بحران هویتی که کرونا به همراه دارد...

بیماری همه‌گیر کروناویروس برای بسیاری از افراد بحران هویت ایجاد کرده وهویت آنان را به چالش کشیده است، اما برخی افراد با این شرایط به خوبی سازگار شدند و فقط رفتار آنان تغییر کرده و تغییری در درون آنان ایجاد نشده است.
چهارشنبه، 8 مرداد 1399
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
بحران هویتی که کرونا به همراه دارد...
به گزارش راسخون، دانشیار تری بولز از  دانشگاه ملبورن استرالیا، اظهار کرد: آیا هیجان اتمام دوران ابتدایی و ورود به مقطع بالاتر را به یاد دارید؟  یا خرید خودرو و خروج از منزل را برای اولین بار به خاطر می‌آورید؟

این موارد نمونه‌هایی از چگونگی تغییر وقایع عمیق در تغییر هویت است. در این موارد، هر هویت قبلی که دارای ارزش‌های نمادین، ​​احساسات و رفتارهای خاص خود بوده، جایگزین موردی شده که بهتر یا مطلوب‌تر به نظر می‌رسد.

هویت ما در طول زندگی تغییر می‌کند، برخی تغییرات آسان اما تغییرات ناخواسته می‌تواند مشکل باشد.

زندگی سرشار از این تغییرات هویتی است که جایگزین احساس دیگر می‌شود. نکته مهم این است که وقتی درک می‌کنیم که ارتقاء یا بهبود حاصل می‌شود این روند فوق‌العاده آسان است و انتقال به آن باعث پریشانی نمی‌شود.

بااین‌حال ممکن است مواردی وجود داشته باشد که هویت ما را مورد تهدید قرار ‌دهند و به‌سرعت موجب شکل‌گیری دوباره احساس ما از خود شوند و ما نتوانیم خود را با آن تطبیق دهیم. این وقایع در همه زمان‌ها افتاده، مانند وقتی شخصی در محل کار منصوب می‌شود و نقش متفاوتی به او داده می‌شود.

اما کووید-19 و پیامدهای اقتصادی و اجتماعی آن به‌طور ناگهانی بسیاری از ما را تحت تاثیر قرارداد و با تغییرات ناگهانی در هویت ما همراه شد.

درحالی‌که بسیاری از ما قادر خواهیم بود به‌خوبی با تغییر شرایط و تغییرات هویتی مقابله کنیم  و حتی ممکن است آن را بپذیریم، برخی دیگر برای سازگاری با چگونگی درک خود، با کمترین منابع تلاش می‌کنند.

افرادی که با این مورد در ستیز هستند ممکن است احساس کنند با عدم تعلق روبرو می‌شوند و تعامل با دیگران و متعهد شدن به یک هویت جدید برای آنان سخت‌تر است. آنان ممکن است تجربه‌های مثبت را کمتر تجربه کنند.

در این زمان، افراد با بحران هویت تغییر "خود"  حداقل در زمانی کوتاه روبرو می‌شوند و چگونگی مقابله با آنها به منابع و میزان امنیت بستگی دارد.

زمانی که افراد با چالش‌هایی از نوع تغییر هویت روبرو هستند به گفته روان‌درمانی ممکن است سه گروه گسترده ایجاد شود:

بحران هویتی که کرونا به همراه دارد...
 

گروه امن

افرادی با منابع خوب هستند، به‌عنوان‌مثال درآمد و خانواده باثبات  که تهدید  کووید-19را چیزی غیر از تهدید سلامتی نمی‌بینند. این افراد خوش‌شانس هستند و فقط نیاز به نظارت بر بهزیستی خود و پیگیری هشدارهای بهداشتی دارند. هویت آنان مانند دیگران تهدید نمی‌شود. درحالی‌که ممکن است تغییر در رفتار آنان ایجاد شود اما در درون آنان تغییر رخ نمی‌دهد.
 

گروه چالش

 افراد این گروه از پیامدهایی آینده خود دلسرد می‌شوند و هویت آنان تغییر می‌یابد و احتمالا کوچک می‌شود. این گروه باید تغییرات اساسی انجام دهند اما تهدید برای آنان همراه با تغییر درجه و تعداد تغییرات همراه است.

بحران هویتی که کرونا به همراه دارد...
 

گروه آسیب‌پذیر

این گروه با تغییرات جهان روبرو شدند و دنیای آنان تغییریافته و کاملا پریشان هستند. به نظر می‌رسد جهان و وضعیت خوب آنان به‌سرعت در حال شکسته شدن است. حال آنان دیگر شبیه به آنچه در گذشته بوده نیست و مسیر آنان تغییریافته است. آینده احتمالی آنان به‌طور ناگهانی تغییر یافته، اما هنوز هم نمی‌توانند آینده یا هویتی جایگزین را به‌وضوح مشاهده کنند. برای معدودی از این افراد ممکن است کووید-19ضربه روحی در گذشته تصور شود که قبلا تجربه شده است.

در حالت ایده آل، گروه امن باید وظیفه مراقبت از دو گروه دیگر را در خود احساس کنند و ممکن است نیاز به تنظیم احساسات و تمایل به فکر کردن به دیگران داشته باشند. این گروه در موقعیت خوبی برای رهبری، آرامش بخشیدن و منابعی برای افرادی با بیشترین آسیب هستند.

افراد گروه چالش ممکن است با بررسی چگونگی برخورد سایر افراد درگذشته با چالش‌های مشابه، بتوانند خود را تقویت کنند. ممکن است از طریق صحبت با دوستان یا خانواده یا کشف روایت‌های سختی در ادبیات یا فیلم بهبود یابند.

روایت‌هایی از سختی‌های گذشته، مانند داستان‌های خانوادگی می‌تواند به افراد در مواجهه با سختی‌ها و سازگاری با هویت‌های جدید کمک کنند.

منبع ویژه‌ در حمایت از هویت شخصی می‌تواند داستان‌ها و خاطرات اعضاء خانواده باشد که با مشکلات روبرو شده‌اند. این روایات می‌تواند منبع تسلی خاطر باشند و می‌توانند به افراد در ایجاد اعتمادبه‌نفس در آینده کمک کند.

اما هم برای گروه چالش و هم به‌ویژه برای گروه آسیب‌پذیر، حمایت اجتماعی حائز اهمیت است.

با صحبت کردن در مورد مشکلات و مشاوره، افراد می‌توانند مسیرهای احساسی و رفتار شناختی جدیدی را برای آینده‌ ارزشمند ممکن، ایجاد کنند.

افراد در این گروه‌ها همچنین ممکن است نیاز به کمک مادی داشته باشند. افراد گروه آسیب‌پذیر به‌احتمال‌زیاد برای مدیریت احساسات منفی خود  به‌ویژه اضطراب، عصبانیت و افسردگی برای از بین بردن بی‌تفاوتی و ناامیدی نیاز به حمایت اجتماعی خانواده، مددکاران اجتماعی  و همچنین احتمالا حمایت روانی و پزشکی دارند.

این کمک همچنین باید بر کاهش قضاوت منفی و خود اتهامی با ظهور امکانات جدید متمرکز شود.

ایجاد یک هویت جدید، مانند یک هویت کاری، تصورات و گزینه‌های خلاقانه جدید را ایجاد می‌کند.

بودن و هماهنگ شدن با نفس جدید دیدگاه پذیرفته شده‌ای برای  غربی‌ها نیست، اما پذیرش آن چیزهایی که ما کنترل نمی‌کنیم در این زمان بسیار مهم است.
همچنین این امکان را برای ما فراهم می‌کند تا به فرصت‌های جدید خود گوش فرا دهیم و متعهد شویم. این موارد  نه‌تنها لذت را به ارمغان می‌آورد بلکه امنیت به ما می‌دهد و در کمک به دیگران کاربردی است.


منبع: ایسنا


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
اخبار مرتبط
موارد بیشتر برای شما