وجود افزایش تولید، امروز 6 میلیون تن است.
داریوش اسماعیلی معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت هم در آیین افتتاح کارخانه اسید سولفوریک گفت: صنعت مس کشور امروز با افتتاح پروژه اسید سولفوریک مجتمع مس خاتون آباد به صنعتی سبز تبدیل می شود.
وی با بیان اینکه ظرفیت این واحد 600 هزار تن در سال است و سال گذشته نیز پروژه مشابهی از سوی ملی صنایع مس ایران افتتاح شد، افزود: تاسیس این کارخانه 50 درصد از طرف شرکت های خارجی و 50 درصد داخلی بوده است. شرکت های خارجی پس از تحریم از این پروژه خارج شدند و جوانان ایرانی راه اندازی آن را بر عهده گرفتند.
به گفته وی، وزارت صمت برای افزایش تولید برنامه دارد و هزار معدن غیرفعال را امسال فعال خواهیم کرد و در این مسیر باید سازمان برنامه و بودجه و منابع طبیعی و سازمان محیط زیست همکاری داشته باشند.
اسماعیلی گفت: صنعت مس سال گذشته شاهد رکوردهای چشم گیری بود و رشد تولید و صادرات ازجمله آن ها بوده است.تاکید ما بر انتهای زنجیره است و در بحث فولاد محصول نهایی را به دنیا صادر کنیم.
حجتالاسلام حسن روحانی صبح امروز (پنجشنبه) در آئین بهره برداری از طرحهای ملی صنعت مس ایران که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، خطاب به وزیر صنعت معدن تجارت گفت: معادن کوچک و متوسط را به بورس وارد کنید مشخصات معادن را وارد کرده تا مردم سهام معادن و یا کل معدن را بخرند، آیا چنین برنامهای دارید؟
وزیر صنعت معدن و تجارت گفت: با وزارت اقتصاد در قالب واگذاری هلدینگ صنایع معدنی فعالیت میکنیم تا بخشی از سهام قابل واگذاری در این مرحله را واگذار نمائیم که به صورت کمی هدفگذاری شده است و این موضوع در هفتههای آتی اعلام خواهد شد
رئیس جمهور گفت: بورس باید زمینه زمینه واگذاری زمین های بزرگ دولت در بورس را فراهم کند، تا مردم بتوانند در بورس آنها را خریداری کنند. علاوه بر این باید معادن کوچک و بزرگ در بورس عرضه شود تا مردم بتوانند سهام معادن را در بورس خریداری کنند.
وی ادامه داد: بحثهایی در مورد واگذاری معادن در گذشته وجود داشت که انشاالله امروز وجود ندارد، در گذشته هر کس در معادن حضور داشت، سهمی داشت و یک بخش هایی از معادن را در اختیار میگرفت و به اسم خود می کرد و سالها این معادن بدون بهره برادری باقی می ماند. با تمهیداتی که اندیشیده می شود همه این موانع برداشته خواهد شد.
روحانی اظهار داشت: مجتمعی که امروز در شهربابک افتتاح شد که افتتاح شد با ارتقاء تکنولوژی میزان محصولش از ۸۰ به ۱۲۰ هزار تن افزایش یافته است به عبارت دیگر ۵۰ درصد تولیدات آن افزایش خواهد یافت و از نظر محیط زیستی نیز این پروژه مهم خواهد بود .
روحانی تاکید کرد: امروز روز بسیار خوبی برای مردم ایران را برای مردم عزیز استان کرمان و منطقه شهربابک خواهد بود. این معادن به صورت توسعه یافته و با تکنولوژی جدید افتتاح شده و توسعه پیدا میکنند.
هرگونه پاداشی که به کارگران صنعت مس داده شود مایه خوشحالی است
رئیسجمهور در بخش دیگری از اظهارات خود تاکید کرد: هرگونه پاداشی که به کارکنان و کارگران عزیز به هر مناسبتی داده شود مایه خوشحالی ما است حق کارگران عزیز ماست که در این شرایط سخت مخصوصاً در سالهای ۹۷ و ۹۸ و ۹۹ که به واسطه تحریمهای شدید مشکلات زیادی برای مردم ایجاد شده استآ باید به آنها رسیدگی شود.ایمان و ایستادگی کارگران و کشاورزان و کارآفرینان جامعه مانع شد که دشمنان به اهداف خود دست یابد.روحانی گفت: افزایش کشف مبتلایان به کرونا گاهی می تواند خبر خوبی باشد؛ زمانی که استفاده از کیت های آزمایشگاهی را افزایش میدهیم و از این طریق افراد مبتلا را که هیچ علامتی ندارند شناسایی میکنیم اقدام خوبی انجام شده است که در نتیجه آمار مبتلایان به کرونا افزایش مییابد، این افراد غالباً بستری نمیشوند و نیاز به بیمارستان ندارند و بیشتر باید در منزل خودشان قرنطینه شوند.
وی ادامه داد: افزایش شناسایی موارد مبتلا به کرونا را به عنوان خبر بد می دانیم، اگر مردم را مراعات نکنند افزایش آمار مبتلایان خبر خوبی نیست اما اگر از طریق کیت های آزمایشگاهی افراد مبتلا به کرونا را کشف کنیم افرادی که با این مبتلایان در تماس بودند را شناسایی و قرنطینه کنیم اقدام مثبتی است.
رئیس جمهور اظهار داشت: مردم عزیز ما باید بدانند که اتمام این ویروس این بیماری در یک زمان کوتاه متصور و امکان پذیر نیست زیرا واکسنی برای این بیمار ساخته نشده و داروی خاصی نیز وجود ندارد علاوه بر این سرایت این بیماری بسیار شدید است و مردم باید همچنان مراعات کرده و دستورالعملهای بهداشتی را رعایت کنند تا انشاالله شرایط بهتری برای ما در آینده پیش بیاید.
روحانی در ادامه پس از افتتاح طرح های معدنی گفت: مس در کنار فولاد و آلومینیوم نیازهای داخلی ما را تامین میکند و از محصولات صادراتی ماست. آقای استاندار خبر بسیار خوبی دادند مبنی بر اینکه در سال گذشته ۲۶ هزار میلیارد تومان طرح در بخش معادن و صنایع معدنی در استان کرمان افتتاح شد و نوید دادند تا پایان سال جاری ۳۰ هزار میلیارد تومان طرح افتتاح خواهد شد.
رئیس جمهور افتتاح این معادن را تحول بزرگ و پاسخ قاطعی به استکبار جهانی خواند و گفت: کارگران و مهندسین ما و مسئولان و مدیران ما پاسخ قاطعی به استکبار جهانی داند مبنی بر اینکه علیرغم فشارها و توطئهها توسعه و پیشرفت کشورمان را پیش میبریم و طرحهای نیمه تمام را تکمیل و افتتاح میکنیم و برای جوانان عزیزمان اشتغال ایجاد خواهیم کرد و بازار صادرات را پر رونق می کنیم.
روحانی اظهار داشت: استاندار خبر خوشی در مورد رونق در بخش کشاورزی دادند که در برخی محصولات مثل پسته و خرما و گردو بیشترین تولیدات را استان کرمان داشته است و همچنین گله داشتند که در جنوب کرمان محصول فراوانی تولید شده است که به خاطر بیماری کرونا و مشکلات ناشی از عدم صادرات مشکلاتی برای کشاورزان ایجاد شده است که باید فکری کرد و کشاورزان عزیز ما باید محصولات را به قیمتی که برای آن ها صرفه خواهد داشت باید بفروشند.
وی تاکید کرد: این موضوع در دولت مورد بررسی قرار خواهیم داد به وزیر کشاورزی خواهم گفت که راهکاری برای حل این مشکل بیاندیشد.
رئیس جمهور گفت: سرداران بزرگ و شخصیتهای والی مقامی از این استان بودند که از کشور و مردم ما محافظت کردند یک نمونه بسیار بالای آن شهیدسلیمانی است که از این استان بود و افتخار بزرگی را برای جمهوری اسلامی منطقه و مسلمانان جهان آفرید، خداوند روحتایشان را در جوار روح امام مجتبی علیه السلام در این ایام قرار دهد .
وی در مورد مشکلات آب استان کرمان ادامه داد: در مورد مشکلات آب استان و تخصیص آب با وزیر نیرو صحبت خواهم کرد تا هرچه زودتر این آب از منطقه جنوب با استان کرمان برسد میدانیم که برای بخش صنعت و کشاورزی استان کرمان یکی از نیازمندیهای اصلی تامین آب است.
روحانی اظهار داشت: امسال سال جهش تولید است بدین معنا که امسال باید شاهد حرکت سریع تری در تولید باشیم .مقام معظم رهبری امسال بیش از گذشته بر مسئله تولید تاکید کردند زیرا با شرایطی که امسال در موضوع تحریم و کرونا داریم برای اینکه کشور ما بتواند پیش برود و مردم به نیازمندیهای خود برسند و صادرات انجام شود راهی جز تولید وجود ندارد باید تولید را گسترش دهیم.
روحانی تاکید کرد:برای تولید و صادرات و برای ایجاد اشتغال، یکی از سرمایه هایی که در اختیار دارد معادن است. معادن بزرگی در کشور ما وجود دارد، این معادن باید مورد بهرهبرداری قرار گیرند. بهره برداری و استفاده از برخی معادن آسان است و بهرهبرداری از آنها مشکل خاصی ندارد، بخش خصوصی میتواند به خوبی از پس این معادن برآید و محصولاتش را در اختیار مردم قرار دهد اما برخی معادن نیاز به سرمایهگذاری بیشتری دارند و دولت باید به آنها کمک کند.
وی ادامه داد :دولت باید در زمینه اکتشاف به بخش خصوصی کمک کند من بسیار خوشحال شدم که گفته شد، وزارت صنعت در تلاش است تا معادنی که در عمق در این منطقه وجود دارد اکتشاف شود اما هنوز به معادنی که در عمق وجود دارند دست نیافته ایم و معادنی که در سطح وجود دارند را اکتشاف میکنیم.
رئیسجمهور افزود: البته برای کشف معادن نفت و گاز به اعماق رفتهایم اما در بقیه معادن هنوز به عمق زیاد نرفتیم، در مناطقی که معادن بزرگ با عمق خوب وجود دارد میتوان به صرفه است که دست به اکتشاف زد.
روحانی گفت: در دولت یازدهم و دوازدهم برای اکتشاف معادن عمیق کارهای خوبی انجام شد و آنچه در دولت یازدهم و دوازدهم اکتشاف شده است با آنچه در تاریخ ایران اکتشاف شده قابل مقایسه نیست و چندین برابر تاریخ ایران در چند سال گذشته اکتشاف معادن صورت گرفته است.
رئیس جمهور در خصوص لزوم آزادسازی معادن گفت: باید کاری کنیم که از معادن که اکتشاف شده به سرعت در اختیار مردم قرار گیرد، برخی شرکتها و تعاونیها آمادگی دارند و میتوان آن را تبدیل به سهام کرد و دولت بخش بزرگی از سهام خود را به مردم واگذار کند.
وی تصریح کرد: توصیه من این است که سهام ایمیدرو در بورس واگذار شود، بورس استعداد بسیار زیادی دارد آنچه امروز در بورس تهران مشاهده می کنیم این است که سرمایه قابل ملاحظهای وارد شده است میتوان این سرمایهگذاریها به چندین برابر افزایش داد.
روحانی تصریح کرد: زنده ماندن و تحرک بورس در گرو این است که سهام جدید وارد بورس شود.
رئیس جمهور ادامه داد: امسال قدمهای خوبی در این زمینه برداشته شد سهام عدالت نیز انشاءالله در بورس عرضه خواهد شد. این سهام به ۵۰ میلیون نفر از جمعیت کشور تعلق دارد افرادی که مایل باشند می توان آن را فروخته و افرادی که بخواهند میتوانند نگه دارند .
وی تاکید کرد: که اکثریت سهام عدالت مربوط به شرکتهای مهم دولتی است، این سهام بسیار ارزشمند است و به راحتی در بازار بورس فروش خواهد رفت .باید مسئولان وزارت اقتصاد تلاش کند این موضوع به مردم توضیح داده شود. از وزیر اقتصاد میخواهم که این کار را هر چه سریعتر ساماندهی کند راه های مختلفی در این زمینه وجود دارد که مردم به راحتی بتوانند سهام خود را بفروشند و پول آن را به هر مصرف که میخواهند برسانند.
روحانی ادامه داد: در شرایط سختی که امروز مردم گرفتار شدند شرایط تحریم و کرونا و در شرایطی که بسیاری از شغل ها به طور کامل خوابیده میتواند، این سهام می تواند بخشی از مشکلات مردم را حل کند. بسیاری از مراکز فرهنگی، تفریحی، ورزشی تعطیل است نقل و انتقال بسیار کاهش یافته است.
رئیس جمهور با بیان اینکه کسانی که نیازمند هستند میتوانند این سهام را بفروشند گفت: این سهام در حال حاضر ارزشمند است.
وی با تأکید بر اینکه بورس باید فعال شود و توسعه یابد گفت: برخی بخشها برای واگذاری در بورس فعال نشدند که باید برای آن ها فکر کرد به عنوان مثال زمینهای زیادی در اختیار دولت و نیروهای مسلح است به عنوان مثال پادگان های بزرگ یا زمین های بزرگ دولت و همچنین معادن بزرگ، باید ارزش این ها مشخص شده و به صورت سهام واگذار شود.
رئیس جمهور معادن را یکی از سرمایههای بزرگ دولت خواند و گفت: دولت سرمایههای عظیم و بزرگی دارد، جنگلها مراتع از این ثروت ها هستند یکی از ثروتهای دولتی معادن است باید آن ها را آزاد کنیم، برخی معادن مورد دعوا بین معاونت محیط زیست و معادن هستند. محیط زیست می گوید که نباید به این زمینها دست زد اما معادن نیاز به آن دارند وظیفه شورای عالی محیط زیست است که در خصوص تعیین تکلیف کند. بسیاری از زمین های معادن آزاد شده و بسیاری از زمین ها نیز به محیط زیست الحاق شده است.
وی ادامه داد :در معادن اگر مسیر درست وجود داشته باشد و تکنولوژی پیشرفته وجود داشته باشند میتوانند به محیط زیست ضربهای وارد نکند .
روحانی ادامه داد: یکی از نقاط برجسته طرح هایی که امروز واگذار شدند، این بود که از نظر محیط زیستی این طرح ها مشکلی نداشتند از مشخصه های این چهار طرح این بود که محیط زیست را سامان می دهند و حراست و حفاظت میکنند برخی معادن در دعوای بین معادن و محیط زیست گرفتار است.
رئیس جمهور اظهار داشت: برخی معادن به دلایلی در داخل خانواده معادن واگذار شدند، یک خانواده معدنی را گرفته است، نه خودش پول و امکانات دارد که استفاده کند و نه واگذار میکند، باید مقررات در این خصوص گذاشته شود تا در زمان کوتاهی این معادن تعین تکلیف شوند. این امر میتواند اشتغال بزرگی برای کشور ایجاد کند.
روحانی در خصوص خام فروشی در معادن گفت:خام فروشی مراحلی دارد اگر به آخر مرحله خامفروشی برسیم، خام فروشی به پایان می رسد.
وی گفت: سنگ ساختمانی یکی از معادن بزرگ و خوب که می توانیم، صادرکننده آن باشیم، در ابتدا فقط انفجار ایجاد میکردیم و این سنگ ها را استخراج میکردیم امروز تکنولوژی جدیدی مورد استفاده قرار می گیرد. سنگ های بزرگ استخراج می شود که به کشورهای مختلف صادر می شود و به آن سنگ بهترین بُرش ها داده می شود و به ۱۰ برابر قیمت مجددا به کشور وارد می شود. ساختمان محصول نهاییاست یعنی از اول سنگ از معدن بیرون می آید باید برای یک ساختمان برش پیدا کند .
رئیس جمهور اظهار داشت: برای توقف خام فروشی در زمینه سنگهای ساختمانی باید معادن برای ساختمانها سفارش بگیرند اگر معادن به بخش خصوصی واگذار شوند، بخش خصوصی به راحتی این کار را انجام می دهد. بخش دولتی اصولاً چابک نیست و تشریفات بسیار زیادی دارد اما زمانی که معادن به بخش خصوصی واگذار شود میتواند به صورت فعال وارد شود.
وی تاکید کرد: یکی از پایه های جهش تولید، اکتشاف، واگذاری معادن و فروش آنها به بخش خصوصی است، امیدوارم در زمینه جلوگیری از خامفروشی حرکت بسیار خوبی داشته باشید . سال سختی پیش رو داریم خداوند در این سال سخت در سایه تلاش و کوشش ما برکت و خیر را برای ما مقرر خواهد کرد.
منبع:
1.تسنیم / روحانی: ایستادگی و مقاومت کارگران و کارآفرینان مانع رسیدن دشمنان به اهدافشان شد
2.مهر / سهام معادن کوچک و متوسط در بورس عرضه شوند
3.تسنیم / افتتاح همزمان ۴ طرح ملی مس به دستور رئیس جمهور /کارخانه اسید و ذوب خاتون آباد به بهره برداری رسید
4.آخرین خبر / فیلم
5. مهر / سهام معادن کوچک و متوسط در بورس عرضه شوند