وی گفت: در این دستورالعمل تاکید شده است که با توجه به وضعیت کلی استان، شهرستان محل استقرار دانشگاه یا دانشکده اقدامات لازم با رعایت پروتکلهای بخشی و علی الخصوص دستورالعمل معاونت بهداشت انجام گیرد.
جزئیات دستورالعمل جدید بازگشایی دانشگاههای علوم پزشکی از ۱۷ خرداد
۱) علاوه بر استمرار آموزش دروسی که کماکان به صورت الکترونیک قابل ارائه است در مواردی که لازم است کلاسهای حضوری برای رفع اشکال و یا تکمیل آموزش دروس مذکور برگزار شود. برنامهریزی لازم به عمل آید تا کلاسهای مذکور به صورت فشرده برگزار شود. امتحان دروس مذکور پس از اطمینان از ارائه آموزش کامل محتوای دروس با هماهنگی اساتید و اداره آموزش واحد مربوط به عمل آید.۲) برای حضور دانشجویان بالینی از تاریخ ۱۷ خرداد ۹۹ با اولویت کارورزان و کارآموزان رشتههای مختلف برنامهریزی و اقدام شود.
موارد مستلزم کار با بیمار به ماههای تیر و مرداد منتقل شود
۳) برای حضور دانشجویان رشته دندانپزشکی با اولویت دانشجویان مقطع تخصصی و دانشجویان سال اخیر برنامهریزی و به نحوی اقدام شود که آموزش سایر دانشجویان، دستیاران و انجام آموزشهای عملی به خصوص در مواردی که مستلزم انجام کار درمانی با بیمار است به ماههای تیر و مرداد منتقل شود.۴) ارائه دروس عملی و آزمایشگاهی کلیه رشتهها در مواردی که مستلزم تماس با بیمار نیست در گروههای کوچکتر که امکان رعایت پروتکلهای بهداشتی میسر باشد صورت پذیرد و برای مواردی که مستلزم کار با بیمار است به ماههای تیر و مرداد منتقل شود.
۵) به نحوی برنامهریزی شود که کلیه آزمونها در نیمه دوم مردادماه به پایان برسد ولیکن در صورت ضرورت با تصویب شورای آموزشی دانشگاه از فرصت نیمه اول شهریور ماه به این منظور استفاده شود. برگزاری آزمونها به صورت حضوری و یا مجازی با استفاده از ظرفیت مراکز آزمون الکترونیک بر اساس مصوبه شورای آموزش دانشگاه بلامانع است.
تدوین شیوه نامه انضباطی رفتار با فراگیران که به صورت غیر مجاز در کلاسها حضور نیافتند
۶) مسئولیت پایش حضور فراگیران در کلاسهای آموزش مجازی، حضوری و عرصههای آموزش عملی، بالینی و … و تدوین شیوه نامه انضباطی رفتار با فراگیرانی که به صورت غیر مجاز از حضور در برنامههای آموزشی مجازی و حضوری تعلل ورزیدهاند برعهده هر دانشگاه است.دانشگاهها موظفند بر اساس ارزیابی به عمل آمده در زمینه حضور فراگیران در کلاسهای درس آموزش مجازی، حضوری و عرصههای آموزش عملی، بالینی، همچنین نتایج تکالیف و آزمونها تصمیمات مقتضی را در این زمینه اتخاذ کنند.
۷) فراگیرانی که برنامههای آموزشی خود را به اتمام میرسانند موظفند در کوتاهترین زمان ممکن نسبت به تخلیه خوابگاه اقدام تا امکان استفاده بهینه از ظرفیت خوابگاه و اختصاص آن به سایر دانشجویان و رعایت استاندارد فاصله گذاری اجتماعی با هدف حفظ سلامت و ایمنی فراگیران میسر شود.
خوابگاه دانشجویان بالینی از دانشجویان غیربالینی مجزا شود
همچنین لازم است برای سال تحصیلی آینده به گونهای برنامهریزی شود که حتیالامکان خوابگاه دانشجویان بالینی از دانشجویان غیربالینی مجزا شود.لزوم اطلاع رسانی در دفترچه کنکور برای زمان پذیرش و ارائه خوابگاه
۸) اگر چنانچه برخی از دانشگاهها برای برخی رشتهها به دلیل وضعیت پیش آمده امکان پذیرش دانشجوی جدید برای شروع دوره از مهرماه را نداشته و تصمیم به شروع تحصیل دانشجویان جدیدالورود از بهمن ماه سال جاری دارند مراتب را اعلام تا در دفترچه کنکور به اطلاع داوطلبان برسد.همچنین مراتب امکان یا عدم امکان ارائه خوابگاه به دانشجویان جدیدالورود نیز اعلام تا از طریق دفترچه کنکور اطلاع رسانی لازم صورت پذیرد.
این بخشنامه از سوی دکتر علی اکبر حق دوست معاون آموزشی وزارت بهداشت، دکتر علیرضا رئیسی معاونت بهداشتی وزارت بهداشت و دکتر سیما سادات لاری معاون دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت به امضا رسیده است.
منبع: مهر