برنامه ریزی آموزش و پرورش برای بازگشایی قطعی مدارس/ آیا باید مدارس کشور از مهر دایر شوند؟!

وزیر آموزش و پرورش گفت: بازگشایی مدارس یک ضرورت است و با هر کیفیتی بشود باید برای آن برنامه ریزی کرد.
چهارشنبه، 6 مرداد 1400
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: ناهید اسدی
موارد بیشتر برای شما
برنامه ریزی آموزش و پرورش برای بازگشایی قطعی مدارس/ آیا باید مدارس کشور از مهر دایر شوند؟!
به گزارش راسخون؛ محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش در مراسم افتتاحیه سی و پنجمین اجلاس مدیران و روسای آموزش و پرورش سراسر کشور که در اردوگاه باهنر برگزار شد، با بیان این‌که سال سختی را پشت سر گذاشتیم، بیان کرد: مستندسازی تجربیات کسب شده و کسب آمادگی برای آینده حائز اهمیت است. در متن پدیده بی‌نظیر و منحصر به فردی قرار گرفتیم و این فرصت به ما داده شد تا نکات بسیاری را بیاموزیم.

وی افزود: شبکه ارتباطی، روش انتقال مفاهیم، کیفیت ارزشیابی و سنجش دوره‌های تحصیلی، توانمندی‌های مورد نیاز دانش‌آموزان و معلمان برای فعالیت در این عرصه و مشارکت خانواده‌ها در این وادی، کار کردن در فضای مجازی، ارتباطی که باید بین معلم و خانواده برقرار شود، کارکردهای اجتماعی و پرورشی مدرسه همگی عرصه‌های متنوعی هستند که برای آموختن فراهم‌اند.

وزیر آموزش و پرورش با بیان این‌که توصیه می‌کنم و امید دارم که به ازای هر معلم، مدرسه، منطقه و استان جمع‌بندی‌های روشن و مدون برای آموزش داشته باشیم و این دین ما به نظام تعلیم و تربیت است که باید به خوبی آن را ادا کنیم، گفت: کسب توانمندی برای شروع سال تحصیلی آتی از اهداف این اجلاس است. 

حاجی میرزایی افزود: سازماندهی قریب به یک میلیون نیروی انسانی و ۱۵ و نیم میلیون دانش‌آموز در قالب پروژه مهر کار سخت و پیچیده‌ای است و امسال پیچیده‌تر هم هست، زیرا بعد از ۱۹ ماه دوری از آموزش حضوری می‌خواهیم مجدد به سمت آموزش حضوری برویم. توصیه نهادهای بین‌المللی، بازگشایی مدارس است زیرا مدرسه و آموزش حضوری جایگزین ندارد. 

حاجی میرزایی با بیان اینکه این اجلاس با دو هدف برگزار می‌شود، گفت: کسب آمادگی برای حضور در سال تحصیلی و اجرای پروژه مهر یکی از این اهداف است. پروژه مهر، پروژه بسیار بزرگی است. توصیه‌های مهم دنیا این است که مدارس باز شوند؛ چرا که برای مدرسه جایگزینی وجود ندارد. 
 

واکسیناسیون معلم‌ها در عید غدیر

 
برنامه ریزی آموزش و پرورش برای بازگشایی قطعی مدارس/ آیا باید مدارس کشور از مهر دایر شوند؟!

وزیر آموزش و پرورش در ادامه اعلام کرد: واکسیناسیون معلمان و رانندگان سرویس مدارس در دستورکار است. قرار است واکسیناسیون معلمان از روز عید سعید غدیر (7 مرداد) آغاز شود و برای رانندگان سرویس هم به محض کلاس‌بندی و مشخص شدن مسیر تردد دانش آموزان، قبل از شروع سال تحصیلی واکسیناسیون انجام خواهد شد.

حاجی میرزایی افزود: به جهت اینکه با اضافه کردن معلمان غیردولتی، یک میلیون و ۲۰۰ هزار پرسنل فرهنگیان داریم، هماهنگی شده تا این امر قبل از پایان مرداد انجام شود.

وی با تاکید بر این‌که سیاست قطعی امسال، بازگشایی حضوری مدارس کشور است، ادامه داد: اگر تا دیروز دیدگاه‌های متفاوتی در این باره وجود داشت، اما امروز این اجماع حاصل شده که بازگشایی، یک ضرورت است و با هر کیفیتی بشود باید برای آن برنامه‌ریزی کرد. سیاست قطعی، بازگشایی است اما برنامه‌ریزی برای آن متفاوت است.

وزیر آموزش و پرورش افزود: اگر با الزام فاصله اجتماعی مواجه باشیم، باز هم بر بازگشایی تاکید داریم و طوری دانش‌آموزان را گروه‌بندی و ساماندهی می‌کنیم که این فاصله رعایت شود. قطعا واکسیناسیون معلمان یکی از راه‌های کاستن از نگرانی خانواده‌هاست که بناست از عید سعید غدیر خم در سطح کشور با همت وزارت بهداشت آغاز شود.

وزیر آموزش و پرورش در عین حال در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا حضور دانش‌آموزان از اول مهر در مدارس الزامی است، اظهار کرد: باید ستاد ملی کرونا در این باره تصمیم بگیرد. البته مطالعات گسترده جهانی و تجربه غالب کشورها حاکی از این است که خطری متوجه دانش‌آموزان نیست اما دور بودن از مدرسه خطرات قطعی دارد. همه تلاش ما هم در جهت آموزش باکیفیت است.


با رعایت فاصله اجتماعی می‌توان کلاس‌ها را برگزار کرد

این مقام مسئولی با بیان این‌که همچنین در آستانه تغییر دولت هستیم و این نگرانی وجود دارد که جابجایی مدیران در آستانه سال تحصیلی موجب غفلت شود و فرصت‌هایی را از دست داده و دانش‌آموزان آسیب ببینند. باید شرایط را برای بازگشایی باشکوه مدرسه فراهم کنیم تا این انتقال کوچک‌ترین آسیبی به بازگشایی سال تحصیلی آسیب وارد نکند.

او با اشاره به اینکه تقریبا ۳۰ درصد از مدارس جمعیت کمتر از ۵۰ دانش آموز دارند و به شرط رعایت فاصله اجتماعی بدون مشکل می توانند سال تحصیلی را حضوری آغاز کنند، گفت: برخی مدارس در شهرها تراکم بالاتری دارد و اگر ملزم به رعایت فاصله اجتماعی باشیم، دانش آموزان را در طول هفته تقسیم می‌کنیم. سال گذشته هم تجربه کسب کرده ایم و دستورالعمل مقامات بهداشتی مورد توجه قرار خواهد گرفت.

حاجی میرزایی ادامه داد: قصد داریم در این دوره از برگزاری اجلاس، مجموعه فهم و برداشتمان را بسته‌بندی و منظم کرده و برای یک حرکت کامل‌تر آماده شویم.

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به این‌که شش محور اصلی را برای جمع‌بندی و بررسی در اجلاس، مشخص و گفتارهایی پیرامون آن ارائه خواهد شد، اظهار کرد: سوال مهم درباره قطاری که برای مقصد معینی شروع به حرکت کرده، این است که آیا به مقصد خواهد رسید یا خیر؟ اگر به مقصد نمی‌رسد دیگر مهم نیست که مبلمان داخلی آن چگونه است.

به گفته وی، برای تحقق اهداف سند تحول بنیادین، برنامه درسی تدوین و معلم تربیت کرده‌ایم. سازوکارها و فرایندهایی طراحی و به کار گرفته ‌شده است، آیا همه این امکانات و اقدامات منتج به نتیجه شده است یا خیر؟ در مقام داوری نیستم، اما آنچه حائز اهمیت است این است که برای پایش و سنجش رویه‌ها چقدر کار کرده‌ایم.
 

نقطه آغاز تمام تحولات، نظام یادگیری است

 
برنامه ریزی آموزش و پرورش برای بازگشایی قطعی مدارس/ آیا باید مدارس کشور از مهر دایر شوند؟!

حاجی میرزایی گفت: یک توصیه مهم این است که هر روز برنامه‌ها و اقدامات را رصد و پایش کنید. موظف به اجرای سند تحول بنیادین هستیم و مهم‌ترین ماموریت دستگاه تعلیم و تربیت محسوب می‌شود، زیرا مطالبه رهبری و تمام نهادهای قانونی بالادستی است. اگر بخواهیم آموزش و پرورش بالنده داشته باشیم، مسیر آن، اجرای سندتحول بنیادین است. ما مأمور به تربیت افراد با کیفیت هستیم.

او با اشاره به یک مشکل بزرگ نظام تعلیم و تربیت گفت: در تمام چهار دهه گذشته ما و گذشتگان ما قادر نبوده‌اند این مشکل را حل کنند که ما بخش کارکردی نظام اجتماعی و فرهنگی و جزئی از یک کل هستیم، اما نسبت ما با کل، یعنی جریان تحول و پیشرفت است.

وزیر آموزش و پرورش تاکید کرد: برای پیشرفت در جامعه هیچ راهی به جز یادگیری وجود ندارد. نقطه آغاز تمام تحولات، نظام یادگیری است و ما نتوانستیم این ارتباط را برقرار کنیم.
 

ضرورت بازشدن مدارس جای تردید و ابهام ندارد

حسین ذوالفقاری معاون امنیتی وزیر کشور و رئیس کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی مدیریت بیماری کرونا در هفتاد و چهارمین جلسه این کمیته به موضوع مهم بازگشایی مدارس و دانشگاهها اشاره کرد و گفت:  در خصوص ضرورت باز شدن مدارس بنا به دلایل مختلف آموزشی، اجتماعی جای تردید و ابهام وجود ندارد.

وی در این خصوص گفت: همگان بر ضرورت و اهمیت آموزش حضوری اذعان و اتفاق نظر دارند و برای همین تلاش بر این است که با کاهش بیماری در کشور و افزایش روند واکسیناسیون، مدارس در کشور بازگشایی شود.

ذوالفقاری تصریح کرد: پیشنهاد بازگشایی مدارس همراه با الزامات و شرایط خاص اش به ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا ارائه می شود.

وی درخصوص بازگشایی دانشگاهها هم گفت: دانشگاهها با توجه به محیط خوابگاه و مکان غداخوری وضعیتی متفاوت تر از مدارس دارند و در این خصوص مقرر شد که وزارت علوم برنامه جامع و کامل اش را در خصوص بازگشایی دانشگاهها ارائه دهد و تصمیمات لازم با نظر ستاد ملی کرونا گرفته می شود.

معاون وزیر کشور در پایان خاطرنشان کرد: روند واکسیناسیون در کشور در حال انجام است و امید داریم با افزایش سرعت در این امر، بتوانیم گروههای پرخطر بیشتری را واکسینه کنیم و اجازه شیوع بیماری را در کشور ندهیم.


افت تحصیلی دانش‌آموزان با آموزش مجازی

 
برنامه ریزی آموزش و پرورش برای بازگشایی قطعی مدارس/ آیا باید مدارس کشور از مهر دایر شوند؟!

شیوع کرونا باعث شد تا دانش آموزان از حضور در مدارس بازبمانند و برای در امان ماندن از ابتلا به کرونا و کنترل چرخه انتقال آن در خانه و از طریق آموزش مجازی، یادگیری را دنبال کنند اما بسترهای لازم در این زمینه آماده نبوده و برنامه هایی که وزارت آموزش و پرورش در خصوص آموزش دانش آموزان ارائه داد کارایی لازم را نداشت و شیوه هایی که آموزش و پرورش برای یاددهی دانش آموزان برگزید برای دانش آموزان مفید نبود.

از جمله برنامه هایی که آموزش و پرورش برای یاددهی دانش آموزان انتخاب کرد اپلیکیشن "شاد" بود که سردرگمی و شوک زیادی را برای دانش آموزان و خانواده ها ایجاد کرد اما با گذشت چندماه به قدری این برنامه اندرویدی ضعیف و بی کیفیت بود که بخش عمده ای از آموزش ها از طریق پیام رسان"واتس اپ" دنبال شد اما با این وجود آموزش ها آنگونه که باید در رشد و پیشرفت درسی دانش آموزان مقبول نیفتاد و مقوله پرورش هم کلا تعطیل شد.

آش آموزشی در فضای مجازی آنقدر شور بود که از همان ابتدا کلیپ ها و فایل های صوتی که یا معلمان سوتی داده و یا دانش آموزان، در سطح گسترده در فضای مجازی منتشر شد و عمیقا فرهنگ مردم و نظام آموزشی را زیر سوال برد و کارنامه هایی را رو کرد که چندان درخشان نیست.

نازنین مصلایی پور از جمله شهروندانی است که با داشتن دو فرزند از شیوه های تدریس و برنامه های آموزشی به شدت گلایه دارد و معتقد است که زیرساخت های آموزشی برای تحصیل دانش آموزان از طریق فضای مجازی مناسب نیست.

به اعتقاد او، ابتدا باید مسئولان امر آموزش، دانش آموزان و اولیا آنان را آماده می کردند تا بتوانند در ایام همه گیری کرونا به شیوه مطلوب محتواهای آموزشی را به دور از چالش و تنش دنبال کنند که متأسفانه این موضوع اتفاق نیفتاد.

وی معتقد است آموزش های مجازی به واسطه اینکه تک بعدی است و تنها صدای معلم را می شنویم و چهره به چهره نیست آنگونه که باید دانش آموزان مفاهیم آموزشی را یاد نمی گیرند و همین موضوع باعث افت تحصیلی آنها شده است.

سید امین نیری از دیگر شهروندان یزدی که یک فرزند دبستانی دارد معتقد است: وضعیت آموزش مجازی و تاثیر آن بر یادگیری دانش آموزان به شدت ضعیف بود و اصلا دانش آموزان ابتدایی چیزی یاد نگرفتند.

وی با بیان اینکه دانش آموزان ابتدایی به دلیل شرایط سنی و مقطع آموزشی که دارند باید در کلاس های حضوری آموزش ببینند و ارتباط موثری برقرار کنند افزود: متأسفانه بیشترین آسیب تدریس آنلاین متوجه دانش آموزان مقاطع ابتدایی شده است و دانش آموزان از حضور در مدرسه و ارتباط با دیگر بچه‌ها که باعث تقویت روابط عاطفی و روحیه تیمی آنان می‌شود محروم ماندند.

نیری با بیان اینکه آموزش مجازی باعث آسیب به خانواده ها هم شده که این آسیب ها به دانش آموزان نیز سرایت کرده و تاثیر منفی گذاشته عنوان کرد: شیوه‌های تدریس مجازی باعث شده که والدین به ویژه آن ها که شاغل هستند، به دلیل فشارهای ناشی از کار و امور روزمره و مشکلات زندگی توان رسیدگی کافی و همراهی با دانش آموز را نداشته باشند و نتوانند فرزندانشان را کنترل کنند که این موضوع چالش آفرین بوده است.


منبع:
1. همشهری آنلاین/آغاز واکسیناسیون معلمان از عید غدیر | بازگشایی مدارس منوط به تصمیم ستاد ملی کرونا
2. اقتصاد آنلاین/برنامه ریزی آموزش و پرورش برای بازگشایی قطعی مدارس
3. ایسنا/ ضرورت بازشدن مدارس جای تردید و ابهام ندارد/شرایط خاص بازگشایی مدارس به ستادکرونا پیشنهاد می‌شود
4. فارس/ افت تحصیلی دانش‌آموزان با آموزش مجازی/ کارنامه‌ها درخشان نیست


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.