آیت الله جوادی آملی: برای روابط بین المللی خود نیاز به قواعد فقهی داریم

آیت الله عبدالله جوادی آملی از اساتید برجسته حوزه علمیه قم گفت: ما بر اساس نوع ارتباط محلی، منطقی وبین المللی خود نیاز به قواعد فقهی داریم لذا مساله فقهی برای روابط بین الملل ما را باید مجلس بر اساس شریعت و فقه اسلامی تعیین کند.
يکشنبه، 29 بهمن 1391
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
آیت الله جوادی آملی: برای روابط بین المللی خود نیاز به قواعد فقهی داریم

ویرایش عکس شهریور 99

آیت الله عبدالله جوادی آملی از اساتید برجسته حوزه علمیه قم گفت: ما بر اساس نوع ارتباط محلی، منطقی وبین المللی خود نیاز به قواعد فقهی داریم لذا مساله فقهی برای روابط بین الملل ما را باید مجلس بر اساس شریعت و فقه اسلامی تعیین کند.

 

به گزارش راسخون به نقل از ایرنا، آیت الله جوادی آملی روز یکشنبه در دیدار با رییس و کارکنان مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی افزود: اگر ما حتی بخواهیم با مسلمانان، اهل کتاب و یا ملحدان زندگی کنیم، اسلام قوانین خاص خود را در این زمینه دارد.

وی ادامه داد: آنچه مایه ابتلای عملی جامعه است باید مایه ابتلای علمی حوزه باشد، فقیه باید یک نگاه او به جامعه و نگاه دیگر وی به جواهر باشد و آنچه محل ابتلای عملی حکومت است، عین آن را محل ابتلای علمی خود بداند.

وی اظهار داشت: به برکت انقلاب اسلامی شاهد حضور معارف اهل بیت (ع) در کشور هستیم و برای ورود حوزه به زندگی مردم باید آن چه مایه ابتلای عملی جامعه است مایه ابتلای علمی حوزه باشد.

آیت الله جوادی آملی همچنین گفت: قرآن کریم نفرمودند ˈهر کس بر خلاف شریعت حکم کند ظالم، فاسد و کافر است بلکه اگر کسی بتواند مطابق شریعت حکم کند ولی این کار را نکند مصداق ظالم است و فاسد، یعنی اگر نظام اسلامی بود می تواند بر اساس شریعت حکم کند و اگر نکند این خطرات متوجه ما می باشد.

این مرجع تقلید بیان داشت: به برکت انقلاب اسلامی امروز شاهد حضور معارف اهل بیت (ع) در کشور هستیم و باید از این معارف و گنجینه ها برای پیشبرد امور بیشتر استفاده کنیم.

آیت الله جوادی املی خاطرنشان کرد: اصل چهارم قانون اساسی تعبیر ویژه ای دارد که میراث آیت الله العظمی حائری است و قوانین باید منطبق با شریعت باشد، اصرار جدی براین بوده است که کلمه حکومت در آن اصل باشد،این اصل بر تمام اصول ، مواد و مقررات نظام اسلامی حاکم است و در بازنگری قانون اساسی هم محفوظ ماند.

وی ادامه داد: در مدتی که در شورای عالی قضایی بودیم تهیه لوایح قصایی بر عهده ما بود، کار اصلی ما تدوین متون قانون بود و برای تهیه لوایح قضایی آن ها را بر فقه سه دوره ،حجت بالفعل که تعبیر امام بود و با فقه اهل سنت تطبیق می کردیم.

وی ادامه داد: رجوع به کتاب‌های اهل سنت به ما دید می داد، نه خط، در جمهوری اسلامی به برکت انقلاب، معارف و فقه اهل بیت و اسلام حاکم است و گرنه در کشورهای دیگر شیعه در اقلیت است، فقه اقلیت به آنها نیامده بلکه به حکومت آمده است، بر همین اساس آنچه محل ابتلای عملی حکومت است فقیه باید آن را محل ابتلای عینی خود بداند.

آیت الله جوادی آملی گفت: برای تدوین قانون اساسی به مدت سه ماه 40 مجتهد و نزدیک به 40 حقوقدان کار کردند و مدت ها روی آن کار شده است تا بدون آسیب باشد، در مقدمه آن آیه 7 و 8 ممتحنه است که حتی می توانیم زندگی مسالمت آمیز با کفار داشته و اجرای عدل را نسبت به آنان ملحوظ بداریم و این چنین قانون اساسی، قانون عادی هم می خواهد.

حجت الاسلام والمسلمین دکتر احمد مبلغی رییس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس نیز در این دیدار گزارشی از فعالیت های مرکز را ارائه کرد.

/7432/



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
اخبار مرتبط
موارد بیشتر برای شما