توافقنامه امنيتي عراق-آمريكا كاملا به سود واشنگتن است

مشاور سياسي نخست‌وزير سابق عراق موافقتنامه پيشنهادي ارائه شده از سوي آمريكا به دولت عراق را كاملا به سود واشنگتن دانست و اعلام كرد: اين توافقنامه هيچ چيزي براي عراقي‌ها ندارد و با امضاء آن دست، سر و پاي آنها كلا در بند آمريكا خواهد بود.
سه‌شنبه، 24 ارديبهشت 1387
تخمین زمان مطالعه: 3 دقیقه
موارد بیشتر برای شما
توافقنامه امنيتي عراق-آمريكا كاملا به سود واشنگتن است
"جواد طالب" در گفت‌وگو با خبرگزاري فارس با اشاره به مفاد توافقنامه مورد بحث ميان مقامات آمريكايي و عراقي و فراهم كردن زمينه براي امضاء آن از سوي طرفين اظهار داشت: آمريكايي‌ها تا اين لحظه پيش نويسي از اين موافقتنامه را به مقامات عراقي ارائه كرده‌اند كه داراي 20 بند است كه چهار بند آن به ظاهر به نفع عراقي‌ها و 16 بند ديگر تماما به نفع آمريكايي‌ها است.
وي با بيان اينكه در بررسي اين چهار بند كه به ظاهر به نفع عراقي‌ها است، ملاحظه مي‌شود كه تمام 20 بند به نفع آمريكايي‌ها است، تصريح كرد: اين موافقنامه هيچ چيزي براي عراقي‌ها ندارد و هيچ كشور مستقلي نمي‌تواند چنين موافقتنامه‌اي را بپذيرد زيرا با امضاء آن دست، پا و گردن و كلا همه در بند آمريكا قرار خواهند گرفت.
مشاور سياسي ابراهيم جعفري با اعلام اينكه آمريكايي‌ها صرف‌نظر از اين 20 بند موجود در توافقنامه، عنوان مي‌كنند " ما فكر نمي‌كنيم يك روزي از عراق بيرون برويم"، تاكيد كرد: گروه‌هاي عراقي دستشان براي امضاء نكردن توافقنامه باز است و سرنيزه آمريكا بر بالاي سرشان قرار ندارد. آمريكايي‌ها در صدد زمينه‌سازي براي امضاء اين توافقنامه هستند و حتي امكان دارد كه اين ظاهر مسئله باشد و در پس آن قرار و مدارهاي ديگري را گذشته و آن را از طريق پارلمان به تصويب برسانند.
طالب درگيري‌هاي صورت گرفته ميان گروه صدر و برخي از نيروهاي دولت عراق را نيز نشات گرفته از اين مسئله دانست و گفت: اين جنگ تمام عيار، براي فراهم كردن زمينه جهت امضاء توافقنامه است. آنها صدري‌ها را به عنوان تروريست معرفي كردند تا مانع از حضور آنها در فعاليت‌هاي سياسي، پارلمان و انتخابات استان‌ها شوند.
وي با بيان اينكه اگر اين روند ادامه پيدا كند گروه‌هاي درگير در مسئله امضاء پارلمان را براي تصويب موافقتنامه خواهند گرفت، ادامه داد: اما اين مسئله نمي‌تواند ادامه پيدا كند زيرا عراقي‌ها احساس خواهند كرد گرچه از اسارت خونخواري مانند صدام راحت شده‌اند اما در اسارت خونخوار مسلح‌تر و قدرتمندتري از صدام كه توانايي دزدي آن خيلي بيشتر است، گرفتار شده‌اند.
مشاور سياسي نخست‌وزير سابق عراق با بيان اينكه اكنون بر بيانيه‌ها و مواضع ارائه شده از سوي گروه‌هاي مختلف عراق در خصوص مخالفت با اين پيش نويس موافقتنامه امنيتي نمي‌توان حساب كرد، تاكيد كرد: برخي گروه‌ها در ظاهر مخالفت مي‌كنند اما موقع راي‌گيري به آن راي خواهند داد و در حال حاضر صدري‌ها و دكتر ابراهيم جعفري مخالفين امضاء اين موافقتنامه هستند.
طالب درباره مواضع مرجعيت عراق نيز عنوان كرد: مرجعيت تاكنون به طور رسمي مواضع خود را اعلام نكرده زيرا توافقنامه در حد پيش نويس است.
وي درباره اخباري مبني بر همكاري صدري‌ها، ابراهيم جعفري و اياد علاوي براي ايجاد ائتلافي عليه امضاء اين توافقنامه گفت: در حال حاضر تنها مخالفين اين توافقنامه صدري‌ها و جعفري است و اين دو در حال شكل دادن جرياني هستند كه هسته‌ اصلي‌اش همين دو گروه است.اياد علاوي هم محال است كه عليه اين توافقنامه قدمي بردارد.
مشاور سياسي نخست‌وزير سابق عراق با بيان اينكه اكنون رايزني‌ها و مذاكراتي از سوي ابراهيم جعفري با اياد علاوي درباره همكاري ميان طرفين براي انتخابات استان‌ها در جريان است، اظهار داشت: طرفين بر يك به يك موضوعات براي همكاري با يكديگر گفت‌وگو مي‌كنند و با اينكه در مورد توافقنامه امنيتي آمريكا نيز مذاكراتي دارند اما محال است كه علاوي با آن مخالفت كند.


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.