12 نکته آموزشی برای مدیریت مصرف انرژی جهت افزایش تولید کسب و کارهای خانگی

کسب و کارهای خانگی می توانند یکی از جذاب‌ترین و خلاقانه‌ترین نوع کسب و کار باشند. به هر فعالیت اقتصادی که در محل سکونت شخصی و با امکانات درون آن ایجاد و برقرار شود، کسب و کار خانگی می‌گویند. درست است که فضا و منابع نسبت به یک شرکت کمتر است و هزینه‌های راه اندازی را پایین آورده است. منتها اگر از صاحبان کسب و کارهای خانگی بپرسید که چه هزینه‌های بیشتر از همه غیر قابل پش بینی هستند، به شما این پاسخ را خواهند داد: هزینه‌های مصرف انرژی. صاحبان کسب و کارهای خانگی می توانند با به کارگیری 12 روش کاربردی، مصرف انرژی خود را کنترل کرده و کاهش دهند بدون آنکه بر فعالیت‌های تجاری آن‌ها تاثیر بگذارد.
پنجشنبه، 16 مرداد 1399
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
12 نکته آموزشی برای مدیریت مصرف انرژی جهت افزایش تولید کسب و کارهای خانگی

مدیریت مصرف انرژی جهت افزایش تولید کسب و کارهای خانگی

امروزه می توان اهمیت مشاغل خانگی را به خوبی دید. سیاست‌های دولت و کشور نیز در راستای حمایت از این نوع مشاغلی است که به مردم این فرصت را می دهد در طرح و فعالیتی که توان آن را دارند حضور پیدا کنند. در سال 1399، سال جهش تولید، توجه دستگاه‌های اجرایی به سمت حمایت بیش از پیش مشاغل خانگی رفته است. چرا که علاوه بر ایجاد مسیر مناسب برای رسیدن به اهداف اقتصادی، دارای ویژگی‌های مثبت اجتماعی نیز هست.

کسب و کارهای خانگی می تواند هزینه‌های رفت و آمد به محل کار را کاهش دهد. علاوه بر آن، به کاهش ترافیک در سطح شهر نیز کمک خواهد کرد. اکثر این مشاغل به صورت آنلاین با مشتریان خود در تماس هستند و همین موضوع به کنترل هزینه‌ها کمک می کند، علاوه بر آن حتی در شرایط اپیدمی نیز افراد می توانند به کار خود ادامه دهند. (1)

نمونه هایی از مزایای کسب و کارهای خانگی به شرح زیر است:
 
  • ساعت کاری منعطف
 
  • آزادی و استقلال عمل
 
  • متناسب با اقشار مختلف جامعه
 
  • افزایش نوآوری و خلاقیت
 
  • فرصتی برای فعالیت بیشتر افراد معلول و کم توان در جامعه
 
  • هزینه راه اندازی کم
 
  • احساس راحتی بیشتر افراد
 
  • عدم وجود بروکرواسی‌های زمان بر

12 نکته آموزشی برای مدیریت مصرف انرژی جهت افزایش تولید کسب و کارهای خانگی

با وجود آنکه اهمیت مشاغل خانگی مشخص شده است و طرح ساماندهی و حمایت از این نوع مشاغل در راستای کار دولت است، هزینه‌های داخلی این کسب و کارها هنوز می تواند بسیار بالا باشد؛ به خصوص هزینه‌ی مصرف برق.

صاحبان کسب و کار باید برای کاهش این هزینه‌ها اقدام کرده و استراتژی جدیدی را در نظر بگیرند. در اینجا 12 نکته آموزشی برای مدیریت مصرف انرژی جهت افزایش تولید کسب و کارهای خانگی برای شما آورده ایم که بدون آنکه نیاز باشد فعالیت‌های خود را فدا کنید، بتوانید هزینه‌های مصرفی را کاهش دهید.
 
1.جزئیات مصرف انرژی را بررسی کنید
لیستی از ریز مصارف تهیه کنید. این لیست به شما کمک خواهد کرد تا بدانید بیشترین مصارف در کدام بخش است. همچنین کمک می کند تا با بررسی نقطه مصرفی بیشتر، به مشکلات آن پی ببرید. در ابتدای هر ماه میزان مصرف انرژی را تهیه کرده و با ماه قبل مقایسه کنید.

برای مثال، اگر میزان مصرف آب افزایش پیدا کرده است، دلیل آن را بررسی کنید. شاید میزان استفاده شما از آب مانند ماه گذشته باشد، پس چرا نشان می‌دهد که میزان و هزینه آن بالا رفته است؟ شاید وجود نشستی و خرابی اتصالات عامل آن باشد. پس، با انجام بررسی‌های منظم می‌توانید مشکلات را پیدا و رفع کنید.(2)
 
2.وسایل اضافی خانه را خاموش کرده یا از برق بکشید
هنگامی که قصد دارید فعالیت‌های کاری خود را در خانه آغاز کنید، وسایل اضافی را خاموش یا از برق بکشید. برای مثال، مایکروویو، ماشین لباسشویی و به طور کل وسایلی که می دانید تا آخر روز از آن‌ها استفاده نخواهید کرد. بعلاوه، در بازه‌های مشخصی از ماه وسایل برقی و گازی، لوله‌های گاز و آب و اتصالات آن‌ها را بررسی کنید. این بررسی کمک می کند تا اگر مشکلی وجود داشته باشد آن را رفع کنید.

اگر وسایل شما (یخچال و...) از حالت Sleep-mode  (وضعیت خواب دستگاه) یا energy saving (حالت صرفه جویی) پشتیبانی می کنند، فقط لازم است آن را فعال کنید. چراغ اتاق‌های که از آن‌ها استفاده نمی کنید را خاموش کنید. همچنین می توانید از سنسورهای حرکتی برای خودکارسازی روشن و خاموش شدن چراغ‌ها استفاده نمایید. (2)

12 نکته آموزشی برای مدیریت مصرف انرژی جهت افزایش تولید کسب و کارهای خانگی
 
3.کم کردن میزان گرمایش و سرمایش
البته منظور ما آن نیست که محل کارتان را برای خود یا کارمندان و مشتریان تبدیل به مکانی سرد یا گرم کنید. امّا می توانید با استفاده از چند نکته، گرمای اتاق را حفظ کرده و مصرف انرژی را کاهش دهید. با کاهش یک درجه می‌توانید هزینه‌ی قبض‌هایی که با مسائل گرمایشی ارتباط دارند را تا 10 درصد کاهش دهید.

نکته های آموزشی برای مدیریت مصرف انرژی کسب و کار خانگی شما در رابطه با وسایل گرمایشی:
 
  • پنجره‌ها را باز نکنید.
 
  • اگر محیط گرم شده است، درجه‌ی دما را پایین بیاورید.
 
  • اگر امکان آن را دارید پنجره‌های دو جداره نصب کنید.
 
  • درز گیری پنجره‌های قدیمی
 
  • استفاده از پرده‌های ضخیم‌تر
 
  • بهره گیری از بخاری یا سیستم‌های گرمایشی دارای ترموستات

در مکان‌های که هیچکس از آن استفاده نمی کند، سیستم گرماشی را قطع کنید. حتی اگر هزینه‌ی گاز یا نفت در زمانی بالا نباشد، باز هم گرمایش اتاق‌های بلااستفاده مانند آن است که پولتان را دور بریزید.
 
4.صرفه جویی انرژی را در کل ساختمان بهبود دهید
اگر صاحب خانه‌ای نوساز باشید احتمالا مبحث 19 قانون مقررات ملی ساختمان در آن رعایت شده است. خواندن و آشنایی این مبحث خالی از لطف نیست. این مورد در قانون مقررات ملی ساختمان با عنوان «صرفه جویی در مصرف انرژی» شناخته می‌شود. حتی اگر خانه‌ی شما نوساز هم نباشد خواندن این مبحث به شما کمک می کند تا بیشتر با موارد صرفه جویی آشنا شوید.
 
  • نصب عایق بندی
 
  • استفاده از ترموستات قابل برنامه ریزی
 
  • تعویض لامپ‌های قدیمی با لامپ‌های LED
 
  • جایگزین کردن تجهیزات قدیمی

این موارد به همراه مواردی دیگری که می توانید در مبحث 19 مطالعه کنید به شما کمک خواهد کرد تا در صرفه جویی و مدیریت مصرف انرژی در کسب و کار خانگی خود موفق شوید. (3)
 
4.استفاده از نور طبیعی خورشید
اگر خوش شانس هستید و فضای خانه‌ی شما نور طبیعی فراوانی دریافت می کند، از آن استفاده کنید! در یک روز آفتابی، شاید لازم نباشد که در تمام محل‌های که نور مورد نیاز برای کار از طریق پنجره قابل تامین است، چراغ را روشن کنید.

حتی گرمایش خورشیدی شاید یکی از مباحثی باشد که بخواهید به عنوان راه حلی برای صرفه جویی در مصرف انرژی برق و گاز از آن بهره ببرید. کاملا بدیهی است؛ هر چقدر کیلو وات انرژی کمتری مصرف کنید، هزینه کمتری هم خواهید پرداخت.
 
5.مصرف انرژی کامپیوترها را کاهش دهید
اگر در طول روز زمانی وجود دارد که از کامیپوتر‌های خود استفاده نمی کنید، آن‌ها را خاموش کرده و از برق بکشید. همچنین در پایان روز خاموش کردن آن‌ها را فراموش نکنید؛ اگر آن‌ها را از برق بکشید نیز بهتر است. چرا که در صورت وقوع اتصالی در جریان برق به کامپیوتر شما آسیبی نخواهد رسید و اطلاعات شما در امان می ماند.

12 نکته آموزشی برای مدیریت مصرف انرژی جهت افزایش تولید کسب و کارهای خانگی
 
6.از پنکه‌ها برای تهویه هوا استفاده کنید
با کمک پنکه‌ها برای تهویه هوای آشپزخانه یا محیط کاری خود می توانید به سیستم‌های سرمایش منزل کمک کنید. سیستم‌های سرمایش با وجود پنکه‌های کمک کننده کار خود را بهتر انجام خواهند داد و انرژی کمتری مصرف می‌کنند. (4)
 
7.از «انرژی فانتوم» جلوگیری کنید!
انرژی فانتوم در واقع آن دسته از انرژی‌های هستند که توسط تجهیزاتی استفاده می‌شوند که به برق متصل هستند امّا کاری را انجام نمی دهند. برای مثال دستگاه‌های چاپگر، مانیتور و غیره. می توانید از وسایل محافظ جریان برق (surge protectors) استفاده کرده و چندین دستگاه بلا استفاده را همزمان خاموش کنید.
 
8.به بیرون از ساختمان خود نیز فکر کنید
آیا به محوطه و فضای بیرون خانه خود دسترسی دارید و می توانید تغییراتی در آن ایجاد کنید؟ شاید بخواهید با کاشتن چند درخت از نور مستقیم و بیش از حد جلوگیری کنید تا در روزهای گرم تابستان سایه‌ای ایجاد کرده و هزینه‌های سرمایش را کاهش دهید. (4)

12 نکته آموزشی برای مدیریت مصرف انرژی جهت افزایش تولید کسب و کارهای خانگی
 
9.سرمایه گذاری بر انرژی خورشیدی
انرژی خورشیدی می تواند در دراز مدت باعث صرفه جوی‌های زیادی در هزینه‌ها شوند. علاوه بر این، همراه با سود خواهد بود. مدیریت هزینه‌ها با کمک سرمایه گذاری بر انرژی خورشیدی وضعیت مالی کسب و کار شما را دگرگون خواهد کرد. البته، تصمیم گیرنده نهایی شما خواهید بود. می‌توانید پنل‌های متفاوت و میزان استفاده خود را بررسی کرده و ببیند که آیا استفاده از انرژی خورشیدی برای شغل شما مناسب است یا خیر؟ (5)
 
10.مصرف کاغذ را کاهش دهید
اگر کسب و کار شما با کاغذ و پرینتر سر و کار دارد احتمالا از بالا رفتن قیمت و هزینه‌های خرید با خبر هستید. اگر نیاز است چیزی رو بر روی کاغذ چاپ شود، سعی کنید از چاپ دو رو استفاده کنید، در این حالت هم کاغذ کمتری مصرف خواهد شد و هم پرینتر شما برای مدت زمان کمتری کار خواهد کرد که در کاهش مصرف انرژی برق تاثیر گذار است. یا اگر امکان آن وجود دارد، به سمت دیجیتالی کردن اطلاعات پیش روید. از مشتریان خود بخواهید تا با دریافت نکردن فاکتور کاغذی، سهمی در کاهش هزینه‌های شما و البته عدم قطع درختان داشته باشند.

دستمال‌های کاغذی را نیز تا حد امکان حذف کنید. به جای آن از حوله یا دستمال‌های پارچه ای استفاده کنید. یا یک دستگاه دست خشک کن اتوماتیک برای دستشویی نصب نمایید. احتمالا فکر خواهید کرد که خرید آن هزینه بر است امّا در طولانی مدت خواهید دید که چقدر از هزینه‌های خرید دستمال کاغذی را کاهش خواهد داد. (5)
 
11.وسایل خانه را تمیز کنید!
بله! اگر حداقل دوبار در سال یخچالتان را تمیز کنید می توانید تا مقدار زیادی از هزینه‌های برق آن را کاهش دهید. هر وسیله دیگری در خانه نیز به همین صورت است. اگر آن‌ها را تمیز کرده و نواقصشان را رفع کنید، انرژی کمتری را صرف انجام کارهایشان می کنند.

تمیز کردن فن و فیلتر دستگاه‌های سرمایشی و گرمایشی را نیز فراموش نکنید. تمیز نکردن آن‌ها نیز عواقب خاص خود را دارد و می تواند به از کار افتادگی کامل دستگاه بی انجامد که خرید دوباره دستگاه هزینه‌ای اضافه برای کسب و کار خانگی شما به وجود خواهد آورد. تمیز و سرویس کردن به مواقع دستگاه‌هایی که استفاده می‌کنید کمک می کند تا هزینه‌های اضافی و ناگهانی را کاهش دهید.

شاید تصور کنید که تمیز کردن تمام وسایل زمان بر خواهد بود و وقت کافی برای انجام کارهای اصلی را نخواهید داشت؛ مطالعه منابعی در مورد مدیریت زمان در این رابطه بد نخواهد بود.

12 نکته آموزشی برای مدیریت مصرف انرژی جهت افزایش تولید کسب و کارهای خانگی

وسایلی با درجه انرژی بهتری را خریداری کنید. توجه به برچسب انرژی وسایل می تواند شما را در مدیریت بهتر مصرف انرژی کمک کند. هر چقدر نشانگر برچسب انرژی سبزتر باشد به معنای کم مصرف‌تر بودن آن است.

این برچسب از رنگ قرمز با حرف G تا  رنگ سبز  با حرف A دسته بندی شده است. حرف G نشانگر آن است که این دستگاه بیشترین مصرف انرژی را دارد در حالی که کمترین بازدهی را خواهد داشت. برای داشتن مصرف انرژی کمتر در طولانی مدت، سرمایه گذاری و خرید وسایل بهتر با درجه انرژی بالاتر به شما کمک خواهد کرد.
 
نتیجه گیری و جمع بندی
حضور کسب و کارهای خانگی در ایران مسئله‌ای تازه نیست و از زمان قدیم فعالیت‌های خانگی متفاوتی وجود داشته است؛ برای مثال کارهای صنایع دستی، قالی بافی، ساخت عروسک و... با پیشرفت فناوری، کسب و کارهای خانگی رنج گسترده تری از فعالیت‌ها را شامل شدند.

افراد بیشتری توانستند از این طریق به فعالیت‌های خلاقانه و نوآورانه خود بپردازند و یکی از دلایلی که اکثر افراد به سمت کسب و کارهای خانگی روی می آورند آن است که می توانند بیشتر به مسائل و موضوعات خانواده و توجه به فرزندان بپردازند.

امّا همچنان موانعی از جمله هزینه‌های مصرف انرژی به عنوان مانعی بزرگ بر سر راه افراد قرار می‌گیرد. امیدواریم با مطالعه 12 مورد گفته شده بتوانید مصرف انرژی خود را کنترل کرده و کسب و کار خانگی خود را با مدیریت بهتر منابع پیش ببرید.

پی نوشتها
  1. www.ugp.co.uk
  2. www.constellation.com
  3. www.business.directenergy.com
  4. www.donya-e-eqtesad.com
  5. www.facilityexecutive.com


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مجله راسخون مرتبط
چگونه کشورها با افزایش تولید، اشتغال را شکوفا کردند؟ (بررسی آماری چند نمونه)
چگونه کشورها با افزایش تولید، اشتغال را شکوفا کردند؟ (بررسی آماری چند نمونه)
شنبه، 12 تير 1400
انتقال ثروت از درآمدهای مالیاتی به واحدهای تولیدی چگونه به تحقق عدالت اجتماعی در سال جهش تولید یاری می رساند؟
انتقال ثروت از درآمدهای مالیاتی به واحدهای تولیدی چگونه به تحقق عدالت اجتماعی در سال جهش تولید یاری می رساند؟
دوشنبه، 6 بهمن 1399
کسب درآمد از طریق شبکه های اجتماعی، بستری مناسب برای جهش تولید کسب و کارهای خانگی
کسب درآمد از طریق شبکه های اجتماعی، بستری مناسب برای جهش تولید کسب و کارهای خانگی
يکشنبه، 28 دی 1399
دیجیتال مارکتینگ چگونه به رشد کسب و کارهای خانگی و افزایش تولید و رونق اقتصادی کمک می کند؟
دیجیتال مارکتینگ چگونه به رشد کسب و کارهای خانگی و افزایش تولید و رونق اقتصادی کمک می کند؟
يکشنبه، 28 دی 1399
تاثیرات حمایت دولت از کسب و کارهای خانگی بانوان در سال جهش تولید
تاثیرات حمایت دولت از کسب و کارهای خانگی بانوان در سال جهش تولید
شنبه، 27 دی 1399
نقش نقدشوندگی بالای دارائی‌های شرکت‌های تولیدی بورس در افزایش ظرفیت تولید
نقش نقدشوندگی بالای دارائی‌های شرکت‌های تولیدی بورس در افزایش ظرفیت تولید
شنبه، 25 مرداد 1399
نقش بازاریابی در تحقق اهداف سال جهش تولید
نقش بازاریابی در تحقق اهداف سال جهش تولید
سه‌شنبه، 14 مرداد 1399
بررسی تغییرات تولید ناخالص داخلی ایران (GDP) در دوره‎های متفاوت تحریم‎های اقتصادی
بررسی تغییرات تولید ناخالص داخلی ایران (GDP) در دوره‎های متفاوت تحریم‎های اقتصادی
يکشنبه، 7 ارديبهشت 1399
نگاهی آماری به تغییرات صادرات غیرنفتی ایران بر اثر تغییر تحریم‌های اقتصادی در 40 سال اخیر
نگاهی آماری به تغییرات صادرات غیرنفتی ایران بر اثر تغییر تحریم‌های اقتصادی در 40 سال اخیر
يکشنبه، 7 ارديبهشت 1399
سرویس‌های نرم افزاری (saas) دریچه‌ای برای جهش تولید در شرایط تحریم
سرویس‌های نرم افزاری (saas) دریچه‌ای برای جهش تولید در شرایط تحریم
يکشنبه، 7 ارديبهشت 1399