ویرایش عکس شهریور 99
عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی گفت: اگر خطبه فدکیه حضرت زهرا(س) را تفسیر کنیم میبینیم که به اندازه قدر و منزلت محتوای نهجالبلاغه حائز اهمیت است و اگر مطالب نهجالبلاغه حضرت علی(ع) را فشرده کنیم، میشود همان خطبه فدکیه حضرت زهرا(س).
حجتالاسلام و المسلمین محمدرضا مصطفی پور، عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی و پژوهشگر مسائل دینی، درباره خطبه فدکیه حضرت زهرا(س) گفت: در ارتباط با خطبه فدکیه دو مطلب وجود دارد؛ در وهله اول باید دید داستان فدک چه جایگاهی در تفکر اسلامی دارد، آیا فدک یک نماد است، یا یک مال است که از پیامبر به فرزندش «حضرت زهرا (س)» به ارث رسیده است؟
وی ادامه داد: ما معتقدیم که فدک جزء خالصیجات است، یعنی از آن جهت که پیامبر(ص) حاکم و ولی زمان خود بوده، آن املاک به ایشان تعلق گرفته است. حضرت محمد(ص) در آن دوران عهدهدار حکومت اسلامی بودهاند، همان گونه که عهدهدار نبوت، رسالت، امامت و ولایت بوده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی در ادامه تصریح کرد: طبیعتا، فدک که متعلق به یهودیان بود بعد از اینکه این مال را در اختیار پیغمبر گذاشتند، پیامبر فدک را به دو قسمت تقسیم کردند و یک قسمت را در اختیار مردم قرار دادند و قسمت دیگر آن را برای خود کنار گذاشتند. آن بخش را که به عنوان حاکم اسلامی به ایشان تعلق گرفته بود را در اختیار حضرت زهرا(س) قرار دادند تا حضرت زهرا(س) به همراه حضرت علی(ع) از این سرزمین نگهداری کنند، منتها خلیفه اول با شرایطی که داشت، عهدهدار حکومت شد و سرزمین فدک را از حضرت زهرا(س) باز پس گرفت. حضرت زهرا(س) برای گرفتن سرزمین فدک از حکومت وقت، خودشان اقدام کردند.
حجتالاسلام مصطفیپور با بیان اینکه متاسفانه آنان به حضرت زهرا(س) گفتند که پیامبران هیچ مالی از خود به ارث نمیگذارند و لذا شما حق ندارید، مالی را به عنوان ترکه اموال پیامبر به ارث ببرید. در تاریخ گفته شده است که فدک سمبل قلمرو حکومت اسلامی بوده و اگر بنا است فدک متعلق به کسی باشد حکومت هم از آن او خواهد بود، به همین علت پیامبر(ص) هم برای اینکه حکومت اسلامی در اختیار خاندان آن حضرت قرار گیرد سرزمین فدک را در اختیار فرزند خود قرار دادند تا خلافت بعد از پیامبر به حضرت علی(ع) برسد.
به گفته حجتالاسلام مصطفیپور وقتی سرزمین فدک را از حضرت زهرا(س) باز پس گرفتند و حضرت امیر(ع) را از خلافت منع کردند، تمام این دلایل باعث شد تا حضرت فاطمه(س) در مسجد مدینه سخنرانی کنند.
استاد و پژوهشگر مسائل دینی با اشاره به اینکه بسیاری از بزرگان حضرت زهرا(س) را همتای علمی امیرالمومنین دانستهاند، گفت: حضرت زهرا(س) و امیرالمومنین(ع) تنها به عنوان زن و شوهر همتای یکدیگر نبودهاند، بلکه از جهات علمی هم، همتا و همکف یکدیگر بودهاند. لذا بسیاری از بزرگان میگویند وقتی خطبه فدکیه حضرت زهرا(س) را تفسیر و باز کنیم به اندازه قدر و منزلت محتوای نهجالبلاغه حائز اهمیت است و اگر مطالب نهجالبلاغه را جمع کنیم، میشود همان فحوای خطبه فدکیه حضرت زهرا(س).
حجتالاسلام مصطفیپور افزود: در واقع مطالبی را که حضرت زهرا (س) در این خطبه بیان فرمودهاند، همان مجموعهای است که حضرت امیر(ع) در نهج البلاغه بیان کردهاند. همان گونه که در نهج البلاغه مطالب الهی، حکمت، فلسفی، معاد، نبوت و... را داریم، حضرت زهرا(س) در خطبه خود این موضوعات را بیان میکنند.
وی با اشاره به مسئله امامت در خطبه فدکیه گفت: بخش اول خطبه فدکیه حضرت زهرا(س) بحث خداشناسی است و براهین اثبات وجود خدا و براهین حکمت الهی آمده و تبیین شده که خدا به چه معنا حکیم است. حضرت زهرا(س) راجع به توحید و نبوت سخن گفتهاند و بخشی از خطبه هم به فلسفه احکام میپردازند که بسیار جالب است.
این عالم علوم اسلامی ادامه داد: در ارتباط با فلسفه احکام از اولین مسائلی که ایشان طرح میکنند، موضوع امامت و ولایت است، اینکه چرا ما در جامعه به امام نیاز داریم! ایشان میفرمایند: مسئله امامت قرار داده شده است، برای اینکه انسجام در فرقههای گوناگون مسلمانان به وجود آید، لازم است امامی داشته باشیم که محور همه امور باشد.
حجتالاسلام مصطفی پور بیان کرد: بنابراین در تمام موضوعاتی که حضرت زهرا(س) در کنار توحید و نبوت، احکام الهی را بیان فرمودهاند، اسرار احکام الهی را هم بیان میکنند. میفرمایند که حج، نماز، روزه، جهاد، امامت و ولایت چه قابلیتهایی دارند و به کارگیری آنان تا چه اندازه مهم است. ایشان مردم را به این موضوعات توجه میدهند که اگر شما مسلمان هستید باید بدانید حج و جهاد برای عزت مسلمانان است، و یا نماز به عنوان ستون دین برای آن است که از شرک و کبر کنارهگیری کنیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه خورازمی با اشاره به بیانات حضرت زهرا(س) در خطبه فدکیه، اظهار کرد: حضرت زهرا(س) به مردم فرمودند که شما چگونه در کنار آموزههای بلند نبوی(ص) به سمت بسیاری از مسائلی رفتهاید که با یافتههای شما از پیامبر اکرم (ص) سازگار نیست، در واقع حضرت زهرا(س) میخواهند مردم را توجه بدهند که من ضمن اینکه به تمام اصول و احکام دین آگاه هستم، نمیخواهم برخلاف آنچه که دین گفته است، سخنی بگویم. تنها می گویم این مالی که از سوی پیامبر(ص) به من واگذار شده است باید به من برگردد و این یک درخواست نامشروع و غیرمعقول نیست. پس شما مردم توجه داشته باشید که حرفهای من همتای حرفهای پیامبر و حضرت علی(ع) است و ادعای من هم همتای ادعای آنان است.
منبع : تسنیم
/2759/
حجتالاسلام مصطفیپور در گفتوگوی:
خطبه فدکیه، همتای نهجالبلاغه است
عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی گفت: اگر خطبه فدکیه حضرت زهرا(س) را تفسیر کنیم میبینیم که به اندازه قدر و منزلت محتوای نهجالبلاغه حائز اهمیت است و اگر مطالب نهجالبلاغه حضرت علی(ع) را فشرده کنیم، میشود همان خطبه فدکیه حضرت زهرا(س).
پنجشنبه، 14 فروردين 1393
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
اخبار مرتبط
آخرین وضعیت معرفی سرپرستان دانشگاه اصفهان و خوارزمی
چهارشنبه، 4 شهريور 1394
امتیاز دانشگاه خوارزمی به اساتید دارای ایده های فرهنگی
جمعه، 9 مرداد 1394
شهریه دوره دکتری پردیس دانشگاه خوارزمی گران شد
سهشنبه، 31 تير 1393
رحیمپور ازغدی در دانشگاه خوارزمی سخنرانی میکند
سهشنبه، 16 ارديبهشت 1393
شرح آیتالله مصباح یزدی بر خطبه فدکیه در «رساترین دادخواهی و روشنگری»
سهشنبه، 27 اسفند 1392
اذعان اهل سنت به صحت و سندیت خطبه فدکیه
سهشنبه، 27 اسفند 1392
آموزش مربیان «فبک» تا پایان سال تکمیل میشود
يکشنبه، 29 دی 1392
تلقی آیتالله جوادی آملی از تأثیر نگاه فطری به زن در خلق تمدن دینی
يکشنبه، 10 آذر 1392
اصل «حکمت» در بیان رهبر معظم انقلاب به معنای تشخیص متناسب با شرایط زمانی است
شنبه، 23 شهريور 1392
نظر آیتالله جوادی آملی درباره خطبه فاطمی/ «فدکیه» دیباچه نهجالبلاغه است
سهشنبه، 5 ارديبهشت 1391
تازه های اخبار
حکم بازداشت نتانیاهو؛ آیا عدالت اجرا خواهد شد؟
همدلی و مهرورزی در آینه قرآن
از اهتمام ویژه اسلام تا نقش فناوریهای نوین
پاسخ طنز به پیام جدید نتانیاهو + فیلم
بسیج؛ با مردم، برای مردم + گالری تصاویر نقاشیهای جدید از خدمات بسیج
همه چیز درباره فلسفه؛ از یونان تا ایران
آیا در واقع ایام فاطمیه 20 روز است؟
مزایده انگشتر هدیه رهبری برای کمک به مردم مقاوم فلسطین و لبنان
#فراخوان| سومین جشنواره سراسری فرهنگی و هنری نماز با عنوان ” فجر تا فجر”
بازتاب سبک زندگی ایرانی یا حرکت به سمت غربیسازی؟
بیشترین بازدید هفته
اسامی تمام بازیگران مختار به همراه نقش آنها
تنظیم دستی فرکانس در گیرنده های دیجیتالی برای شبکه های صدا و سیما
داستانک های زیبا از امام رضا علیه السلام
ماجرای فروش کفش زنانه در سایت دیوار چیست؟!
زیارت حضرت زینب سلام الله علیها + ترجمه
۱۱۴ آیه پرکاربرد قرآن با ترجمه کاملا درست و البته متفاوت!
نام مادر امام جواد علیه السلام چیست؟
حوادث شش ماه پایانی منتهی به ظهور بر طبق تقویم سال ظهور - بخش اول
عشق پیری گر بجنبد سر به رسوایی زند
پاسخ آنلاین به سوالات شرعی توسط دفتر آیتالله العظمی مکارم شیرازی
موارد بیشتر برای شما
تمثیلات و مصادیق قرآنی صهیونیسم
5 ابزار ضروری برای زنده ماندن در صعودهای زمستانی
کارآفرینی بانوان ملایری با هنر فرشبافی
نماهنگ/ قلههای بسیج
در بازدید سرزده پزشکیان از وزارت ورزش چه گذشت؟
شهرک نشین صهیونیست: چرا نمیتوانیم به خانههای خود در شمال بازگردیم؟
هدف قرار دادن پایگاه هوایی "حتسور" با موشک کروز توسط حزبالله
ایران یا اسرائیل، کدام پیروز نبرد منطقهای خواهد بود؟
تحصیل در آلمان: فرصتی برای ساختن آیندهای بهتر
هدف قرار دادن مقر دشمن در جبالیا توسط حماس
هدف قرار دادن پایگاه "شراغا" توسط حزبالله
ماهی افسرده!
راهپیمایی مردم یمن و آتش زدن پرچم اسرائیل
گلباران کاروان شهدای حزب الله
ایران تنها کشوری است که در مقابل پروژه اسرائیل برای منطقه ایستاد!