جهان‌آرا با دست خالي سرنوشت جنگ را تغيير داد

به قصد شركت در نماز جماعت با دوربين عكاسي و فيلمبرداري با پاي پياده از محل قرارگاه راهي مسجد جامع خرمشهر شديم. اواسط اذان بود كه به درب ورودي مسجد رسيديم. حي علی‌الصلاه... چهره زيبا و دلرباي پيرمردي جلوي كفشداري مسجد با به دست داشتن يك كيسه توجه ما رابه خود جلب كرد
چهارشنبه، 4 ارديبهشت 1387
تخمین زمان مطالعه: 3 دقیقه
موارد بیشتر برای شما
جهان‌آرا با دست خالي سرنوشت جنگ را تغيير داد
سلام كرديم و وارد شبستان شديم.بين نماز مغرب و عشا بود كه همان پيرمرد ميكروفن را به دست گرفت وگفت من پدر شهيد جهان آرا هستم. اين پير بزرگ با تمام وجود توصيه به خواندن نماز اول وقت و نافله شب و... به مردم به ويژه جوانان نمود. در ذهن با خود مي‌گفتم كه گزينه خوبي است بايد مصاحبه‌اي ترتيب دهم. به همكارم گفتم بعد از نماز با پدر شهيد جهان‌آرا گپ و گفتي كنيم. بعد از نماز ايشان را ديدم كه در همان جاي قبلي جلوي كفش‌داري ميان ازدحام جمعيت و كيسه به دست مردم را تشويق به كمك براي خريد جهيزيه دختران خرمشهري مي‌كند. جلوتر رفتم و گفتم حاج آقا ما بچه‌هاي بوشهر هستيم اگر مزاحم نباشيم مايليم با شما صحبتي داشته‌باشيم.
به اتفاق شما گفته هاي سيد هدايت جهان‌آرا كه پدر سه شهيد سيد علي، سيد محمد علي و سيد محسن جهان‌آرا است را ميخوانيم.
من متولد سال 1304 و 85 سال سن دارم. كار من اين است كه براي فقرا پول جمع كنم. تهران هم كاري ندارم مگر براي كمك كردن به مردم خرمشهر، اينجا هر كسي از فقرا بخواهد ازدواج كند جهيزيه‌اش را از تهرن برايش مي‌فرستيم.
من اصليتم شوشتري است ولي 38 سال در خرمشهر زندگي كردم.
زمان جنگ اينجا بوده‌ام. بچه‌هايم در جنگ بوده‌اند. من كه چيزي از دستم برنمي‌آمد. خواربار و اسلحه مي بردم و زخمي‌ها را به پشت جبهه برمي‌گرداندم.
اين مسجد را مي‌بينيد. زماني ستاد جنگ بود. اسلحه‌ها اينجا مي‌آمد. خواربار اينجا مي‌آمد. زخمي‌ها را اينجا مي‌آوردند، دستور جنگ از اينجا داده مي‌شد.
بچه‌ها بودند كه توانستند با عده‌اي كم جلوي چند لشكر مسلح را بگيرند. دنيا حيران است كه اين بچه‌هاي خرمشهر چطور توانستند اين كار را بكنند. آقاي درويش يكي از فيلم‌سازان ايراني كه فيلمي درست كرده سه ماه پيش به من تلفن زد و گفت: من رفته‌بودم لندن از بي‌بي‌سي زنگ زدند و گفتند چطور شد عراق كه بايد بعد از يك هفته مي‌آمد تهران را فتح كند در خرمشهر ماند؟ مگه مدافعين خرمشهري چقدر بودند؟ گفتم: سه هزار نفر. گفت: مگر امكان دارد. فرمانده كي بود؟ گفتم جواني به نام جهان‌آرا. درويش گفت: يك ساعت پيرامون جهان آرا سوال كردند و من جواب دادم. گفت: پاريس 5 روز توانست مقاومت كند. كويت 7 ساعت توانست مقاومت كند. مگر جهان آرا كه بود كه اين كار را كرده؟ گفتم: آقاي جهان‌آرا به امر رهبرش عمل كرد در حالي كه صدام نتوانست 5 روز بغداد را نگهداري كند اما جهان‌آرا با دست خالي توانست سرنوشت جنگ را تغيير دهد.
وي ادامه داد توصيه من به جوانان اين است كه هواستان را جمع كنيد، نمازتان را به وقت بخوانيد، اطاعت از پدر و مادر كنيد، غيبت نكنيد، هر وقت بيكاريد صلوات بفرستيد.
سيد در پاسخ به اين سوال كه در ايام اردوهاي راهيان نور به سر مي‌بريم شما حضور و شور و شوق مردم به‌ويژه جوانان را چطور ارزيابي مي‌كنيد گفت: اين جوانان جنگ را نديده‌اند، يعني نبوده‌اند كه جنگ را ببينند ولي با حضور در اينجا و آثار جنگ را ببينند تا به قدرت ايمان جوانان ديروز بيشتر يقين حاصل كنند.


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.