با توجه به برگزاری نشست مشورتی بین الدولی و ذینفعان برای تهیه ششمین چشم انداز جهانی محیط زیست اعلام شد: این چشم انداز برای یک دوره پنج ساله ، برنامه ها و سیاستهای محیط زیستی جهانی را مورد ارزیابی و پایش قرار می دهد.
به گزارش راسخون به نقل از مهر، مجید شفیع پور، رئیس مرکز بین الملل و امور کنوانسیون ها سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به مصوبه اولین مجمع محیط زیست ملل متحد UNEA با عضویت تمامی کشورهای عضو سازمان ملل متحد، گفت: بر اساس این مصوبه مقرر شد تا به منظور ارزیابی و پایش محیط زیستی ، دور ششم تبیین و استقرار سیاستگذاری ها در سطح جهانی صورت پذیرد.
وی ادامه داد: این چشم انداز برای یک دوره پنج ساله ، برنامه ها و سیاستهای محیط زیستی جهانی را مورد ارزیابی و پایش قرار می دهد.
شفیع پور با بیان اینکه نشست مشورتی ششمین چشم انداز جهانی محیط زیست، با حضور نمایندگان بیش از 100 کشور جهان و با حضور 133 هیأت اعزامی از 30 مهر لغایت 2 آبان سالجاری در برلین برگزار شد، اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران به نمایندگی از سوی 156 کشور در حال توسعه و نروژ به نمایندگی از سوی کشورهای توسعه یافته، ریاست مشترک نشست را برعهده گرفتند.
وی خاطر نشان کرد: در این نشست توافق شد تا دو بدنه مشورتی شامل گروه عالی رتبه شامل نمایندگان پنج منطقه جغرافیایی و گروهها و ذینفعان اصلی و همچنین پنل علمی شامل سه نماینده از هر منطقه یونپ و 6 کارشناس جهانی تشکیل گردد.
رئیس مرکز امور بین الملل و کنوانسیون ها سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: گزارش ارزیابی ارایه شده از پنجمین چشم انداز مبین ضرورت تسهیل ارتباط میان ذینفعان محیط زیستی، افزایش ظرفیت سازی، بکارگیری دانش بومی، افزایش مشارکت کشورهای درحال توسعه، تسهیل دسترسی به اطلاعات، استفاده از نتایج مبتنی بر شواهد و همچنین بهبود برنامه ریزی مالی و بودجه می باشد .
شفیع پور تاکید کرد: با استفاده از این تحلیل و همچنین ارزیابی های منطقه ای و یکپارچه طی ششمین چشم انداز جهانی محیط زیست توسط سیاستگزاران در نهایت تا پایان 2017 ، به یک گزارش مشروح و یک گزارش خلاصه برای سیاست گزاران دست خواهد یافت.
وی در خصوص گزارش ششمین چشم انداز جهانی محیط زیست گفت: این گزارش ترکیبی از وضعیت جهانی محیط زیست، سیاستها، اهداف و مقاصد محیط زیستی و چشم انداز جهانی محیط زیست می باشد که در نهایت با در نظر گرفتن اهداف توسعه پایدار ، حمایت خود را از دستور کار توسعه پس از 2015 اعلام خواهد نمود.
رئیس مرکز امور بین الملل و کنوانسیون ها سازمان حفاظت محیط زیست یکی از موضوعاتی که مورد توجه فرآیند ششمین چشم انداز جهانی محیط زیست قرار گرفته برنامه UNEP-LIVE عنوان کرد و گفت: هدف آن ارتقای ظرفیت توسعه ای ، حمایت از این فرآیند با ارایه یک سکوی اطلاعاتی، حمایت از تحلیل منطقه ای و جهانی داده ها مرتبط با شاخص توسعه از طریق سیستم محاسبه اقتصادی- اجتماعی ، با استفاده از مفاهیم استاندارد، تعاریف ، طبقه بندی ها و قوانین آماری می باشد.
وی یاد آور شد: جمهوری اسلامی ایران نیز بعنوان یکی از کشورهای منتخب در فرآیند ارزیابی ششمین چشم انداز جهانی محیط زیست نیز حاضر خواهد شد.
/987/