راسخون :
مسئول ستاد بازسازی عتبات عالیات استان اصفهان در گفتگو با خبرنگار راسخون گفت: ضريح بزرگ قتلگاه امام حسين (ع) كه به دست هنرمندان اصفهاني ساخته شده بود، همزمان با پیروزی انقلاب اسلامی (روز 22 بهمن) در ضلع شرقی گودال قتلگاه سیدالشهدا (ع) نصب می شود.
علی حیدری افزود: این ضریح که با کمک مردم خیر اصفهانی و ستاد بازسازی عتبات عالیات این شهر ساخته شد، روز 28 دی ماه سال جاری با حضور استاندار و جمعی از مسئولان استانی رونمایی شد و از سی ام دی ماه سال جاری به حرکت در آمد و در مسیر حرکت با استقبال گسترده ی مردم روبرو بوده است.
مسئول ستاد بازسازی عتبات عالیات استان اصفهان تصریح کرد: همزمان با تاجگذاري حضرت بقيهالله )عج) قرارداد پروژه ساخت پنجرههاي ضريح قتلگاه حضرت سيدالشهدا (ع) منعقد شد و اين طرح مصادف با شهادت حضرت زهرا (س) در 15 مرداد سال جاري در كارگاه آفرينشهاي هنري ستاد بازسازي عتبات عاليات استان اصفهان با حضور هنرمندان قلم زن و ميناكار اصفهاني كار خود را آغاز كرد.
وی به اهداف ساخت این ضریح اشاره کرد و گفت: بدلیل ازدحام جمعیت، زائرین نمی توانستند قتلگاه آن حضرت را بدرستی زیارت کنند که با نصب این ضریح آقایان و بانوان با سهولت می توانند این ناحیه مقدسه را زیارت کنند.
مصطفی طاووسی ضمن تقدیر و تشکر از مردم خیر و عاشق اهل بیت کشورمان که این ضریح را با استقبال خوبی بدرقه کرده اند، با اعلام مسیرهای حرکتی این کاروان، خاطر نشان کرد: علاوه بر مردم اصفهان و شهرستانهای اطراف، عاشقان دلسوخته ی حسینی در قم، تهران و... می توانند با بدرقه این ضریح علاقه خود را نسبت به ائمه اطهار بویژه حضرت سید الشهدا(ع) ابراز دارند.
مسئول پشتیبانی ستاد بازسازی عتبات عالیات استان اصفهان به ذکر جزییات این ضریح گفت: محل نصب ضریح کوچک، صحن مطهر بارگاه ملکوتی حضرت اباعبدالله الحسین(ع) و محل نصب ضریح بزرگ در ایوان بارگاه ملکوتی آن حضرت می باشد.
طاووسی به ابعاد این طرح به ترتیب از بزرگ به کوچک اشاره و تصریح کرد: ابعاد این ضریح عبارتند از: طول 300 و عرض 227 و ضخامت 15 سانتی متر، ضریح کوچک طول 160 عرض 224 و ضخامت 18 سانتی متراست ضریح کوچک شامل 2 دهنه، هر دهنه شامل 96 عدد گوی و 192 عدد ماسوره از جنس نقره با عیار 92/5 وضریح بزرگ شامل 4 دهنه که جزییات آن شبیه ضریح کوچک است،می باشد.
وی در ادامه افزود: جنس سازه فلزی چهار چوب،استنلس استیل تیپ 304 و چوب بکار رفته در دهانه ها از نوع ساج برمه حدود 50 سانتیمتر مکعب است.
مسئول پشتیبانی ستاد بازسازی عتبات عالیات استان اصفهان به مقدار طلا، مس و برنج به کار رفته در این طرح اشاره و خاطر نشان کرد: مقدار طلای بکار رفته 500گرم با عیار99/999 ، مس مصرفی 40 کیلوگرم بصورت ورق 1/5، برنج و بصورت لوله در ضریح بزرگ 150 کیلوگرم ودر ضریح کوچک 195 کیلوگرم و نقره بکار رفته 325 کیلوگرم با عیار 92/5 است.
طاووسی آبکاری طلای ضریح های مطهر را به روش الکترولیز اعلام کرد و افزود: قلمزنی به روش برجسته کاری و طرح بصورت هشتی با اقتباس از ضریح مطهر امام رضا (ع) شامل 11 عدد پنجی با خط ثلث با مضامین مرتبط با حضرت سیدالشهدا (ع) است.
وی به مینا کاری این طرح اشاره و تصریح کرد: میناکاری پرداز زنی قطعه ای ضریح های بزرگ و کوچک به ترتیب شامل: 14 و 16 قطعه مینا که شامل 2 و 4 عدد گل و بوته و 12 عدد خط، گل و بوته با زمینه لاجورد است، همچنین مطالب استفاده شده در میناکاری شامل دعای ندبه ، زیارت ناحیه، آیه های 106و 107 سوره صافات، 33 و 69 آل عمران و صفات آن حضرت در هر دو ضریح می باشد.
مسئول پشتیبانی ستاد بازسازی عتبات عالیات اصفهان، وزن کل ضریح بزرگ را 900 و کوچک را 800 کیلوگرم اعلام کرد و گفت: مدیریت این پروژه با مهندس حمید میر خشتی، ناظر کیفی استاد اسدالله شاه میوه و طراحی نقوش آنرا استاد مهدی علمداری برعهده داشته اند.
طاووسی دیگر اساتید این طرح را معرفی و عنوان داشت: اساتید قلمزن عباس شیرانی، مصطفی فلفلیان، مهدی عسگری و مهدی جزی، مونتاژ و زرگری با مسعود طائبی پور، مینا کاری احمدرضا اناری، پرداخت کاری و ساخت قلم محسن دروشی، ساخت سازه فلزی مهندس عباس فخاری، فلزکاری، جهرمی زاده و مدنی، ماشین تراش و فرزکاری استاد شیرانی، ضیائی و کلاهدوز، استیل کاری سبک استاد حفیظی، طراحی قطعات لوله ای مهدی رفیعی، گرافیک و سه بعدی ساز مصطفی قدیری، نصب پلی آمید عباسی و نجاری این ضریح ها با استاد محسن خداپرست بوده است.
طبق برنامه ی پیش بینی شده توسط ستاد بازسازی عتبات عالیات استان اصفهان، این ضریح ها روز 22 بهمن سال جاری در ضلع شرقی گودال قتلگاه سیدالشهدا (ع) نصب می شود.
کارگاه آفرینش های هنری متعلق به ستاد بازسازی عتبات عالیات اصفهان واقع در خیابان سپه این شهر است که کار ساخت و ساز این ضریح و دیگر برنامه ها را به عهده داشته و همه روزه از ساعت 9 صبح الی 5 بعدازظهر پذیرای بازدیدکنندگان عزیز از این مجموعه و طرحهای آن است.
1007/ /1001/
جذب خبرنگار افتخاری