استقلال در احاطه مثلث اعراب

تیم استقلال که به عنوان قهرمان فصل گذشته رقابت های لیگ برتر ایران، جواز حضور در لیگ قهرمانان آسیا را به دست آورده است، در گروه با تیم های الاهلی عربستان، الجزیره و الغرافه قطر هم گروه است .
پنجشنبه، 29 بهمن 1388
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
استقلال در احاطه مثلث اعراب
راسخون:   با هم نگاهی داریم به وضعیت تیم های این گروه.
 
استقلال( ایران)

شهر: تهران
تاسیس: 24 دسامبر 1945
استادیوم: آزادی
ظرفیت:100هزارنفر
مدیر عامل: امیر رضا واعظی آشتیانی
سرمربیس: صمد مرفاوی
رنگ پیراهن: آبی با شورت سفید وجوراب آبی

استقلال یکی از دو قطب بزرگ فوتبال ایران ویکی از دو تیم پر طرفدار ایران وآسیاست. این باشگاه ابتدا با نام دوچرخه سوران تاسیس شد واندکی بعد به تاج تغییر نام یافت وپس از انقلاب سال 1357، با نام استقلال در میادین حاضر شد.
استقلال دومین تیم پر طرفدار آسیا محسوب می شود که با دو عنوان قهرمانی در این رقابت ها، یک نایب قهرمانی ودو مقام سومی در این زمینه در میان تیم های ایرانی رکورد دار است.
درلیگ داخلی نیز آبی ها با شش قهرمانی در کنار پرسپولیس پیشتازند..آبی ها البته 5 بار نیز جام حذفی را فتح کردند.
 
جام باشگاه های آسیا
افتخارات آبی ها در آسیا همه به دوران طلایی دهه 70 و90بر می گردد. آنها برای نخستین بار در سال 1971 به این جام چنگ زدند وسپس در سال 1991 دوباره این افتخار را تکرار نمودند. دو مقام سومی در سال های 92 و99 نیز کوله بار آبی ها را پر بارتر می کند.
 
ستاره های معروف
استقلال خاستگاه جمعی از بزرگترین ستاره های تاریخ فوتبال ایران بوده، ایرج دانای فدر، حسن روشن، غلامحسین مظلومی،پرویزمظلومی،آندرانیک اسکندریان، ناصر حجازی، بهتاش فریبا، امیر قلعه نویی، علیرضا منصوریان، جواد زرینچه، مهدی پاشازاده و...... از جمله ستاره های بزرگ استقلال هستند که سابقه حضور در جام جهانی را دارا هستند.
زدراکو رایکوف سرمربی شهیر انگلیسی نیز بزرگترین مربی تاریخ فوتبال این باشگاه محسوب می شود که حد فاصل سال هی 1969 تا 1976 هدایت این تیم را برعهده داشت. در میان مربیان خارجی آبی ها البته می توان به یوگنی سوکوموروخوف روس ورولند کخ آلمانی نیز اشاره کرد.
 
ستاره های فعلی
در استقلال فعلی فابیو جان واریو برزیلی، لژیونر سرشناس این تیم محسوب می شود. در این قاب البته نمی توان از پائولو رینالدو کروزادو پرویی نام نبرد.در میان ستاره های داخلی نیز از آرش برهانی،  خسرو حیدری وحسین کاظمی می توان نام برد
 
الاهلی(عربستان)

شهر: جده
تاسیس: 1937
استدیوم: پرنس سلطان بن فهد استادیوم
ظرفیت: 24 هزار نفر
مدیر عامل: عبدالعزیز الانکری
سرمربی: گوستاووآلفارو
رنگ پیراهن: سفید، شورت سفید وجوراب سفید

الاهلی یکی از با سابقه ترین و بزرگترین تیم های عربستان است که جزو تیم های مطرح وریشه دار فوتبال عربستان محسوب می شود. دوران طلایی سبزها در دهه 80 رقم خورد. آنجا که فاتح بی چون وچرای شبه جزیره محسوب می شدند.
الاهلی نخستین تیمی بود که موفق شد در فوتبال عربستان لیگ و جام حذفی را تو امان فنح کرده و به اصطلاح "دبل" کند. در سال 1978 الاهلی موفق به این شاهکار بزرگ شد تا نام خود را در کتاب تاریخ فوتبال عربستان ثبت کند.
آنها همچنین بیش از 10 بار فاتح "کنیگز کاپ" یا همان جام حذفی عربستان شده اند ودر این زمینه رکورددار هستند. سه مقام قهرمانی جام باشگاه های عرب وجام باشگاه های خلیج ازدیگر افتخارات آنهاست.
 
جام باشگاه های آسیا
الاهلی برخلاف لیگ عربستان در آسیا سابقه چندان پر رنگی ندارد.آنها صرف نظر از سال 1986 که به فینال پا گذاشتند در سه حضور دیگر موفق نبوده اند. در فصل 2003-2002 در دور سوم، در فصل2005-2004 در مرحله یک چهارم نهایی ودر فصل 2008-2007 در مرحله گروهی حذف شده اند تا کارنامه نه چندان پر بار الاهلی در آسیا شکل بگیرد.
 
ستاره های معروف
الاهلی در طول سالیان طولانی، ستاره های بیشماری از اقصی نقاط دنیا در ترکیب خود داشت. از حسین عبدالغن بزرگترین مدافع تاریخ عربستان گرفته تا روبرتو آکونا ملی پوش پاراگوئه وسرجیو ریکاردو برزیلی از جمله سرشناس ترین ستاره های تاریخ الاهلی بودند اما بدون تردید هرگز به گرد پای ستاره های روی نیمکت این تیم نمی رسند.
تله سانتا سرمربی فقید فونبال برزیل سرشناس ترین چهره ای بوده که در سالهای 83 تا85 روی نیمکت این تیم نشسته. لوئیز فیلیپه اسکولاری سر مربی اسبق تیم ملی پرتغال وباشگاه چلسی از دیگر مربیان بزرگی بوده که در سال های 90 و91 هدایت الاهلی رابرعهده داشتند. محمود الجوهری مصری سر مربی اسبق اردن نیز در سال 85 مربی الاهلی بوده است.
 
ستاره های فعلی
در ترکیب فصل جاری الاهلی دو ستاره آرژانتینی دیده می شود. سباستین راسکولدا که با پیراهن شماره 10 به نوعی پلی میکر الاهلی محسوب می شود وخاویر تولدو که با شماره 23 مهاجم این تیم است. خوزه میر موسکرا اروگوئه ای نیز در خط دفاع بازی می کند تا به نوعی ستون فقرات الاهلی با ستاره های آمریکای جنوبی شکل بگیرد.
 
الغرافه(قطر)

شهر: دوحه
تاسیس: 1979
استادیوم: الغرافه
ظرفیت: 25 هزارنفر
مدیرعامل: حامد بن طاهر الطانی
سرمربی: چیائو جونیو(برزیل)
 رنگ پیراهن: زرد، شورت آبی و جوراب سفید

الغرافه از قدیمی ترین باشگاه های قطر است وجزو حاشیه دارترین وپر افتخارترین باشگاه های این کشور محسوب می شود. الغرافه از سال 2004 به الاتحاد دوحه تغییر نام داد اما کماکان در میان هوداران ودر فوتبال آسیا به الغرافه شهره است.
آنها در فصل گذشته به جام قهرمانی "قطری لیگ" چنگ زدند وبا شش قهرمانی در این جام جزو تیم های پر افنخار محسوب می شوند. شش مقام قهرمانی کاپ امیر قطر یا جام حذفی قطر در کنار یک جام پادشاهی یا همان سوپر جام ویک قهرمانی جام عرب از دیگر افتخارات آنها محسوب می شود.

جام باشگاه های آسیا
الغرفه تاکنون چهار دوره در رقابت های لیگ قهرمانان آسیا حضور داشته وبه غیر از فصل 2003- 2002 که در منطقه غرب آسیا تا دور سوم حذفی پیش رفت در باقی ادوار حضورش یعنی سال های 2006، 2008و2009 در همان مرحله گروهی حذف شد. سه دوره حضور در جام باشگاه های آسیا در سال های 96-95،97-96و98-97 
نیز دستاوردی جز حضور در مرحله یک چهارم نهایی در دور آخر نداشته. حضور در مرحله اول دور حذفی 1994 جام باشگاه های آسیا نیز دیگر بخش کارنامه نه چندان پر بار الغرافه را درآسیا تشکیل می دهد.
 
ستاره های معروف
الغرافه در سال های طولانی میعادگاه بخشی از بزرگترین ستاره های دنیا بوده، آنتونی یبوآ مهاجم بزرگ غنایی، مارسل دسایی کاپیتان تیم ملی فرانسه، هاکان یاکین کاپیتنا تیم ملی سویس، سونی آندرسون مهاجم تیم ملی برزیل، جونینیو پرنامبوکانوهافبک تیم ملی برزیل ویکی از بهترین کاشته زن های دنیا، علاء ومحمد هبیل مهاجمان بزرگ تیم ملی بحرین، پائولو ونچاپ بزرگترین ستاره فوتبال کاستاریکا، نشاط اکرم، یونس محمود وعماد رضا سه ستاره بزرگ عصر فعلی تیم ملی عراق از جمله بزرگترین ستاره های معروف الغرافه بودند. سیروس قایقران، کاپیتان فقید تیم ملی وباشگاه ملوان تنها ایرانی تاریخ الغرافه بود که در فصل91-90 پیراهن این تیم را برتن کرد.
 
ستاره های فعلی
جو نینیو پرنامبوکانو، ستاره اسبق لیون سرشناس ترین ستاره الغرافه است که بازوبند کاپیتانی را بربازو می بندد وبه عنوان محوری ترین وکلیدی ترین بازیکن این تیم است. یونس محمود، کاپیتان ومهاجم تیم ملی عراق وآرائوخو مهاجم برزیلی به نوعی خط حمله الغرافه محسوب می شوند.
 
الجزیره(امارات)

شهر: ابوظبی
تاسیس: 19مارچ1974
استادیوم: محمد بن زاید
ظرفیت: 40 هزار نفر
مدیر عامل: شیخ منصور بنزاید آل نهیان
سرمربی: آبل براگا(برزیل)
رنگ پیراهن:سفید،شورت مشکی وجوراب قرمز

الجزیره در سال 1974 از ادغام دو باشگاه خالد وباتین تاسیس شد. این باشگاه از بدو تاسیس توسط خاندان آل نهیان اداره شده وسه پسر این خانواده شامل محمد خلیفه، راشد بن حمدان وسپس شیخ سعید اداره آن را برعهده داشته اند.
الجزیره فصل گذشته در امارات به مقام دوم رسید که به نوعی بهترین نتیجه تاریخ این باشگاه محسوب می شود. مقام قهرمانی کاپ امارات وجام خلیج در سال 2007 از دیگر افتخارات این باشگاه محسوب می شود.
 
جام باشگاه های آسیا
آنها تاکنون سابقه حضور در این رقابت ها رانداشته اند وبه نوعی تیم تازه وارد لیگ قهرمانان آسیا محسوب می شوند.
 
ستاره های معروف
رافائل سوبین وفرناندو بایانو، دو ستاره ملی پوش برزیلی در این سال ها پیراهن این تیم را برتن کرده اند.ژرژوه آبزرگترین ستاره تاریخ فوتبال لیبریا وفیلیپ کوکو ملی پوش هلند، از دیگر ستاره های بزرگ تاریخ الجزیره هستند.
 
ستاره های فعلی
عبدالرحمان جمعه، راشد عبدالرحمان وسبیت خاطر ستاره های ملی پوش الجزیره محسوب می شوند.
روزاریو وریکاردو اولیویرا، دو ستاره برزیلی این تیم ودیاکی وتونی، دو ستاره آفریقایی این تیم محسوب می شوند. مایکل بیو چمپ، دروازبان تیم ملی نیوزلند نیز عضو الجزیره است تا به نوعی یک تیم چند ملیتی را شاهد باشیم.
1030/2759/

 


جذب خبرنگار افتخاری


نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
موارد بیشتر برای شما