بیش از نیمی از مسابقات هفته پایانی به خاطر جدول، شرایط حساسی داشت چرا که کسب سهمیه آسیایی و رقابت برای سقوط نکردن به لیگ دسته اول کار را برای مدعیان سخت کرده بود و حتی تا لحظات پایانی مسابقات امروز این حساسیت و نگرانی برای تیمها وجود داشت.
مهمترین اتفاقات هفته پایانی پیرامون استقلال، فولاد و پارس جنوبی افتاد.
استقلال موفق شد با نتیجه پرگل ۴ بر یک تیم شاهین را شکست بدهد. آبیها با این برد ۵۳ امتیازی شدند تا بعد از پرسپولیس با ۶۷ امتیاز، نایب قهرمان لیگ شود.
پرسپولیس هم در دیدار با سایپا ۳ بر صفر پیروز شد تا لیگ نوزدهم را هم با قهرمانی و هم با پایانی خوش به سرانجام برساند.
سپاهان که یکی از مدعیان کسب عنوان قهرمانی و حتی قهرمانی در این فصل بود، بعد از آنکه از رسیدن به قهرمانی بازماند، شانس خود را برای کسب سهمیه آسیا در هفته آخر مقابل پیکان امتحان کرد اما با نتیجه تساوی یک - یک متوقف شد. سپاهان با این تساوی کارش را در لیگ نوزدهم با جایگاه پنجمی به پایان رساند.
یکی از بازیهای حساس امروز بین فولاد و تراکتور برگزار شد. شاگردان جواد نکونام در فولاد در شرایطی که این فصل نشانی از یک تیم مدعی نداشتند اما مقابل تراکتور با یک گل پیروز شده و سهمیه آسیایی خود را قطعی کردند. فولاد بعد از پرسپولیس و استقلال، با ۵۱ امتیاز در رده سوم جدول قرار گرفت.
تراکتور هم با ۵۰ امتیاز در رده چهارم قرار گرفت. تراکتوریها از رسیدن به سهمیه آسیا در این مقطع ناکام ماندند اما این شانس را دارند که یا با قهرمانی خودشان در جام حذفی و یا قهرمانی استقلال و پرسپولیس در این جام، صاحب سهمیه شوند.
رقابت برای سقوط نکردن در پایین جدول هم بسیار حساس بود. پارس جنوبی که در رده یکی مانده به آخر جدول قرار داشت، امروز مقابل نفت مسجد سلیمان شکست خورد تا بعد از شاهین بوشهر، دومین تیم سقوط کننده به لیگ دسته اول باشد.
سایپا با وجود قبول شکست مقابل پرسپولیس، به واسطه باخت پارس در لیگ ماندنی شد. ماشین سازی هم که در لبه پرتگاه قرار داشت، با برد خود مقابل صنعت نفت خیالش را بابت ماندن در لیگ راحت کرد.
تنها دیداری که این هفته با نتیجه تساوی بدون گل تمام شد، بازی شهرخودرو و نساجی بود؛ دو تیمی که نه نگرانیای بابت سقوط داشتند و نه شانسی برای کسب سهمیه آسیا.
نتایج هفته سی ام و پایانی لیگ نوزدهم به همراه اسامی گلزنان به این شرح است
پرسپولیس ۳ - سایپا صفر
گلها: وحید امیری (۳)، اوساگونا (۴۵) و علی علیپور (۹۰) برای پرسپولیس
شاهین شهرداری بوشهر یک - استقلال ۴
گلها: میلاد صارمی (۲۴) برای شاهین و وریا غفوری (۴۷)، مهدی قائدی (۷۲) و شیخ دیاباته (۶۵ و ۸۲) برای استقلال
پیکان یک - سپاهان یک
گلها: محمد محبی (۴۵) برای سپاهان و شهریار مغانلو (۵۱ - پنالتی) برای پیکان
ماشین سازی یک - صنعت نفت صفر
گل: فردین عابدینی (۳۸) برای ماشین
فولاد یک - تراکتورسازی صفر
گل: عارف آقاسی (۷) برای فولاد
ذوب آهن ۲ - گل گهر ۳
گلها: امین پورعلی (۲۳)، میلاد کمندانی (۴۵) و یونس شاکری (۶۰) برای گل گهر و دارکو بیدوف (۳+۴۵ و ۸۵) برای ذوب آهن
نفت مسجد سلیمان یک - پارس جنوبی صفر
گل: امید سینک (۸۸) برای نفت
شهرخودرو صفر - نساجی مازندران صفر
در پایان لیگ نوزدهم، شیخ دیاباته مهاجم استقلال با به ثمر رساندن ۱۵ گل، عنوان آقای گلی این رقابتها را کسب کرد. شهریار مغانلو از پیکان ۱۳ گل به ثمر رساند و علی علیپور و عیسی آل کثیر از پرسپولیس و صنعت نفت ۱۲ گله شدند.
در هر صورت لیگ عجیب و غریب نوزدهم هم به پایان رسید و فصل نقلوانتقالات با شرایط خاص خود آغاز میشود و منتظر شروع لیگ بیستم باقی میمانیم.
جدول ردهبندی لیگ برتر فوتبال در زیر آمده است:
ترینهای لیگ نوزدهم
لیگ برتر نوزدهم بالاخره با برگزاری دیدارهای هفته ۳۰ به پایان رسید و پرسپولیس برای چهارمین بار متوالی به قهرمانی دست یافت. در این مطلب به بررسی عملکرد تیمها و بازیکنان و ترینهای لیگ نوزدهم میپردازیم.
طولانیترین لیگ تاریخ
به جرات میتوان گفت لیگ برتر نوزدهم طولانیترین لیگ تاریخ فوتبال ایران است. این لیگ ابتدا قرار بود همچون ادوار گذشته ابتدای مردادماه آغاز شود، اما سختگیری فدراسیون در سطح کیفیت ورزشگاههای میزبان مسابقات، باعث شد تا لیگ برتر نوزدهم مدتی به تعویق بیافتد.در نهایت ۳۱ مردادماه لیگ برتر با برگزاری دیدار تیمهای پرسپولیس و پارس جنوبی جم در ورزشگاه آزادی آغاز شد و امشب، ۳۰ مردادماه با برگزاری هشت دیدار به صورت همزمان پایان یافت و دقیقا یک سال طول کشید! دومین دلیل فرسایشی شدن لیگ نوزدهم، شیوع کرونا در دنیا بود که باعث شد بیش از ۳ ماه لیگ تعطیل شود.
بیشترین برد
پرسپولیس با ثبت ۲۱ پیروزی، توانست بیشترین تعداد برد را در لیگ نوزدهم از آن خود کند. همین بردها بودند که ۶۳ امتیاز از ۶۷ امتیاز قرمزپوشان در لیگ برتر نوزدهم را رقم زد و آنها را به قهرمانی رساند.بیشترین تساوی
نفت مسجدسلیمان سلطان و بیچون و چرای تساوی در لیگ نوزدهم بود. شاگردان تارتار ۱۷ بار به تساوی دست یافتند. آنها در نیمفصل نخست فقط یک بار شکست خوردند، اما در نیمفصل دوم نتوانستند به علت مشکلات مالی متعدد، این آمار را حفظ کنند.بیشترین شکست
شاهین و ماشینسازی دو تیمی بودند که به اندازه یک نیمفصل در لیگ برتر شکست خوردند! شاهین با ویسی شروع کرد، با میشو ادامه داد، اما به خاطر کرونا مجبور شد با مربی کرواتش قطع همکاری کند و با کریمیان و بعد هم پاشازاده ادامه دهد و در نهایت این تیم پرتغییر به لیگ یک بازگشت.بهترین خط حمله
استقلالیها با هنرنمایی دیاباته و قائدی توانستند عنوان بهترین خط حمله را به دست آورند. استقلال موفق شد ۵۱ بار دروازه رقبای خود را باز کند و رکورد ۱.۷ گل در هر مسابقه را به ثبت برساند. البته باید پذیرفت لیگ نوزدهم آنچنان پرگل نبود و آمار کمتر از ۲ گل برای هر مسابقه، آمار خوبی محسوب نمیشود.ضعیفترین خط حمله
پارس جنوبی جم این فصل فقط ۲۰ بار موفق شد دروازه رقبا را باز کند و با میانگین ۰.۶۶ گل در هر مسابقه، ضعیفترین خط حمله مسابقات بود.
بهترین خط دفاع
پرسپولیس این فصل هم با استفاده از بیرانوند، سیدجلال حسینی، شجاع خلیلزاده و ... در فاز دفاعی موفق شد آماری درخشان را ثبت کند. سرخپوشان فقط ۱۷ بار گل خوردند، یعنی کمی بیش از نیم گل در هر مسابقه!
ضعیفترین خط دفاع
شاهین بوشهر، تیم شانزدهم جدول لیگ برتر نوزدهم با دریافت ۵۷ گل ضعیفترین تیم در فاز دفاعی بود. این تیم از ماکسیم کوویلیتایا، گلر خارجی استفاده میکرد و درویشوند، گلر سابق پرسپولیس، دروازهبان دوم شاهین بود.پرگلترین بازی لیگ
جمعه ۲۹ شهریورماه ۹۸، پیکان در چارچوب هفته چهارم لیگ برتر فوتبال، میزبان ماشینسازی بود و در نهایت موفق شد با نتیجه ۶ بر ۲ حریف را در هم بکوبد و پرگلترین بازی لیگ را رقم بزند. فراز امامعلی (۲ بار)، مهران موسوی، سعید واسعی، شهریار مغانلو و حجت حقوردی گلزنان پیکان در این دیدار بودند.
آقای گل
شیخ دیاباته از استقلال تهران با ثمر رساندن ۱۵ گل توانست آقای گل فوتبال ایران شود. بعد از دیاباته، شهریار مغانلو از پیکان تهران با ۱۳ گل و عیسی آل کثیر از صنعت نفت و علی علیپور از پرسپولیس موفق شدند با به ثمر رساندن ۱۲ گل در ردههای بعدی قرار گیرند.مهندس لیگ
میلاد جهانی از صنعت نفت آبادان و مهدی قائدی با دادن ۸ پاس گل به عنوان بهترین پاسور لیگ دست یافتند. مهدی ترابی نیز در رده بعدی قرار گرفت. او در طول فصل ۶ پاس گل به هم تیمی هایش داد.
کارآمدترین بازیکن
مهدی قائدی با ۸ پاس گل و ۱۰ گل مثمرثمرترین بازیکن لیگ بود. بعد از او مهدی ترابی با دادن ۶ پاس گل و به ثمر رساندن ۱۱ گل، مفیدترین بازیکن لیگ بود و به همراه پرسپولیس موفق شد به قهرمانی لیگ برتر برسد. ترابی در چند بازی با گلهای سه امتیازیش برد را به اردوی سرخپوشان هدیه کرد.
بهترین خارجی
بدون شک شیخ دیاباته با به ثمر رساندن ۱۵ گل در لیگ برتر و رسیدن به عنوان آقای گلی برترین بازیکن خارجی لیگ برتر نوزدهم بود. بعد از او بشار رسن بود که در پرسپولیس توانست در قلب این تیم به ویژه از زمان حضور یحیی گلمحمدی، نقش زیادی در حملات این تیم داشتهباشد. نکته عجیب لیگ نوزدهم، عملکرد نه چندان مطلوب کیروش استنلی در سپاهان بود.
بازنده بزرگ
بدون شک امیر قلعهنویی بازنده بزرگ لیگ نوزدهم بود. او برای اولین بار در عمر مربی گری خود لیگ را به پایان نرساند و آنقدر با سپاهان بد نتیجه گرفت که مجبور به استعفا شد تا اخراجش نکنند. آخرین عنوان قهرمانی قلعه نویی به هفت سال قبل بازمی گردد و بعید است دیگر تا مدتها خبری از ژنرال روی نیمکت تیمهای بزرگ بشنویم.
برترین گلر
پیام نیازمند بی توجه به عملکرد فجیع سپاهان در این فصل باز هم درخشید. او در ۱۷ مسابقه لیگ برتر دروازه خود را بسته نگه داشت. بعد از پیام، رشید مظاهری و شهاب گردان با ۱۴ کلین شیت مشترکا در رده دوم قرار گرفتند. مهدی رحمتی نیز ۱۲ بار کلین شیت کرد.
منبع:
1. خبرگزاری دانشجو/ گزارش| همه اتفاقات هفته پایانی لیگ نوزدهم+عکس
2. مهر/ نتایج و جدول ردهبندی نهایی؛ اتفاقات هفته پایانی لیگ نوزدهم/ اشکها و لبخندها به چه کسانی رسید؟
3. شهرآرا نیوز/ ترینهای لیگ برتر نوزدهم + آمار
4. ایسنا/ ویدئو / گلهای هفته پایانی لیگ برتر فوتبال ایران