ویرایش عکس شهریور 99
مدیر گروه خانواده شبکه دو سیما، مجموعه تلویزیونی ˈرویای گنجشکهاˈ را تعبیر رویای مدیران این شبکه دانست و گفت: بررسی موضوعهای مربوط به خانواده با توجه به ریشه های عمیق ایرانی و اسلامی، یکی از اولویت های کاری این شبکه است.
به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، نشست بررسی و تحلیل مجموعه تلویزیونی ˈرویای گنجشکهاˈ که از شبکه دو سیما پخش میشود، روز یکشنبه با حضور کارگردان، تهیه کننده، بازیگران و مسوولان تلویزیونی در ساختمان شبکه دو برگزار شد.
ˈمریم جلالیˈ در این نشست گفت: شخصیتهای این سریال به آدم هایی که در زندگی واقعی با آن ها سر و کار داریم بسیار شبیه هستند و این سریال توانسته است بدون منفیگرایی تضادهای رفتاری و خصوصیات شخصیتی آدم های عادی را که در جامعه با آن ها سر و کار داریم به نمایش بگذارد.
وی گفت: این فیلم تذکری جدی برای همه ما بزرگترها است و قصد دارد مخاطب را به تامل وادارد تا بیشتر به رفتارهای خود با کودکان توجه کند.
به گفته جلالی سریال رویای گنجشکها خانواده را در ابعاد وسیع می بیند و مخاطب را وادار می کند تا نسبت به بچه های دیگران نیز احساس تعهد کنند.
وی اظهار داشت: این سریال از اسم تا محتوا به تکریم خانواده میپردازد و از ویژگی های مثبت آن، این است که یتیم نوازی را که در آموزه های دینی و اجتماعی ما نیز مورد تاکید قرار دارد، به خوبی به نمایش می گذارد.
جلالی افزود: طرح اولیه ساخت این سریال تابستان سال گذشته از سوی تهیه کننده به شبکه دو ارایه شد و تا زمان ساخت فیلمنامه این سریال چند بار بازنویسی شد، شخصیتهایی به قصه اضافه شدند و طرح اولیه دستخوش تغییراتی شد که به نظر می رسید خروجی بهتری از کار ارایه میدهد.
وی در پاسخ به این سوال که چرا در نوشتن فیلم نامه از حضور کارشناس و متخصصان روانپزشکی استفاده نشده است گفت: گاهی تعدد در حوزه های کارشناسی کار هنری را تحت شعاع قرار می دهد، در واقع همه کارشناسان دلبستگی های محتوایی دارند که سعی می کنند آن ها را پر رنگ تر کنند؛ این کار گاهی مسیر کار هنری را عوض می کند.
مدیر گروه خانواده شبکه دو سیما تاکید کرد: سریال رویای گنجشکها با توجه به مدت زمان محدودی که در اختیار داشت بیشتر جوششی بود تا کوششی؛ اما جریان عاطفی که در گروه وجود داشت و تلاش برنامه سازان سبب شد که به یکی از بهترین سریال های این شبکه در حوزه خانواده تبدیل شود.
** ˈرویای گنجشکهاˈ به کسی اتهام روانی بودن نمیزند
در ادامه این نشست ˈپرویز مظاهریˈ دبیر انجمن روانپزشکان ایران گفت: اگر 10 کار قوی در حوزه خانواده در این شبکه ساخته شده باشد بی شک رویای گنجشک ها یکی از آنهاست.
وی با بیان اینکه ˈرویای گنجشک هاˈ جزو معدود کارهای است که اتهام بیمار روانی به آدم ها نمی زند، افزود: این سریال از نظر کارگردانی 90 درصد بدون نقص است و توانسته مخاطبان بسیاری به دست اورد.
این روانپزشک گفت: روابط خانوادگی در این سریال بسیار طبیعی منعکس شد و اگر در یک کلمه بخواهم فیلم را تعریف کنم باید بگویم بسیار لطیف است.
مظاهری در تحلیل محتوایی سریال نیز گفت: از مشکلات مختصر این سریال این است که تکلیف گونه (ژانر) آن مشخص نیست؛ اگر برای کودک ساخته شده زمان پخش آن مناسب نیست و اگر گروه بزرگسال مخاطب آن هستند چرا همه فیلم به کودکان پرداخته است.
وی افزود: در شخصیتهای بزرگسال این سریال تضادهایی وجود دارد. برای نمونه شخصیت ˈکوهیارˈ با وجود آنکه بسیار آرام و مهربان است اما رفتارهای عصبی از خود بروز می دهد.
مظاهری گفت: تیتراژ آغاز سریال بسیار غمگین است در حالی که به اعتقاد من روانشناس، کودک غم را در زندگی خواهد دید و نیازی نیست که ما غم را در فیلم نشان بدهیم.
وی افزود: کاش این موارد در فیلم رعایت می شد اما با این وجود بهترین سریالی است که در حوزه خانواده ساخته شده است.
** قصد آموزش روانپزشکی را نداشتیم
کارگردان مجموعه تلویزیونی ˈرویای گنجشکهاˈ نیز با تاکید بر اینکه این سریال قصد آموزش روانپزشکی به مخاطبان نیست، گفت: این سریال تنها قصد دارد روابط کودکان و بزرگسالان را در یک بستر درام روایت کند.
ˈراما قویدلˈ افزود: در ساخت این سریال قصد نداشتم درس روانپزشکی بدهم تنها یک درام روایت شد که کودکان و روابط بزرگسالان با آنان را مورد تاکید قرار داده بود.
وی با بیان اینکه داستان ˈرویای گنجشکهاˈ روایت زندگی چند کودک یتیم است که ناگزیر برای مخاطب غم بار است، افزود: تلطیف فضای قصه و کاستن از بار اندوه آن از جمله تلاشهایی بود که صورت گرفت.
این کارگردان مهربانی،نیکوکاری و حمایت از ضعیفان را اهداف اولیه این طرح تلویزیونی دانست و گفت: فیلمنامه اولیه این سریال بیشتر گروه کودکان را مخاطب قرار داده بود اما به خاطر ظرفیتهایی که داستان آن داشت، سعی کریم تا بزرگترها نیز به قصه افزوده شود.
قویدل با بیان اینکه تلاش کرده است تا برخلاف آثار قبلی خود در این مجموعه تلویزیونی صحنههای حادثهای (اکشن) را کمتر به کار ببرد، اظهار داشت: مخاطب ˈرویای گنجشکهاˈ در این اثر رفتارهای خشونت آمیز نمیبیند.
** دیالوگها بر اساس سیاست شبکه دو تغییر کرد
ˈمهسا کرامتیˈ از بازیگران این مجموعه تلویزیونی که کار بازنویسی فیلمنامه این مجموعه را بر عهده داشته است نیز گفت:90 درصد دیالوگهای فیلمنامه در جهت سیاستهای شبکه دو تغییر کرد و تاکید مدیر گروه مجموعههای تلویزیونی این بود که همه دیالوگ ها مؤدبانه باشند و آدم ها با هم با مهربانی رفتار کنند.
این بازیگر با تاکید بر اینکه فیلمنامه به طور کامل به موضوع بچههای بی سرپرست و نوع رفتار با آنان توجه دارد، افزود: برای بازنویسی فیلمنامه چندین کتاب روانشناسی را مطالعه کردم تا موضوعاتی که جنبه آموزشی و روانشناختی دارد، در بطن داستان گنجانده شود.
به گفته کرامتی، ˈرویای گنجشکهاˈ بر اساس زندگی انسانهایی است که غم و شادی در زندگی آنان وجود دارد و اگر قرار بود همه بخشهای داستان این مجموعه بر مبنای واقعیت باشد، گروه تولید باید به جای یک سریال، مستند تلویزیونی میساخت.
وی وجود صحنهها و داستانکهای غمانگیز در این مجموعه را اجتناب ناپذیر دانست و افزود: اگر سریال کمی غم و غصه برای مخاطب داشت برای این بود که او را به تامل وادار کنیم.
ˈکوروش تهامیˈ بازیگر نقش کوهیار در این مجموعه تلویزیونی از ˈرویای گنجشکهاˈ به عنوان یکی از بهترین تجربههای کاری خود در حوزه بازیگری یاد کرد که توانسته است شخصیتهای واقعی را در قالب یک داستان درام و کشش دار به تصویر بکشد.
ˈسام درخشانیˈ دیگر بازیگر این مجموعه تلویزیونی گفت: روزهای سختی را برای ساخت این سریال پشت سر گذاشتیم و با وجود شرایط بد موفق شدیم سریالی تولید کنیم که با مخاطبان به خوبی ارتباط برقرار کرده است.
این بازیگر افزود: در این سریال بین تیپ و شخصیت آدمها فاصله وجود دارد؛ شخصیتها دارای پیچیدگیهایی هستند که همه آدم ها در زندگی واقعی با آن سر و کار دارند.
درخشانی از این مجموعه به عنوان یک سریال موفق خانوادگی نام برد که به طرح موضوعاتی درباره بچهها پرداخته است اما قصد دارد به مخاطب بیاموزد که چطور با بچه ها رفتار کنیم.
ˈرضا جودیˈتهیه کننده ˈرویای گنجشکهاˈ نیز گفت: همواره قصد داشتم که کاری برای بچه های بی سرپرست و یتیم انجام دهم و همین دغدغه ایده اولیه داستان را سبب شد.
/7432/