در برخی از دعاها امام زمان (علیه السلام) را به عنوان امام عدل گستر معرفی نموده است. در دعای افتتاح آن امام همام را به عنوان «والعدل المنتظر» (عدالت گستری که انتظار ظهورش می رود) یاد می کنیم.و در زیارت آن حضرت نیز امام زمان را به عنوان« والعدل المشتهر» ذکر می کنیم . و او را آشکار کننده عدل در تمام گیتی می شماریم.
براستی آنچه جهان در انتظار اوست عدل و عدالت است که بنابر روایات وارده ، آن حضرت میزان عدل را در میان مردم قرار می دهد و همه بر اساس انصاف و میزان و عدل رفتار می نمایند.
در برخی از روایات آمدن امام را پس از آن برشمرده است که دنیا پر از ظلم و جور و ستم می شود که حضرت بقیه ا... الاعظم با آمدنشان جهان را مملو از عدل و داد می نمایند.
در واقع همه منتظران آن حضرت انتظار ظهور عدلی را دارند که به دست مبارک آن امام جاری می گردد چرا که همه از ستم و بیداد متجاوزان وظالمان به تنگ آمده اند و انتظار تحولی عظیم را براساس عدل و انصاف دارند. ظهور حضرت مهدی (علیه السلام) بروز تمام خوبی ها از جمله عدل و داد است.
سید احمد سجادی