نقد شفاهی فیلم‌های اکران؛

خرازی‌ها: «شبانه‌روز» سینما نیست

یک منتقد گفت: کارگردان‌های کاربلد «شبانه» و «شبانه روز» سینما و تصویر را خوب می‌شناسند اما این فیلم‌ها سینما نیستند. سینما قدری ادبیات هم لازم دارد.
شنبه، 29 مرداد 1390
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
خرازی‌ها: «شبانه‌روز» سینما نیست

ویرایش عکس خرداد 99

راسخون: «شهرام خرازی‌ها» عضو انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران در گفت‌وگو با خبرنگار سینمایی فارس در مورد فیلم سینمایی «شبانه روز» ساخته کیوان علی‌محمدی و امید بنکدار، بیان داشت: فیلم سینمایی «شبانه روز» مجموعه‌ای است از چند کلیپ مطول که پشت سر هم ردیف شده و به نمایش در می‌آیند. این فیلم سینما نیست.
 

وی در ادامه افزود: فیلم سینمایی «شبانه روز» از چهار داستان مجزا تشکیل شده که به صورت پراکنده و کاملاً بی‌ارتباط با یکدیگر به تصویر کشیده شده‌اند. اگر داستان‌های مجزای فیلم به صورت جداگانه و در قالبی اپیزودیک به نمایش در می‌آمدند آنگاه فیلم سینمایی «شبانه روز» قابل تحمل‌تر می‌شد هر چند در آن صورت هم باز نمی‌شد فیلم سینمایی تلقی‌اش کرد.
 
این منتقد در ادامه به فارس، گفت: داستان‌های مینی‌مال فیلم سینمایی «شبانه روز» ارتباط محکمی با هم ندارند. کل فیلم هم به ارکستری می‌ماند که هر یک از اعضایش بی‌توجه به دیگر اعضاء، ساز خود را می‌زند؛ خیلی هم خارج می‌زنند!؟ 
 
خرازی‌ها تصریح کرد: کشاندن انبوه بازیگر، استار پولساز و مشهور به جلوی دوربین نیز دردی از فیلم دوا نمی‌کند و فقط برای رونق بخشیدن به گیشه کارآیی دارد. این کار فقط باعث شده تا فیلم سینمایی «شبانه روز» به کولاژ خوش نقش و نگار و آلبوم عکس‌های ستارگان سینمای ایران تبدیل شود.
 
 عضو انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی ایران در ادامه افزود: گریم حجیم «حامد بهداد» برای فیلم یک امتیاز محسوب نمی‌شود. ناشناخته ماندن چهره وی به کمک گریم چه کاربردی دارد؟ آیا سیاه و سفید بودن بی کارکرد اپیزود عهد قاجار نتیجه خاصی برای فیلم در پی دارد؟ مثلاً اگر این اپیزود را به صورت رنگی می‌دیدیم در درک قصه دچار مشکل می‌شدیم یا استراکچر فیلم آسیب می‌دید؟چرا داستان‌هایی را که می‌توان راحت و روان تعریف کرد و به تصویر کشید، این قدر پیچیده تصویر شده‌اند؟!  
 
این منتقد و روزنامه‌نگار در ادامه افزود: «کیوان علی‌محمدی» و «امید بنکدار» با انتخاب لحن و سبکی پیچیده برای صدا، متن و تصویر ادای روشنفکرهای دهه شصت را در آورده‌اند. قالبی که فعلاً در ایران جواب نمی‌دهد و قطعا خودشان هم این نکته را می‌دانسته‌اند و به همین خاطر هم برای گریز از شکست اقتصادی دست به دامن ستاره‌ها شده‌اند. 
 
این منتقد در ادامه خاطرنشان کرد: تجربه‌گرایی یک ضرورت برای سینمای ایران است اما هر کاری زمان خاص خود را دارد. تماشاگر ایرانی در حال حاضر نمی‌تواند(شاید هم نمی‌خواهد) با فیلم‌هایی از جنس «شبانه» و «شبانه روز» ارتباط برقرار کند؛ شاید بیست، سی سال دیگر این جور سبک سینمایی هم در مملکت ما جا بیفتد و مورد پذیرش مردم قرار گیرد.تماشاگر ایرانی دوست ندارد از فیلم جا بماند و مورد تحقیر کارگردان قرار گیرد. 
«شهرام خرازی‌ها» در پایان این گفت‌وگو خاطرنشان کرد: کارگردان‌های کار بلد «شبانه» و «شبانه روز» سینما و تصویر را خوب می‌شناسند اما این فیلم‌ها سینما نیستند. سینما قدری ادبیات هم لازم دارد.

شما می توانید آخرین اخبارایران و جهان رادر"واحداخبارواطلاع رسانی راسخون"مشاهده نمایید.

999

منتظراخبار، انتقاد وپیشنهاد شماهستیم:
news@rasekhoon.net



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
اخبار مرتبط