فرستاده امریکا باز هم با دست خالی به بیروت رفت

در حالی که رسانه‌های امریکایی از اختلافات میان بایدن و نتانیاهو می‌نویسند و می ‌گویند که بایدن چند روزی است که دیگر جواب تلفن نخست‌ وزیر رژیم صهیونیستی را هم نمی ‌دهد، اما با نگاهی کلی به روند رویدادها در سطح منطقه، به ویژه قتل عام فلسطینی ‌ها در غزه با تسلیحات و چراغ سبز امریکا متوجه سطح منافقانه بازی مقامات امریکایی با واقعیت موجود در عرصه میدانی هستیم.
چهارشنبه، 16 اسفند 1402
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
فرستاده امریکا باز هم با دست خالی به بیروت رفت
در حالی که رسانه‌های امریکایی از اختلافات میان بایدن و نتانیاهو می‌نویسند و می ‌گویند که بایدن چند روزی است که دیگر جواب تلفن نخست‌ وزیر رژیم صهیونیستی را هم نمی ‌دهد اما با نگاهی کلی به روند رویدادها در سطح منطقه، به ویژه قتل عام فلسطینی ‌ها در غزه با تسلیحات و چراغ سبز امریکا متوجه سطح منافقانه بازی مقامات امریکایی با واقعیت موجود در عرصه میدانی هستیم. به عبارت بهتر، طرف امریکایی به هیچ عنوان دنبال پایان جنگ و آتش ‌بس نیست و مزخرفاتی که در مورد عمیق‌تر شدن روابط امریکا و رژیم صهیونیستی می‌ شنویم، دروغی بیش نیست.
 
در طول چند ماه گذشته چند بار گزارش‌ هایی را در مورد تلاش‌ های امریکا و اروپا برای پایان دادن به جنگ در شمال سرزمین‌ های اشغالی فلسطین با لبنان نوشتیم و تاکید کردیم که غربی‌ ها بدون آنکه بخواهند به ریشه جنگ پرداخته و چشمه آن را خشک کنند در تلاش هستند مسیری را که این باز کرده به دروغ قطع کرده و به لبنانی‌ها فشار وارد می‌ کنند تا از مشغول کردن ارتش کودک ‌کش رژیم موقت خودداری کند. فراری شدن ده‌ها هزار شهرک ‌نشین چند ملیتی از شمال فلسطین به بحرانی جدی و عمیق برای رژیم موقت تبدیل شده و بر همین اساس شاهد تلاش ‌های مجدانه امریکا برای پایان دادن به فعالیت حزب ‌الله در این منطقه هستیم.
 
این مسأله نشان می ‌دهد که هیچ اختلافی میان صهیونیست ‌ها و امریکایی‌ها نیست و اگر چیزی هم مطرح می‌شود، صرفا رسانه ‌ای و تبلیغاتی است چرا که بایدن و دمکرات‌ها به دلیل حمایت بی‌چون و چرا از جنایت‌های این رژیم نه تنها به شدت مورد انتقاد جهانیان قرار گرفته‌اند، بلکه حدود هشت ماه مانده به انتخابات ریاست ‌جمهوری این کشور، بازنده بزرگ این رقابت مهم هستند که یکی از اصلی ‌ترین دلایلش حمایت بی‌قید و شرط سران کاخ سفید از جنایت‌ های صهیونیست ‌ها در غزه و وتوی سه‌باره قطعنامه ‌های شورای امنیت است که خواستار آتش‌بس و پایان دادن به جنگ در این منطقه شده است.
 
در همین راستا دولت امریکا برای نجات صهیونیست‌ ها از باتلاق شمال و بازگردان ده‌ها هزار شهرک‌نشین (بیش از 230 هزار نفر) آخرین تلاش ‌های خود را انجام می ‌دهد. بایدن و دیگر تصمیم‌گیران در کاخ سفید به خوبی از اهمیت جبهه شمال برای آینده این رژیم آگاه هستند و می ‌دانند که برخلاف هارت و پورت‌ و هیاهوی نتانیاهو و وزیر جنگش در مورد ویران کردن لبنان، هر اتفاقی می ‌تواند تمام صهیونیست ‌ها در داخل سرزمین ‌های اشغالی آواره کرده و برای مدت‌ های مدیدی مشکلات اساسی و زیربنایی برای آن‌ها به وجود بیاورد. به همین دلیل به دستور بایدن بار دیگر فرستاده ویژه ‌اش راهی بیروت شد، کسی که سابقه سربازی در ارتش‌ کودک‌کش رژیم صهیونیستی را دارد و یک صهیونیست شناخته شدن و شناسنامه‌دار است.
 
روزنامه لبنانی الاخبار در این باره نوشت: هوکشتاین در تلاشی جدید برای دستیابی به چارچوب دیپلماتیکی که از تشدید تنش میان لبنان و رژیم اشغال‌گر جلوگیری کند، به بیروت بازگشت. این بازگشت که سومین سفر او پس از عملیات «طوفان الاقصی» است، نمی ‌تواند از مذاکرات آتش‌بس در غزه جدا شود، مذاکراتی که واشنگتن برای به نتیجه رسیدن آن پیش از آغاز ماه رمضان فشار می ‌آورد. سفر هوکشتاین از نظر محتوا، تغییری اساسی نسبت سفر قبلی او به بیروت ندارد. طبق گفته منابع آگاه، هوکشتاین به بیروت آمده است تا از لبنان ضمانت ‌هایی بگیرد و آن را به رژیم صهیونیستی عرضه کند اما این مساله قابل بحث و بررسی نیست.
 
این منابع تاکید کردند: هوکشتاین هم‌چنان در حال کار بر روی پیشنهادی است که شامل ترتیبات امنیتی در هر دو طرف مرز مطابق با مفاد قطعنامه ۱۷۰۱ است تا از استقرار گسترده‌تر ارتش لبنان در سراسر منطقه مرزی در کنار نیروهای بین‌المللی و عقب‌نشینی حزب ‌الله از این مناطق و همچنین عقب‌ نشینی ارتش اسرائیل از مناطق مورد منازعه اطمینان حاصل کند. او پیشنهادات خود را با ایده‌ های مربوط به ارائه یک برنامه حمایت اقتصادی برای مناطق جنوبی لبنان همراه کرده و متعهد شده است که شرکت‌ های بین ‌المللی اکتشاف نفت و گاز را در منطقه از سر بگیرند.
 
برخی از کسانی که اعضای هیئت آمریکا با آنها ملاقات کرده‌اند، می ‌گویند: مشخص است که هوکشتاین چیز جدیدی از طرف اسرائیل با خود به لبنان نیاورده است و از نکات منفی و مثبت مذاکرات آتش‌بس در غزه صحبت کرده و تلاش می‌ کند که در این دوره متشنج، اشتباهی رخ ندهد که منجر به یک جنگ بزرگ شود. در هر صورت باید گفت که انگیزه اصلی این سفر، تمایل آمریکایی ‌ها برای جلوگیری از سقوط جبهه لبنان به سمت یک جنگ گسترده است؛ چراکه واشنگتن نگران عواقب فاجعه‌بار احتمالی آن برای منطقه است. /کریم جعفری
 

آمریکا لبنان را تهدید کرد

روزنامه الاخبار در این باره نوشت، «آموس هوکشتاین» مشاور ارشد کاخ سفید که اخیرا به همراه هیاتی به لبنان سفر کرده بود تنها دغدغه‌اش فراهم کردن شرایط بازگشت صهیونیست‌ها به شهرک‌های شمال سرزمین اشغالی در مجاورت مرز لبنان بوده است. طبق این گزارش، هوکشتاین در جریان دیدار با مقامات لبنان خواستار دور کردن رزمندگان حزب‌الله به طول هفت کیلومتر از نوار مرزی شد.

الاخبار نوشت: «خواسته هوکشتاین این بود که به جای حزب‌الله ارتش لبنان در محدوده مذکور مستقر شود تا شهرک نشینان بتوانند به شهرک‌های خود بازگردند. طبق این گزارش، بلینکن حتی با لحنی تهدیدآمیز به لبنانی‌ها گفته است: در غیر این صورت اسرائیل جنگی را علیه حزب‌الله آغاز خواهد کرد و لبنان باید از اتفاقات غزه درس بگیرد.» الاخبار درباره پاسخ مقامات لبنان به فرستاده آمریکا نیز نوشت: «بسته شدن جبهه جنوب لبنان مستلزم بسته شدن جبهه غزه و توقف جنگ در آن است و سپس باید راه حل سیاسی در پیش گرفته شود.»

مقامات لبنان همچنین بر ضرورت اجرای کامل و بدون نقص قطعنامه شماره ۱۷۰۱ شورای امنیت شدند که طبق ان رژیم صهیونیستی باید نقض حریم هوایی و زمینی لبنان را متوقف کند. لبنانی‌ها اعلام کردند که اجرای کامل قطعنامه شورای امنیت یک فرصت واقعی برای آرام شدن اوضاع در مرزها است. در همین راستا، محافل دیپلماتیک به روزنامه الدیار اعلام کردند که هوکشتاین در آخرین مأموریت خود در بیروت شکست خورد و این شکست باعث به تعویق انداختن گفت‌وگوها برای توافق در راستای پایان جنگ شد.

این منابع گفتند، مسئله مهم‌تر شکست هوکشتاین در الزام دو طرف (حزب‌الله و رژیم صهیونیستی) به یک «سقف» محدود از تنش بود و در واقع وی در ترسیم «قواعد درگیری» با هدف عدم گسترش جنگ فعلی ناکام ماند. پیشتر منابع مطلع گفته بودند که هوکشتاین پیامی را از سوی رژیم صهیونیستی به لبنان منتقل کرد مبنی بر اینکه این رژیم جنگ در شمال را آغاز نکرده است. این رژیم در پیام خود مدعی شد، حزب‌الله لبنان جنگ را آغاز کرد و دولت لبنان باید به راه حلی با حزب‌الله دست یابد. 

هوکشتاین پیشنهاد داد که دو طرف به یک راهکار موقت یا مرحله‌ای برای پایان دادن به درگیری‌ها در جنوب لبنان برسند. هوکشتاین تاکید کرد: باید به راه حلی برسیم تا جلوی گسترش جنگ و ویرانی بزرگ در لبنان را بگیریم. نباید حل مشکل جنوب لبنان را به وضعیت غزه ربط داد. اما مقامات لبنانی تاکید کردند راهکار موقت فایده‌ای ندارد و باید به دنبال یک راه حل پایدار بود و این راه حل تنها از طریق اجرای تمام توافق‌نامه‌ها و قوانین بین‌المللی توسط رژیم صهیونیستی ممکن است.


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
اخبار مرتبط