متخصص ایرانی بر سکوی نخست المپیاد نفت سال 2008 ایستاد

دکتر رضا طاهری دانشجوی دکترای مهندسی نفت موفق به کسب رتبه نخست مسابقات دانشجویی نفت سال 2008 در کشور عمان شد. به گزارش شانا، دکتر رضا طاهری که در دانشگاه صنعتی کرتین استرالیای غربی با ارائه مقاله ای با عنوان «کاربرد تصاویر ماهواره ای و مناطق فازی در اکتشاف نفت» با کسب رتبه اول در مسابقات دانشجویی المپیاد نفت سال 2008 موفق به شرکت در رقابت های جهانی دانشجویی در آمریکا شد.
شنبه، 14 ارديبهشت 1387
تخمین زمان مطالعه: 5 دقیقه
موارد بیشتر برای شما
متخصص ایرانی بر سکوی نخست المپیاد نفت سال 2008 ایستاد

دکتر رضا طاهری دانشجوی دکترای مهندسی نفت موفق به کسب رتبه نخست مسابقات دانشجویی نفت سال 2008 در کشور عمان شد.

به گزارش شانا، دکتر رضا طاهری که در دانشگاه صنعتی کرتین استرالیای غربی با ارائه مقاله ای با عنوان «کاربرد تصاویر ماهواره ای و مناطق فازی در اکتشاف نفت» با کسب رتبه اول در مسابقات دانشجویی المپیاد نفت سال 2008 موفق به شرکت در رقابت های جهانی دانشجویی در آمریکا شد.

دکتر رضا طاهری در گفت و گو با خبرنگار شانا در باره نحوه برگزاری این مسابقات اظهار داشت: مرحله اول این مسابقات در ایران برگزار شد که در این مرحله شرکت کنندگان کشورمان 100 مقاله به انجمن بین المللی مهندسان (SPE) در رشته های حفاری، اکتشاف، مخازن، بهره برداری و دیگر گرایش های رشته مهندسی نفت در ایران ارائه کردند که از این تعداد شش مقاله در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا به عنوان مقاله برتر در رشته مهندسی نفت در بخش بالادستی انتخاب شدند و برای شرکت در مسابقات ناحیه ای به کشور عمان اعزام شدند.

وی افزود: پس از رقابت شرکت کنندگان منطقه خاورمیانه با یکدیگر منتخبان هر مقطع جهت شرکت در رقابت جهانی با دیگر کشورهای جهان به مسابقه دانشجویی در رشته های نفت و گاز به کشور آمریکا اعزام خواهند شد.

طاهری در باره نحوه حضور خود در مسابقات دانشجویی المپیاد نفت سال 2008 گفت: از طریق عضویت در انجمن بین المللی مهندسان (SPE) در ایران در این مسابقات شرکت کردم که در مرحله ناحیه ای این مسابقات در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا در بین شرکت کنندگان منطقه خاورمیانه موفق به کسب رتبه نخست شدم و در مرحله بعد جهت شرکت در رقابت های جهانی مسابقات دانشجویی در رشته های نفت و گاز به آمریکا اعزام خواهم شد.

وی در باره مزیت برگزاری این مسابقات برای کشورمان بیان داشت: یکی از مزیت های اصلی شرکت در این مسابقات کسب اعتبار علمی و آشنایی با مجامع بین المللی برای دانشجویان کشور است که از این طریق می توانیم پتانسیل های خود را در مجامع بین الملل معرفی کنیم.

او با تاکید بر حضور دانشگاهیان کشورمان در پروژه ها و بخش های مختلف صنعت نفت کشور تصریح کرد: با تقویت بسترها، زیرساخت ها و بخش های مقدماتی صنعت نفت و همچنین اطلاع رسانی نیازهای صنعت به دانشگاه زمینه لازم برای حضور متخصصان در این صنعت فراهم می شود.

طاهری افزود: همچنین دانشگاه باید در راستای نیازهای صنعت حرکت کند و به صورت کاربردی پروژه ها و فعالیت های خود را تعریف کند، در این صورت است که صنعت برای استفاده از پروژه های محققان به سراغ دانشگاه می آید.

او اظهار داشت: در حال حاضر بیشتر پروژه های صنعت نفت در اختیار متخصصان خارجی قرار می گیرد، که این امر نشان دهنده لزوم تقویت بیشتر ارتباط دانشگاه و صنعت است و این مهم فراهم نمی شود مگر این که نیازهای صنعت به دانشگاه و مراکز تحقیقاتی علمی اطلاع رسانی شود تا از این طریق زمینه جذب نیروهای متخصص دانشگاهی در صنعت نفت فراهم شود.

وی با اظهار علاقه مندی برای فعالیت در صنعت نفت کشور گفت: یکی از شرایط اولیه برای حضور متخصصان در صنعت نفت فراهم آوردن محیطی آرام و علمی برای محققان است که به راحتی بتوانند به امکانات تحقیقاتی دست یابند.

دکتر کورش خدیوی دانشجوی دکترای مهندسی نفت از دانشگاه شریف نیز با ارئه مقاله ای در باره «طراحی تزریق گاز و بهینه سازی مرحله ابتدایی توسعه میدان نفتی» توانست در المپاد دانشجویی نفت سال 2008 در مقطع دکترا و کارشناسی ارشد رتبه دوم را در در بین 100 شرکت کننده در ایران کسب کند.

خدیوی نیز با تاکید بر لزوم ارتباط صنعت و دانشگاه برای حضور متخصصان دانشگاهی در صنعت نفت گفت: یکی از موانع اصلی که صنعت نفت برای دانشگاه قائل است افتادن در دام حفظ اطلاعات است که این امر دسترسی به اطلاعات تخصصی حوزه های نفتی را برای محققان و پژوهشگران مشکل می کند.

وی افزود: صنعت نفت باید این اطلاعات را درجه بندی و طبقه بندی کند تا از این طریق اطلاعات مورد نیاز دانشجویان و محققان را در دسترس آنها قرار بگیرد.

او تصریح کرد: با توجه به این که در حال حاضر در صنعت نفت مراکز تحقیق و توسعه مجهزی برای رفع مشکلات صنعت فعالیت می کنند ما معتقدیم که صنعت نسبت به دانشگاه جایگاه بالاتری دارد، بنابراین از اساتید دانشگاه هم انتظار داریم که با صنعت نفت تعامل و ارتباط نزدیکتری برقرار کنند.

خدیوی ادامه داد: اگر این تعامل و آشنایی بین مسئولان دانشگاه و صنعت صورت بگیرد سرمایه های علمی و دانشگاهی ما به صنعت نفت معرفی خواهند شد و مطمئنا صنعت هم در توجه به این سرمایه های علمی کوتاهی نخواهد کرد.

حورا مظفر نیز یکی دیگر از دانشجویان کارشناشی ارشد دانشگاه شریف است که موفق به کسب رتبه اول در ایران و رتبه سوم در مسابقات دانشجویی نفت سال 2008 در کشور عمان شد.

همچنین محمد رستگار در مقطع کارشناسی ارشد، علی کرمی مقدم و آرش معدل حقیقی در مقطع کارشناسی در رشته مهندسی نفت و دیگر گرایش های این رشته از دیگر شرکت کنندگانی هستند که در ایران موفق به کسب رتبه های اول تا سوم در مسابقات دانشجویی نفت سال 2008 شدند.

 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.